Разбираме как да полагаме линолеум на дървен под

как да поставите линолеум на дървен под

Въпросът как да се полага линолеум на дървен под е все още много актуален днес. Този практичен материал за подови настилки ви позволява да създадете красива дървена покривка с приличен списък от предимства. Но има едно съмнение. Заслужава ли си? Дървеният под е отлична основа с естествен естествен образец. Може да се покрие с безцветен лак или боя, като се избере правилното оцветяване.

Разбира се, в новопостроена къща, където са поставени нови дъски, линолеумът не трябва да се поставя. Но старият дървен под може да ги покрие, за да скрие дефектите и да не губи време и пари за ремонт.

Характеристики на дървен под

Нека да разгледаме една точка. Конструкция на борда - специфична конструкция:

  • Първо, тя има многопластова структура, която включва голям брой различни строителни материали. Тук, и дърво, и изолация, и полимерни филми.
  • На второ място, под дъските се образува малко пространство със специален микроклимат и балансирана влага. Малко количество вода, което тече под дъските, бързо изсъхва. И всичко това, защото подът има добра пропускливост на парите.

Ако го покриете с линолеум, нарушете този микроклимат. За да се предотврати това, е необходимо да се грижи за добра вентилация в долното пространство. Тя е тя, която ще премахне влажните изпарения на въздуха, като поддържа установените условия.

Това е съвсем лесно - е необходимо да се изградят няколко вентилационни канала от подземния етаж и да се инсталират декоративни решетки върху тях. Обикновено такива ходове са разположени в ъглите на стаята. Те са прости, но това е сто процента гаранция, че няма да се образуват колонии от вредни микроорганизми под дъските.

Етапи на завършване

Както всеки ремонтен процес, поставянето на линолеум върху дървения под се извършва на няколко етапа. Тя започва с подготовката.

Подготвителен процес

На първо място, е необходимо да се справим с дървената облицовка, т.е. с дъски. Линолеумът може да се полага само на една много равна и твърда повърхност. Малкото завой или падане е гаранция, че капакът ще се счупи или се спука на мястото на дефекта, което ще изисква пълно заместване. И това е следващата цена за придобиването на нов материал и неговото инсталиране, което, разбира се, е нежелателно.

Ето защо първото нещо, което трябва да направите, е да разгледате стария дървен под. Какво трябва да обърна внимание?

  • На скърцането на плочките.
  • Разстояния между дъските.
  • Пукнатини по дъските.
  • Качеството на всички елементи.
  • Мухъл и други неприятни неща.

С всичко това трябва да кажеш сбогом веднъж завинаги. Това качество на дървения под ще ви изисква много временни, а понякога и финансови разходи. Особено, когато става дума за ниското техническо състояние на дъските и трупите. В този случай е неизбежно да се демонтират и заменят елементите с нови. Това е мястото, където трябва да се потеете и да отделите определена сума от семейния бюджет. Но няма друг изход. Въпреки това, в този случай възниква въпросът - дали си струва да се линолеум, ако на пода е напълно нов?

Няма да се втурваме към крайности и да отбележим, че понякога е необходима частична подмяна на някои елементи на подовата настилка, ако разговорът е за качество. Отклоняването на дъските или закъснението, скърцането на подови дъски и други дребни проблеми може да бъде коригирано независимо, защото нищо не е сложно в това. Същото се отнася и до затварянето на пукнатини и пукнатини. Най-често те използват специални замазки и шпакловки за тази цел, понякога събират подовете. И в продължаването на ремонта процесът е задължителен. Това е доста важна процедура, защото с него можете да изравнявате пода с определено ниво, но не и с идеалното.

Един линолеум може да бъде поставен само на много висок етаж. Какво трябва да направя? Вариант едно - използвайте допълнителни материали за изравняване. Обикновено за такъв случай се използват шперплатови листове или влакноустойчива дървесина. Ако отклонението на подовите дъски не е напълно премахнато, то за изравняване на пода е по-добре да използвате листове от частици или GVL. Между другото, gipsovoloknistye листове могат да бъдат подредени в два слоя в взаимно перпендикулярни посоки. Моля, имайте предвид, че листовият материал обикновено се полага в слитък. И не трябва да има никакви пропуски.

Обикновено листовият материал е прикрепен към плочите с лепило и винтове. Две ключалки гарантират качеството и дългосрочната поддръжка на покритието. Самоучастието трябва непременно да се удави в тялото на изравняващия материал, така че шапката да не се разваля от линолеума. Свръзките между листовете и точката на закрепване трябва да бъдат почистени и шлифовани.

Моля, обърнете внимание! Листовете на изравняващото покритие се поставят обратно с преместването. Това е необходимо, за да се разпредели равномерно натоварването върху цялата площ.

Изберете линолеум

Линолеум - рулонен материал, използван за покриване на подове

Подови настилки за балатум

Говорете за всички заслуги на този материал, които са основният избор, няма смисъл. Интересуваме се от процеса на редактиране, така че някои полезни съвети в това отношение:

  • Много ще зависи от каква стая е предназначен материалът. Ако това е коридор, коридор или кухня, тогава ще се направи само полуобществена опция. Ако обикновена стая с малка проходимост, е подходящо и аналогови домакинства.
  • Опитайте се да намерите такъв материал, чиято ширина напълно покрива ширината на стаята. Защото в една лента линолеум лежи по-лесно и по-бързо. Опцията за двустранно оформяне създава съвместни, което е най-уязвимата точка.
  • Не купувайте линолеум с дебелина по-малка от три милиметра.

