Подравняване на пода от табла

Как да се изравни дървен под

Когато дървеният под започна да преодолява времето, между дъските се появиха пукнатини, материалът се изкриви или изкриви и старата боя падна от парчета, възниква въпросът за замяната му. Но ако самата етаж все още не се отказва, той е силен, не скърца и изоставането в реда, по-добре е да се ремонтира изпитани във времето, отколкото да губите време и пари за изграждане на новото. Необходимо е само да решите как да изравнявате дървения под, без да разкъсвате дъските.

средства

Грубият под в къщата

Как да направите пода в дървена къща

Циклирането е това, което на пръв поглед идва на ум като начин да се изравни и усъвършенства повърхността. Но това не е универсално решение. Силни неравности не премахват и освен това в подовите дъски има гвоздеи, които трябва да бъдат премахнати. Или дори отказвайте да цикъл.

За да се избегне разглобяването на плоскостите, които могат да повредят материала, се използват следните методи за подравняване:

  • Замазки.
  • Лист материали (OSB, ПДЧ, шперплат).
  • Tie.

След тези основни мерки, ако претенциите за външния вид на пода се простират отвъд боята или покритието с лак, се извършва полагане на декоративни покрития от плочки или ролки.

Преди да решите как да изравнявате пода от дъските, определете колко е неравномерно. За да направите това, маркирайте повърхността във всички ъгли, по стените в средата, в средата на стаята - когато пода е твърде неравен, или размерите на помещението са големи, след това маркирайте повече. По-добре е да го направите с двуметрово ниво на сградата. При различията във височините (разлика между най-високата и най-ниската оценка) се определя необходимия метод за привеждане в съответствие.

маджун

Когато разликата във височината е 2-3 mm, повърхността на пода може да бъде измазана 1-2 пъти с акрилна мазилка или уплътнител. Притежаващи висока пластичност, те няма да се срутят, дори ако подовите дъски са леко наклонени при ходене. С малко количество работа е подходящ акрилен уплътнител в спринцовки, подходящи за използване със строителни пистолети.

Преди да нанесете замазката, подовете се обработват с подходящ грунд за подобряване на адхезията на дъските. При големи обеми работа се придобива акрилна замазка в кофи. Ако след изравняване е боядисване или лакиране, след това вземете уплътнител, оцветен под цвета на дървото. Повърхността на земята е полирана в този случай, както и преди полагането на килим или линолеум.

Акрилната кит има един недостатък - ниска якост. Ето защо, вместо акрилни състави, е възможно да се използва материал, основаващ се на PVA лепило. Когато нанесеният слой не надвишава 1-2 мм, подходящата за шпакловка замазка, смесена с PVA. И за по-голяма дебелина - същото стартиране или дървени стърготини върху PVA. Недостатък на тези смеси е, че поради изключителната лепливостта (PVA - достатъчно качество лепило) е много трудно да се приложи материал равномерно и proshpaklevat повърхност смилане изисква удължено до пълно изравняване.

Колкото по-дебел е нанесеният слой замазка или уплътнител, толкова по-дълго изсъхва. В тази връзка, ако дефектите етаж на височина повече от 3 мм, и има много, е по-добре да се прилага полагането на листови материали или замазки.

Шперплат с дебелина 8-20 мм или OSB, ПДЧ, MDF

Можете да нанесете и листове от гипсови влакна. Върхът на вълната или неравностите в този случай служи като опора, вместо за дървения материал за новопоявилата се подова настилка. Когато ширината на подовите плоскости е 10-20 см, а вълните са равномерно разпределени, шперплатът с дебелина 8-10 мм е достатъчно.

Ако дъските са по-широки от 20 см или ако имат вълни с празнини в една и съща дъска, за предпочитане е по-дебел шперплат. Използването на фибростъкло в този случай става безсмислено, защото с течение на времето плочите ще бъдат под формата на пода и вълните ще се появят отново.

Увеличаването на дебелината на листовите материали ще доведе до тяхното повишаване и претегляне. Ето защо най-добрият влагоустойчив шперплат е по-скъп от другите листови материали, но е задължителен за коридорите и кухните в Хрушчов и Сталинка.

Избраният материал е фиксиран върху дървения под с винтове или винтове към дъските в горната част на вълната. Съединителите на листа и скритите шапки на самонарязващи се винтове се доставят с акрилен уплътнител. Когато е избрана за привеждане качество фурнир и с нормална структура модел, и точни годни ставите, пот равномерно разпределени, изборът ще бъде приемлив акрилен уплътнител и съответния цвят след Шпакловъчни лакиран шперплат.

Ако разликите във височинните маркировки изключват изравняването по предишни методи, е необходимо да се създаде подкрепа за нова основа в една точка. Има 2 метода за това ...

Minilagi от лента - лента подкрепа

Чували с минимална височина

Изравняване на дървения под

Това е подходящ метод за изравняване на височинни разлики от 3-10 см. За да монтирате гредите на едно ниво, използвайте shabas - дървени подложки. Те обикновено се изработват от шперплат с различна дебелина, както и от къси пръти с длето или брадва. Когато трябва да съгласувате милиметри, използвайте само - друг водоустойчив тънък материал.

