Защо се нуждая от хапване на пода?

Подскачане на пода

Всеки знае, че подовете на дървото имат много предимства. Този традиционен и най-популярен материал има привлекателен външен вид, поради което много изкуствени аналози го имитират. Освен красотата дървото поддържа топлината добре и е издръжлива. Но паркета има някои недостатъци - не би трябвало евтини, и в работата и показва пукнатини, пукнатини и прокара топката. Ако парите има значение, не можем да ви дадем съвет, по отношение на коригиране на механични повреди ви покажа как да се провежда ремонт, който се стърже пода, за какво е, какво и как се извършва.

Какво представлява цикълът?

Ремонтните работи за елиминиране на дребни повреди в дървените подове, почистването им от прах, мръсотия и отстраняване на слой от стари бои или лакове се наричат ​​колоездене. Не можете да определите точното време между тези операции. Всичко зависи от състоянието на подовете, как се грижите за тях и ги държите в експлоатация.

Ако къщата има корица от дърво и ремонтите започват, тогава настилката е неизбежна. Тъй като дори най-скъпият тапет няма да изглежда на фона на избледнелия и напукания паркет.

Какви инструменти и устройства са необходими за колоездене?

Възстановете външния естетичен външен вид и ефективността на пода с помощта на:

  • Специална шлайфмашина. Това е, че смила пода.
  • Специални машини за шлайфане на труднодостъпни места. Ако няма, използвайте ръчния цикъл. Това е инструмент с дървена или пластмасова дръжка и острие в края.
  • Абразивни материали. Отличен шкурка от # 40 до # 120 е страхотно.
  • Ножици за ремонтни работи.
  • Пълнители за дървени повърхности.
  • Изграждане на прахосмукачка. Можете да вземете обичайното домакинство, но то трябва да се използва при пълен капацитет.
  • Лак, валяк или четки.

Подготвителна работа

Преди да изкопаете пода, трябва внимателно да я разгледате и да оцените състоянието. Циклирането на плочките за подова настилка трябва да се извършва на равна, ремонтирана и деформирана повърхност. Ако има дъски, които се нуждаят от подмяна, премахнете старите и поставете нови. В случаите, когато дъските за подови настилки се огъват и скърцат, е възможно дефект на носещите греди. Извършете ремонта им, в противен случай непрекъснато се смущава неприятният звук.

Сега почистете повърхностите на прах и мръсотия с прахосмукачка. Ако подовете са покрити с мастик, премахнете го. С тази работа, кърпа и бял дух ще се справят добре. Внимателно проверете дали ноктите не излизат от дъските и ако има такива, чук и удар ще им помогнат да ги удавите в дълбочина.

Сега можете ясно да видите всички проблемни области. Преди да започне основната работа - пробиването на дървения под - е необходимо да се запълнят пролуките между дъските, ако има такива. За да направите това, смажете дървото с двете страни на дървената облицовка или ленти и поставете в слота. Когато лепилото се втвърди, отстранете излишния с нож или самолет. Потопете се така, че повърхността да е равна. След като напълно изсъхне с шкурка, премахнете ударите и изпъкналостите.

Подхапване на пода и препоръки към него



Изборът на шлайфмашина в магазина ще ви даде много модели. Някои могат да бъдат закупени евтино, а някои ще бъдат доста скъпи за средния потребител. Какъв инструмент да предприемете, решете сами - всичко зависи от необходимите производствени характеристики на оборудването и дебелината на портфейла. Но, работейки с всяка машина за шлайфане, не забравяйте, че качественият цикъл на подова настилка зависи от внимателното отношение към инструмента.

От прах може да се задръсти, въпреки че всеки модел е оборудван с прахоуловител. Най-малките части са сглобени и могат да деактивират устройството. Шкурка ще се разкъсва, така че по време на работа, да следи дебелината му, уверете се, че не се търкат или се покриват с дебел слой прах.

Процесът на полиране на пода

Време на дървения под

Сега по отношение на повърхността, която трябва да се лекува. В стаята не трябва да има предмети. Но ако няма начин да ги освободите от помещенията, покрийте ги с дебел слой покриващ материал. Защото ще има много прах. Започнете работа, преди да включите машината, затворете вратата и запечатайте каналите с лента за боядисване.

Но най-важното - трябва да се грижите за вашето здраве по време на производствения процес. Въпреки че цикълът не е физически много труден, той е доста мръсен и шумен.

А респиратор с качествен филтър, дебели ръкавици, халат и слушалки с ушни капачки ще ви помогне да избегнете проблеми.

Как да се справим правилно

Желателно е пробиването на дървения под да се извършва от специалист. Но ако това не помогне, поставете лист от голяма шкурка в барабана на шевната машина. Просто не забравяйте да прочетете внимателно ръководството за употреба, преди да започнете работа. Пристигайки в ъгъла на стаята, включете машината. Работата трябва да се извършва в "диагонална" посока и всяка следваща лента трябва да се припокрива с предишната. Ако е необходимо, освободете торбичката за прах.

След завършване на първия подход, направете втория, но вече ще бъде перпендикулярен на предишната посока. След всяка стъпка променете шкурката на по-малък зърнен номер. Последният проход с фино-зърнеста хартия трябва да бъде направен успоредно на плочките.

заключение

Ако апартаментът Ви има дървени подови настилки и те са загубили привлекателността си с течение на времето, тогава се нуждаете от ухапване от пода. За да изпълнят тази задача, професионалистите, които в арсенала си имат мощни шлифовъчни машини, адаптации, знания и опит. Но и самият собственик на тази работа ще се справи перфектно. Основното е, че има желание, възможност и квалифициран съвет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
» » Защо се нуждая от хапване на пода?
© 2021 BggeHat.com