Как да поставите линолеум на дървен под

Полагане на подови настилки

От многото подови настилки, които се предлагат на потребителите днес, много предпочитат традиционния материал за подови настилки, нашият стар познат - линолеум. И това не е изненадващо, като се имат предвид ниските разходи и доста приемливите технически характеристики. Най-често се използва за ремонт в къщата или апартамента, когато линолеумът е положен върху шперплата, който действа като изравняващ слой.

 Методи за ремонт на пода

Ако етажът на къщата е направен от подовата летва, рано или късно ще се нуждаят от големи ремонти. Тъй като дъските започват да се изплъзват под тежестта на хората, правят неприятни шумолейки звуци, ноктите на шапките пречат на ходенето и почистването и многобройните слоеве боя не предизвикват положителни емоции.

Можете да го направите, ако напълно сортирате целия етаж, премахнете износените дъски и ги заменете с нови. Но тази работа е трудоемка, а не винаги окончателният резултат ще задоволи собственика. Най-добрият вариант е да поставите нов линолеум върху дървения под на върха. Освен това днес има достатъчно избор на този материал, както цвят, така и размер. Линолеум под дърво, идеално имитира паркет и привърженици на този материал ще се приближи възможно най-добре.

Но тази възможност за ремонт на пода не винаги е достатъчна. В края на краищата, за да може линолеумът да запази всичките си положителни качества, той трябва да има равномерна и стабилна основа и старите дъски не винаги могат да осигурят това. Те ще трябва да се актуализират с помощта на шлайфмашина, която не е за всеки, и купуването му само за ремонт на подове е напълно нерентабилно. Строги същите плочки с ръчна равнина - това е трудно и не е факт, че повърхността ще бъде идеално гладка и гладка.

В този случай, шперплат за линолеум ще бъде най-доброто решение в областта на изравняване на база. Но трябва да се има предвид, че шперплатът трябва да бъде устойчив на влага и да има подходяща дебелина. Линолеум облицовки в себе си не е сложен процес, основната задача е да се подготви правилно основа шперплат.

Коригиране на дървения под

Дървени трупи и дъски

Устройството на дървен под

Новата подова настилка от линолеум няма да задоволи собствениците, ако дървеният под, върху който са поставени, ще викне и понякога ще се огъне. Помислете как можете да премахнете тези дефекти.

Ако подовите дъски се огънат, това показва проблеми със закъсненията. В този случай е необходимо да разглобите покритието и да проверите състоянието на дървения материал. Замърсените закъснения се заменят с нови и ако има пропуски между плочката и закъснението, е необходимо да се поставят парчета дърво, пергамент или покривен материал, като по този начин се премахне празнината.

Ако не можете да демонтирате пода, трябва да намерите местонахождението на дневника, за да премахнете дъската, която крещи. За това е по-лесно да се премахне цокъла, а краищата на изоставането ще се виждат в пролуката между пода и стената. След това остава да премахнете дефектната платка и да направите всичко, описано по-горе.

Как да се отървете от писък

Скреч панели могат да се появят по различни причини. Тя може да бъде:

Свиването на пода

Подът кървя

  • Нарушаване на стандартите и правилата за експлоатация на подовите настилки.
  • Повишаване на влажността на въздуха, което води до подуване на дъските, в резултат на което те не разполагат с достатъчно място в гнездата си и започват да се търкат един срещу друг, докато правят гърч.
  • Свобода на привързване към закъсненията.
  • Няма разлика между подовите дъски и стените.
  • Намалява се поради увеличената сухота на въздушните възли в размерите им и прекъсването на свързването на гребена.
  • Носено дърво.

Ако плочите са изсъхнали, е необходимо да заварявате подовите релси с помощта на клинове. В резултат на тази работа в близост до стената се образува празно пространство, в което ще е необходимо да се вкара допълнителна подова релса, която да се нарязва на желаната ширина.

Премахване на скърцане на дъски може да бъде, ако заспите в ставите между плочки талк или графит на прах. Също така има вариант за отстраняване на скърцане - изливане на монтажна пяна между дървен под и основата. Но това може да се направи, ако основата на дървения под е бетонна плоча. Освен това, този метод е твърде скъп предвид цената на материала, а ефектът ще бъде кратък. Пяната има свойство под натоварването, за да се счупи. Следователно, скърцането може скоро да се възобнови.

