Как и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен под

След това да изравнявате дървен под

Проблемът на равномерността на дървения под винаги беше един от най-неотложните. Дървото е много популярен материал в строителството, притежаващ достатъчно качествени характеристики, топло и красиво. Но тя не харесва отрицателното въздействие на влагата и температурните промени, под влиянието на което променя техническите си характеристики. И ако дъските на пода, те започват да се деформират и повърхностни пукнатини и следи от микроорганизми колонии. Но не става дума за това, а за това дали е възможно да се изравнят пода с вашите ръце.

Този процес не е толкова просто, защото, за да изравнявате дъската, трябва да приложите достатъчно сериозни методи и инструменти, както и да отделите много време за това. В този случай, методите за изравняване на пода ще зависят от сложността на дефектите. Помислете за основния изглед на дървения под - пода на пешеходната алея. Въпреки че паркет и паркет също принадлежат към тази категория. Но такива видове подови настилки не са толкова често срещани в нашите апартаменти, защото материалите са твърде скъпи. Но подът на дъските е традиционно покритие.

Методи за привеждане в съответствие

Има няколко технологии, с които е подравнена подовата настилка. Изборът на един от тях зависи от качественото състояние на основата или по-скоро от спада на самолета.

Подскачане на пода

Ако дефектите на пода са незначителни и разликата в равнината не е много голяма, то единственото правилно решение е просто да се надраска дървения под, т.е. да се полира. За това можете да използвате два метода - ръчно и машинно. В първия случай ще трябва да вземете полуремаркер или специален инструмент, върху който е опъната шкурка. Гранулярността на последната се определя от качественото състояние на подовата повърхност. Най-често за тази технология на първия етап се използва грубо-зърнеста шкурка, а на финалната - фино зърнеста.

За правилното протичане на процеса, трябва да стоите на коленете си и да търкате пода с ръцете си в кръгово движение, като го подражавате до желаното състояние. Нека да се изправим пред нея - не е толкова лесно, защото ще има не само сила и умение, но и голямо търпение. Този метод на изравняване се използва в малки помещения. Например, на балкона, прикрепен към апартамент или лоджия, както и в коридорите. В големи помещения е по-добре да използвате специални шлифовъчни машини. Разбира се, за еднократен процес, не трябва да купувате скъпо оборудване. Вземете го под наем, ползата от тази услуга се предлага днес. Между другото, ако решите да наемете мелница, изберете модел, който включва колектор за прах.

За да използвате машината, имате нужда от опит и професионални умения. Този процес на ремонт се състои от три етапа:

  1. Рязане на горния слой на дървения под. На този етап подът е подравнен. Между другото, дълбочината на рязането може да варира от 1 до 5 милиметра. Единственият недостатък е намаляването на дебелината на дъските.
  2. Повърхностно смилане. По време на това последствията от първия етап се премахват. Това означава, че са премахнати големи следи от метални ножове.
  3. Завършване на повърхността на дървения под до състояние на максимална равномерност.

Понякога се случва, че песните от първия етап не се почистват дори след завършването им. Ето защо се препоръчва в тези места да шпакловка на пода, и след изсъхване, отново шлайфани. За тази технология се прилагат специални пасти пасти, които се нанасят в един слой. Ако равномерно разпределеният материал не работи, след изсушаване на първия слой, приложете втори слой. Пастата днес на пазара са представени в различни цветове, така че можете лесно да изберете материал за бъдещи етажи. Обикновено пастовият слой изсъхва в рамките на един час.

Моля, обърнете внимание! Ако сте избрали метода на машината за полиране на пода в дома ви, трябва да изхвърлите всички качулки на скрепителните елементи в тялото на подовата настилка, за да не повредите ножовете на мелницата.

Подравняване с шперплат

Този метод е по-сложен, защото се основава на монтажа на шперплатови листа на неравна повърхност. Има и две възможности: подреждане на плоскости или закъснения.

В първия случай ще трябва да изпълните същите процеси, които са споменати по-горе. Вярно е, че не е нужно да донесете повърхността на дървения под на максимално ниво на плоскост и също да провеждате всички етапи на шлифоване. За това ще бъде достатъчно да се премахне един слой от дърво, да се отървем от голяма капка. След това, предварително приготвеният шперплат трябва да бъде монтиран на пода.

Има няколко нюанса тук:

  • Шперплатовите листове се закрепват към дъските с помощта на два вида крепежни елементи - лепило и винтове.
  • Листовете са инсталирани с минимално отместване от 30 сантиметра. Това прави възможно разпределението на товара равномерно върху цялата площ на пода.
  • За подови настилки, можете да използвате шперплат дебелина минимум 12 милиметра.
Шлифоване на шперплат

Методи за изравняване на дървения под



Но ако разликата в равнината е достатъчно голяма, тогава тази технология не трябва да се използва, но е по-добре да използвате втория вариант - инсталирането на шперплат върху трупи. За да направите това, ви трябват барове с размери 45х45 мм. В края на краищата не е полезно да повдигнете пода, защото се извършва само подравняване. Но такава основа трябва да бъде силна и надеждна, затова се препоръчва по-често да се инсталират забавянията.