В зависимост от дебелината на избрания листов материал, разстоянието между миньора ще бъде различно и в добър ред изисква подходящо изчисление. Но въз основа на сегашната практика, 12-14 мм за шперплат, OSB и частици 16-18 мм максимално разстояние между minilagami може да бъде 35-40 см A 16-18 мм за шперплат, OSB 20-24 мм. - За 50 см. В съответствие с тази връзка е възможно да се изчислят разликите между трупите за различна дебелина на материала. Но полагането на по-дебели продукти е трудно дори за две, а натоварването върху припокриването значително се увеличава.

При значителни разлики във височините е по-добре да се използва лента с различно напречно сечение. Когато разликата е малка, вземете материал с по-малко напречно сечение, но го прикрепете по-често към подовите дъски и отново използвайте основния лъч. Minilag фиксират както напречно, така и по дъските. Основното е точното маркиране на листовете под винтовете, така че да няма излишни дупки.

Шабленски пилон

Този метод е приемлив, когато няма големи разлики във височината. Поддържането на място не е толкова надеждно, колкото лентата, във връзка с която са поставени шабсите по-често. Трябва да получите мрежа, чиито клетки имат страни от 30-35 см за шперплат 12-14 мм, както и OSB и ПДЧ 16-18 мм. И 40-45 см за шперплат 16-18 мм и OSB 20-24 мм.

Предложените разстояния между опорите за ремъци и точкови варианти са обозначени с марж, базиран на динамичното натоварване. Разликата може да е по-голяма, но новият етаж може да се наведе, когато танцувате, скачате или дори ходите.

След подравняването на листа, за да поставите нова основа, покритието ще бъде лесно и бързо. За да възстановите подземен вентилация в един от ъглите (в мястото на стария вентилация) при завършване настройка манто пробит отвор и монтирана вентилационна решетка.

Обърнете внимание! Ако старата разлика в височината на пода е по-голяма от 8-10 см, по-добре е да разглобите част от дъските, като ги замените с листов материал.

цедка

Поставяне на пода в стаята

Полагане на замазки

Старият дървен под може да се изравнява само с пълна увереност в достатъчна здравина:

  • Когато веднага се направи под замазка или на стоманобетонен под
  • Ако дървените трупи са разположени върху колони от тухли и разстоянието между тях и дебелината на подовите дъски ще осигури при проектното натоварване минималното отклонение на повърхността

Циментовата замазка работи добре за компресиране и е много по-лошо при разтягане. Ето защо, прекомерното огъване на пода може да доведе до разрушаване или пилинг на керамичната плочка, поставена върху него.

За да се прилага замазка специално суха смес с пълнители и пластификатори за максимална гъвкавост и сила, например Vetonit 3300. Тя се прилага слой е не по-дебели от 1 см. Преди неговото прилагане поле и грундирани посочени фибростъкло армираща мрежа. Но тази подложка не се прилага, ако неравностите на земята са по-големи от 1 см.

Теоретично за дървен под е допустима конвенционална циментова замазка от 5-7 см с подсилена метална мрежа, но натоварването върху припокриването ще се увеличи с 75-100 кг / м2. В това отношение, преди да запълнете тази замазка, трябва да установите допустимото натоварване на припокриването. За да се предпазят дъските от течността от дъската над дървения под, се използва полиетиленово фолио.

Възможно е да се използват самоизравняващи се смеси и те могат да бъдат избрани за всякаква дебелина на изравняване. В този случай е необходимо да се ръководи изключително от допустимото натоварване върху самия дървен под и върху пода.

вентилация

Независимо от метода на изравняване е необходимо да се помни устройството за вентилация на дървени подове - пространството между тях и основата трябва да се вентилира. По-рано за тази цел в дъската на един от ъглите на стаята е пробита дупка с диаметър приблизително 50 mm и декоративна решетка е напълнена отгоре.

Друга възможност е да държите вентилационната тръба в стената и да закрепите решетката към стената. Ако такива елементи се намират на пода или на стената, не ги покривайте или ги залепете с тапет.

заключение

Ако повърхността на дървения под има лошо състояние - се превърна в неравен, огънат почистване, имаше малки различия между дъските, vyscherbleny от сметища боя или друго покритие - и на основния материал по себе си е все още силен и издръжлив греди, които го поддържат, че не е необходимо да разглобите такъв етаж , Тя трябва да отстоява позициите привеждане в съответствие с един от методите, които най-подходящи за съществуващите дефекти - мазилка, дървени листов материал или вратовръзка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подредите пода за ламинатКак да подредите пода за ламинат
Изравняване на дървения подИзравняване на дървения под
Ние разглобяваме как да изравняваме дървения под сами по четири ефективни начинаНие разглобяваме как да изравняваме дървения под сами по четири ефективни начина
Ремонт на пода със собствените си ръцеРемонт на пода със собствените си ръце
Как и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен подКак и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен под
Подравняване на дървения под преглед на съществуващите техникиПодравняване на дървения под преглед на съществуващите техники
Изграждане на къща за подове от дървоИзграждане на къща за подове от дърво
Подготовка на пода за линолеумПодготовка на пода за линолеум
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
» » Подравняване на пода от табла
© 2021 BggeHat.com