Полагане на шперплат

Фурнирни платна

Монтаж на шперплат



Полагане на многослойни шперплат не само помага да се отърве от скърцане, но също така прави повърхността на пода перфектно равномерно и силно. В резултат на това въпросът за това как да се положи линолеум върху шперплат ще бъде решен бързо и лесно.

Дебелината на шперплата трябва да бъде най-малко 12 мм, в противен случай той не може да издържи на теглото на хората и мебелите. Преди да го поставите, е необходимо да се извърши лечение с антисептици и забавители на горенето. По-добре е, разбира се, да се закупят листове от по-голяма площ, така че ставите да се образуват по-малко, когато се полагат.

Многослойният шперплат се произвежда за употреба в различни помещения, съответно е маркиран.

За жилищни помещения е за предпочитане да се избере шперплат от марка FK, тъй като няма съставни формалдехидни смоли, които се използват при лепене на тънки фурни в една структура.

Шперплат, маркиран с буквите PSF, съдържа в лепилото фенол-формалдехидни вещества, които имат негативен ефект върху човешкото здраве.

След като сте избрали необходимия тип шперплат, трябва да го направите нарязан според размера на стаята и последващото закрепване. Трябва да складирате подходящите инструменти и крепежни елементи:

  • отвертка;
  • електрически мозайката;
  • самобръчкови винтове;
  • измервателни устройства.
Полагане на шперплат

Подравняване на пода

Листа от шперплат не могат да бъдат съединени помежду си и стените. Необходимо е навсякъде да оставите празнини на амортисьорите. Между листовете трябва да са 3-4 мм широки, между стената и шперплатовата основа 10 мм. При отсъствието на такива шевове, повърхността на шперплата може да "набъбне" под влияние на влага или остър спад на температурата на околния въздух.

При рязане на материала трябва да се гарантира, че краищата не излъчват или не се разпадат парчета по краищата.

Положете детайлите по такъв начин, че ъглите на четирите листа да не се сливат в една точка. Следователно, фрагментите на заготовките се подреждат със смяна на половината лист. Свръзките трябва да бъдат замазани и винтовете трябва леко да се удавят в основата. Shpaklevanie ставите трябва да бъдат направени с помощта на лента за рисуване, на сръбски. Когато полагате шперплат листове на дървен под, трябва непрекъснато да проверявате хоризонталността им, използвайки нивото на сградата.

Полагане на линолеум

Избирайки линолеум под дърво или някакъв друг цвят, той трябва да се остави в кухината в стаята, където се планира да направи ремонт в продължение на няколко дни, така че да се адаптира към околните условия. Ако ремонтите се правят през студения сезон, линолеумът трябва да бъде оставен на закрито, за да се омекоти. И едва тогава го разпространи за привеждане в съответствие и приспособяване. В противен случай можете да разваляте материала, тъй като в студа той губи своята пластичност и може просто да се счупи, когато развива ролката.

Материал за подреждане

Roll-up линолеум

След това трябва да изрежете линолеума според размера на стаята. Това се прави по два начина. В първия случай материалът трябва да бъде поставен с лек подход към стените и да бъде нарязан директно по контура. Във втория случай премахнете размерите на стаята, ги прехвърлете върху материала и нарязани според маркираните знаци.

Този метод не е много добър, защото има голям риск от грешки, особено ако стаята е голяма, има орнамент върху линолеума и трябва да се присъедините към ивиците, за да не нарушите целостта на картината.

Закрепването на балатум към основата може да бъде направено "сухо" или върху специално лепило. "Dry" можете да фиксирате линолеум в случай, че площта в стаята не надвишава 20 квадратни метра. м. С този метод, материалът е фиксиран само с первази.

Ако материалът трябва да бъде залепен, съставът е избран за закрепване към дървената основа. Линолеумът се плъзга на ролка, повърхността на основата се намазва с лепило и едновременно с постепенното валцоване на подовата настилка, тя се притиска плътно с тежък валяк към основата. Свиването на ролката на подовата настилка трябва да се опита да изгони целия натрупан въздух, така че по-късно да не образува мехурчета.

заключение

В крайна сметка единственото нещо, което трябва да направите, е да подмените подложката, а новото подово покритие е готово за употреба. Както можете да видите, полагане на линолеум на шперплат, не се различава в своята технология от монтаж на всяка друга база. Основната трудност е самата основа и нейната правилна подготовка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние разглобяваме как да правим правилно линолеум на дървен подНие разглобяваме как да правим правилно линолеум на дървен под
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
» » Как да поставите линолеум на дървен под
© 2021 BggeHat.com