Как да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подреждане

ламиниран паркет на дървен под

Ако сте фен на всичко естествено и сте започнали ремонт, тогава не е нужно да харчите огромни пари за скъпи дървени покрития. Днес те имат чудесна алтернатива под формата на ламинат. Потребителят е привлечен не само от достъпната цена, но и от естетическия му вид и от относителната лекота на инсталиране. И дори ако не знаете как да ламинирате дървен под, можете да научите това.

Важни нюанси

Ако възнамерявате да поставите подови настилки от ламинат, трябва да обърнете внимание на следните точки:

  • Първо, материалът може да се подрежда само на идеално равна повърхност.
  • На второ място, разликата в надморската височина не трябва да надвишава 2 милиметра на 2 метра площ.
  • На трето място, е необходимо да се разбере дали дървените трупи, върху които дървената подова настилка се загнива. За диагностика е достатъчно да се отворят няколко дъски в различни части на пода. Резултатите от бъдещата работа ще зависят от резултатите.

Три варианта на сценария

Диагнозата на базата включва три варианта на допълнителни събития.

Вариант едно - пълна подмяна на основата

Това се изисква, когато дървените трупи са в лошо състояние. В този случай е по-добре да не рискувате и напълно да замените дървената основа. Вие ще трябва да се извърши демонтаж, сглобяване на нова дървена рамка, сложи нагревател в него, покрийте отгоре с шперплат или ПДЧ, и след това да ги монтирате на ламината.

Ако знаете как да поставите ламинат върху бетонен под, можете да се възползвате от тази технология. В края на краищата дървената основа все още трябва да бъде демонтирана, след това да се събере нова и вече да се полага ламинатът върху нея, което не винаги е икономически обосновано. Затова претегнете всички плюсове и минуси и вземете правилното решение.

Втори вариант - поставяне на основата за покритието

На нашия сайт има видеоклип, който ще покаже как да продължим, ако бъде избрана тази опция.

Тя може да се използва само ако подът не се скърши и е в напълно равно състояние. Полагането е опростено и намалява до директното сглобяване на подовата настилка.

Вариант 3 - частичен ремонт на основата

Тази операция се извършва в случай, че основата е в задоволително състояние, трупите не са изгнили, но дъските за подова настилка се слепват на места.

Как да действаме в такива ситуации, ще разкажем по-подробно.

Изравнете пода

Редът на работа е както следва:

  1. Загряваме шапките с нокти, с които дъските се закрепват към закъсненията. Трябва само да ги почукате с чук, така че те да се намират в тялото на дървото.
  2. Шлифовъчна машина обработваме цялата повърхност на дървения под, премахвайки съществуващите неравности.
  3. След това вземаме самонарезни винтове, чиято дължина е много по-голяма от дебелината на дъските. Закрепваме дъските към плочките. Те могат да се завинят до шарнирните шапки.

Поставяме субстрата

За подово покритие се използва изолационен материал (субстрат)

На обновения етаж имаме подложка

На обновения етаж имаме подложка - специален синтетичен материал, който подобрява топло- и звукоизолацията. Субстратът действа като омекотител и изолация. Слагаме го без ключалки и лепило.

Съществуват три вида субстрати:

  • Обичайната ролка - в крайна сметка се утаява значително и губи свойствата си.
  • Matte - има по-силна и гъста текстура, така че не стиска толкова много.
  • Корк субстрат - е екологична, има малка степен на свиване и отлични технически характеристики. Но корк е скъп, така че не е най-популярният.

Ако не знаете как да поставите фондацията, бъдете ръководени от финансовите си възможности. Ако позволяват, уникално избирате корк.

Полагаме ламината

Обръщаме се директно към въпроса как да полагаме подовете в дървена къща. Съберете ги от стената, на която е поставена вратата. Как функционира заключващата система е подробно описана на ламинатната опаковка. Ламелите са сглобени съгласно системата "шпиндел-канал" и се регулират с помощта на гума kyanki. Правете това много внимателно, така че по време на работа няма пукнатини.

Плочите се поставят в унисон. Светлината на прозореца трябва да е успоредна на шевовете на новото подово покритие. В противен случай получената сянка ще подчертае шевовете.

Обърнете внимание! Ако листовете се използват като основа, шевовете на техните стави трябва да лежат перпендикулярно на шевовете на ламината.

След завършване на работата са фиксирани фитини, които се закрепват към стената с самонарезни винтове на интервали от 70 сантиметра.

Вариант Четири

Плочките се поставят в унисон

Ламелите са сглобени съгласно системата "скок-канал"

Той трябва да се използва, когато дървеното покритие не се изравнява чрез шлайфане. В този случай действаме малко по-различно. Първо, ние извършваме всички етапи на подготовка, описани в третия вариант. След като минава през дървото с шлифовъчна машина, нанесете шперплат върху дървената основа.

В този случай не е необходимо да се използват листове от ПДЧ. Те са по-малко екологични, в допълнение, ПДЧ е по-дебел от шперплат. Шперплатът се фиксира с винтове, а точките за фиксиране трябва да съвпадат с местоположението на трупите. Можете да направите това сами. Основното изискване е да се поставят ламелите по дървените дъски.

Обобщение по темата

Както виждате, поставянето на ламинат върху дървен под не е толкова трудно. Но първо трябва внимателно да проучим основата. Естетичният външен вид и дългият работен срок за ново покритие са възможни само ако основата е в идеално равно състояние.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Как да поставите ламинат на подаКак да поставите ламинат на пода
Как да поставите ламинат върху бетонен под подробни инструкции за подготовка на основатаКак да поставите ламинат върху бетонен под подробни инструкции за подготовка на основата
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как да изчислим ламинат за стая с калкулатор онлайнКак да изчислим ламинат за стая с калкулатор онлайн
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
» » Как да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подреждане
© 2021 BggeHat.com