Процесът на полагане

На първо място, трябва да донесете ролка материал в стаята, където тя ще се побере. Оставете го да лежи там в продължение на 2 дни и да спечелите необходимата температура и влажност. Така че ще бъде по-лесно и по-удобно да се работи с него. Опитни майстори препоръчват по това време да се разположи ролка, така че той се изправи. Моля, обърнете внимание, че линолеумът трябва да се доставя на къщата само в ролка.

Сега трябва да измерите стаята и да направите точно подрязване. За да направите това, използвайте остър конструктивен нож и владетел, можете да управлявате. Рязането трябва да се извършва с марж от всяка страна - както по дължина, така и по ширина. В този случай запасът трябва да бъде 10 милиметра, а по-късно да бъде затворен с первази.

Предполагаме, че лентата от линолеум напълно покрива ширината на пода в стаята. Ето защо трябва само да покриете материала с повърхността на пода, точно да го измерите с размерите на стаята. Сега ясно следвайте всички следващи операции.

Последователност на инсталацията

Дървен под за линолеум

Стим линолеум на дървения под

  1. Линолеумът е сгънат наполовина по помещенията, а на пода, който остава отворен, се прилага адхезивният състав. Това може да се направи с валяк или четка за боядисване.
  2. Изчакайте 10-15 минути, за да може лепилото да се хване малко. Сега внимателно изправете материала и поставете огънатата част на пода. След това, с чиста ролка от средата на покритието до стената, започнете да изравнявате. И не е необходимо да оказвате прекалено голям натиск върху ролката.
  3. Излезте от линолеумното лепило веднага с чиста кърпа или гъба. Не оставяйте лепилото на повърхността на линолеума, защото може да остане видими петна.
  4. Сега огънете втората част точно като първата, нанесете лепило на пода и изчакайте да изсъхне. Поставете огънатата част и я завъртете с ролка. Това означава, че правите всичко същото като с първия сайт.
  5. В това състояние оставяйте пода за един ден, така че материалът да е добре залепен. След това можете да инсталирате первази.

Трудно ли е? Всъщност не. Ето защо, собствените си ръце, за да се линолеум на дървени подове - не е проблем. Единственото трудно нещо в този процес е подготовката на сексуалната база. Освен това, не винаги ще е възможно да стекате една лента. Двулентовият вариант е по-сложна операция. Няма да се занимаваме с всички етапи, просто да разкажем за привързаността на всяка лента от линолеум.

Двупосочна опция за оформяне

Има няколко варианта, всяка от които има своите предимства и недостатъци. Но най-простият, когато съединението се формира чрез подреждане на две ленти от материал, които се припокриват. Важно е да се подходи компетентно към технологията и точно да се следват правилата за подрязване.

За да направите това, ще ви трябва остър нож и правило. За местоположението се взема по-долния слой, така че правилото е точно паралелно на стената по стаята и започва да се изрязва горния слой, достигайки дъските на дървената основа. Вярно е, че равномерността на ръба на ролката на довършителния материал не винаги ще отговаря на стандартите. Ето защо, съвети - нарязани едновременно два слоя, като ги нарязвате на дървото. Направете малък отместване в посока на припокриване, за да получите гаранция за плоска връзка без празнина.

Полагане на две ленти

Как правилно да положите линолеум на пода

Сега и с двете ивици, направете това, което е описано в технологията за полагане на едно лентов материал. Единственото нещо, което трябва да се направи допълнително, е да се излее в съединението специално лепило, което е нещо като уплътнител. Това беше най-простият вариант.

Има по-сложно, за изпълнението на което ще ви е необходима специална машина за заваряване и полимерна кабел. Той се излива с помощта на апарата в шева между лентите от линолеум. Отбелязваме само, че едва ли е възможно да се води такъв процес независимо, ако никога не сте го срещнали.

Има още една опция, но тя не се използва често. За това се използва двустранна самозалепваща се лента, която се прилага около периметъра на помещението. Това е добра технология, проста и бърза, но не и напълно надеждна. В допълнение всичко зависи от качеството на използваната лента.

Това е всичко за полагане на линолеум на дървен под. Не се докосвахме до въпроса как да полагаме линолеум на бетонен под. С този вид сексуална основа често се срещат обикновените хора в градските жилища. Ето защо въпросът е доста важен. Нека да се изправим пред нея - технологията е почти същата. Разбира се, ще трябва да проведем подготвителен процес по съвсем различен начин, въпреки че тук е подходящо и линолеумът за шперплат. И все пак трябва да се изгради една изостанала структура, която ще увеличи финансовите разходи. Затова трябва да помислите за използването на друга подова настилка.

Заключение по темата

Правилно да се линолеум на всяка основа - бизнес неловко, защото е свързано с такива показатели, като трайност и равенство на пода. Малък дефект ще доведе до недостатък на повърхността на подовата настилка. Това е подготвителният процес, според майсторите, отнема най-много време. Същата опаковка ще отнеме не повече от 2-3 часа. Но в този момент е необходимо да вложите максимално умение и търпение. И някой, който иска да види този процес със собствените си очи, предлагаме да гледате видеоклип, специално публикуван на тази страница на сайта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дъска от лиственица и много предимства!Дъска от лиственица и много предимства!
Проектиране на фасадата на дървена къщаПроектиране на фасадата на дървена къща
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Каква е подготовката на пода за балатумКаква е подготовката на пода за балатум
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Перфектният под за вашия домПерфектният под за вашия дом
» » Разбираме как да полагаме линолеум на дървен под
© 2021 BggeHat.com