Те са монтирани върху подредените подови дъски. Минималното количество за всеки лист е 3 броя - едната трябва да лежи точно в средата на листа, а другите две на противоположните страни. И нека са по-добри от по-малко. Това означава, че под листа може да поставите 4 или 5 бара, които задължително се третират с антисептичен състав.

Сега можете да поставите листата върху трупи и да ги фиксирате с винтове. Разстоянието между крепежите по краищата на панелите трябва да бъде 10-15 сантиметра, а при междинни закъснения - 25-30 сантиметра. Шапки трябва да се удави в тялото на шперплат за половин сантиметър, и тези места по-късно shpaklyuyutsya. Моля, имайте предвид, че в първата и втората версии е необходимо да оставите пролука до 1 сантиметър между шперплатните листове и стените, които ще се полагат. Това се прави, за да се компенсира разширяването на дървената подова настилка, която непременно ще се появи под въздействието на различна влажност и температура.

Не винаги е възможно да се отървем от разликите по този начин, затова се препоръчва да поставите втората върху първия слой шперплат. Закрепването на слоевете помежду им е направено саморемими и лепило. Елементите на втория слой по отношение на първия лист се подреждат в унисон.

Посявка за дървен под

Подови настилки за линолеум

До съвсем наскоро мнозина ще бъдат много изненадани, че можете да направите замазка върху дървена основа. Това винаги е било считано за некоректно и нестандартно бизнес. Но днес на пазара има нови строителни материали, които с много характеристики надвишават предшествениците си. Например, специални решения за замазки, които включват модифицирани цименти и влакна от синтетични материали. Те укрепват решението, като го достигат до максималното ниво на сила.

Тези съединители се използват за изливане на дървен под. За да приложите тази технология, първо трябва да се отървете от големи дефекти в основата, да ремонтирате пукнатини и пукнатини и след това да покриете цялата площ на пода с хидроизолационен материал. Той може да бъде полиетиленов филм с дебелина най-малко 0,2 милиметра, който се припокрива и е по-добър в 2 или 3 слоя.

Важно е тук да се постигне пълно затваряне на основата, така че течният разтвор да не изтича под дървените дъски. Обикновено майсторите полагат хидроизолацията по такъв начин, че да достигнат височината на изливане на замазката по стените, като по този начин ги затварят и предотвратяват изтичането на замазката.

Моля, обърнете внимание! Посявката върху дървения под се излива с дебелина не повече от 10 милиметра.

За да се подобри качеството на получената повърхност, експертите съветват да се удавят в тялото си пластмасова синтетична мрежа. По-добре е да се намира над пода, на височина, равна на 1/3 от дебелината на замазката, която трябва да се напълни. Не е толкова лесно да се направи това, защото мрежата все още ще се огъне в гениталната основа под действието на решението. Така че не мислете твърде много и не предприемайте ненужни действия - вие като начинаещ не може да направи нищо. Ето защо, съвети - nabeyte мрежа директно на пода, като се използва за тази метални скоби и сечерник.

Керамични плочки за изравняване

Технология на полагане на плочки

Полагане на плочки на дървен под

Имайки предвид всички методи за изравняване на пода, не можем да кажем няколко думи за керамичната плочка. Всъщност това не е само подово покритие, но и добър изравняващ материал, с който можете да премахнете малки промени в самолета. Както при замазката, облицовката на керамичните плочки е свързана със защитни процеси, които трябва да защитават дървените продукти. Ето защо максималната равномерност на основата, добра хидроизолация и обработка с антисептични разтвори - това са изискванията, които се налагат върху дъската на дъската.

Плочка - материалът е доста тежък, затова, преди да го използвате като изравняващ елемент, е необходимо да се изследва подовата конструкция върху способността да издържат на такива големи товари. Ако имате съмнения, този начин на изравняване е по-добре да откажете. Но ако желанието да има керамичен под е твърде голямо, тогава ще е необходимо да се укрепи системата за забавяне и да се заменят дъските с ниско качество с нови. Това означава, че разходите ще бъдат достатъчно високи, затова препоръчваме първо да изчислите всичко и едва след това да извлечете заключения и да изберете.

Заключение по темата

Методите, чрез които можете да изравнете дървения под, изобилстват. Всеки трябва да направи правилния избор, като вземе предвид средствата от семейния бюджет, предназначени за обновяване на етажа. Но много ще зависи от качеството на дървената основа. И имайте предвид, че изравняването на пода с вашите ръце е нещо истинско. Така че вземи го в ръцете си и започнете да ремонтирате себе си - добре спаси.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как плочката приляга на дървения под с нюансите на инсталационния процесКак плочката приляга на дървения под с нюансите на инсталационния процес
Подравняване на пода от таблаПодравняване на пода от табла
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Някои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен подНякои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен под
Как да изравним дървената основа с подовата защита за подаКак да изравним дървената основа с подовата защита за пода
Защо се нуждая от хапване на пода?Защо се нуждая от хапване на пода?
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
» » Как и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен под
© 2021 BggeHat.com