Подравнете пода с линолеум със собствените си ръце

Как да изравним конкретен под

Въпреки разнообразието от нови подови настилки, които наскоро се появиха на пазара на строителни материали, линолеумът не се отказва от своите позиции. Отговорният и доста важен етап от ремонтните работи е изравняването на подовата повърхност, което трябва да се извърши в случай на повреда на основата, разлики във височината или други дефекти. Майсторите, които се питат своевременно как да изравнят бетонен под или дървена основа за балатум, предварително показват загриженост за качеството на покритието, както и за трайността и практичността му. В крайна сметка, както е известно, с внимателно подготвена основа и технологията на полагане на линолеум ще бъде в състояние напълно да покаже всичките си положителни характеристики и да служи с вяра и истина за най-малко 25 години.

Настилката на пода от бетон

Като се има предвид, че линолеума е достатъчно меко покритие, което лесно може да се адаптира към различни повърхностни неравности, но в същото време подчертава всички дефекти в субстрата, необходимо е правилното му ниво. Освен това изпъкналостите на базовата основна линолеум бързо се изтриват, което води не само до загуба на оригиналния си вид, но и до формиране на елементарни отвори.

Важно! Непрофесионално направеният под ще бъде грозен, а ставите на корицата ще бъдат изкривени. Поради това подравняването на пода за такова покритие е необходимо условие за качествен ремонт.

Преди да подредите пода под линолеум от бетон, трябва предварително да го подготвите:

  • премахва старото покритие;
  • повърхността се оценява за износване, чипове или пукнатини;
  • Почистете основата и внимателно отстранете праха.

Подравнете бетонната основа по няколко начина - всичко зависи от желанията на собственика и състоянието на основата.

Шперплатови листове

Ако бетонната основа има значителен брой дефекти и различни неравности, най-достъпният и лесен начин за подготовка на повърхността със собствените си ръце под линолеума ще бъде полагането на специален шперплат, импрегниран със състав, устойчив на влага.

Листове, които имат дебелина от 10 до 14 мм, се завинтват към предварително монтираните щифтове с помощта на винтове. В същото време те трябва да бъдат коригирани един към друг колкото е възможно по-близо. След това всички налични дупки и фуги трябва внимателно да се смилат и след това да се шлайфа с шкурка.

Този метод е най-достъпен и не много труден. Въпреки това, при инсталирането на дневника е необходимо да ги подредите хоризонтално. Като дървени трупи се използват дървени пръти с разрез 4х4 или 5х5 см. В същото време те се монтират с такава стъпка, че фугите на шперплатните листове попадат в средата на баровете.

Естествено, преди изравняването на бетонния под под линолеума, дървените пръти трябва да се третират с антисептични средства, за да се предотврати разграждането на дървото.

Цимент-пясъчна замазка

Полагане на замазки

Създаване на циментови замазки с леки пълнители

Приравнете бетонните подове с циментово-пясъчна замазка към лайка е доста трудно, но е напълно възможно. Въпреки трудолюбието на този процес, всичко не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед. За да може пода да бъде равен и без дефекти, е необходимо да спазвате определени правила и норми. Процесът на изравняване се извършва в следния ред:

  • отстраняване на старото покритие, маркиране на пода, монтаж според нивото на маяците;
  • втвърдяване на пода с използване на метална армировка, чийто диаметър и стъпка се избират в зависимост от височината на замазката;
  • изграждането на термични шевове е процес, чрез който е възможно да се избегне появата на пукнатини в бъдеще и по този начин да се гарантира силата на пода;
  • хидроизолация - позволява да се осигури целостта на бетонната замазка за дълго време и е изработена от различни материали;
  • полагането на циментово-пясъчен разтвор, изравняването му с лесно вибриране. Качеството и надеждността на покритието зависят от това. По време на монтажа се препоръчва да се избягват дълги прекъсвания между нанасянето на части от разтвора, така че да не се образуват така наречените "студени шевове", което да повлияе неблагоприятно върху здравината на субстрата.

С всичко това става ясно, че е доста проблематично за човек, който няма опит да изпълни този процес. Но, както се казва, очите се страхуват, но delayut.Poetomu ръце, за да разберем по-добре цялата бетонна технология база подравняване, по-добре е да видите на снимка или видеоклип на поетапното прилагане на цимент-пясък замазка е описано подробно.

Настилката на пода от дърво



Подови линолеум на пода на едно дърво може да бъде само когато капака не се огъва, а също и няма големи пукнатини или гнило дъски. В противен случай всички проблемни области трябва да бъдат премахнати. След това трябва да се запознаете с най-често срещаните методи за подравняване на дървения под за линолеум.

Чесане

Подравняване на повърхността

Колоездене шперплат настилка

Колоезденето е най-труден и сложен процес на изравняване на основата на дървен под. Разбира се, такава работа може да се направи ръчно, но е нежелателно. Резултатът ще бъде по-ефективен, ако използвате специална циклонова машина, която ще ускори процеса. Приложената инструкция ще ви помогне да управлявате по-добре тази единица, в резултат на което повърхността ще стане по-гладка.

Преди да започнете цикъла, е необходимо да извадите всички мебели от стаята, както и да проверите повърхността на пода за наличие на метални елементи. Всички глави на ноктите трябва да се поставят с чук под нивото на пода, за да не се залепят острието на машината.

По време на управлението на циклонната машина трябва да се спазват определени мерки за безопасност. За да се предпазите от дървесни отпадъци, трябва да се закупи респиратор и да се носят слушалки, за да се отървете от шума. Процесът на шиене трябва да започне от ъгъла на стаята, постепенно да се движи машината със змия по стената. В ъглите подът се обработва ръчно.

Подравняване с шпакловка

Преди да изгладите дървения под с шпакловка, повърхността трябва да бъде почистена и шлифована. Като замазка се използват специални съединения, създадени на основата на дървени стърготини, смесени с лепило.

На дървената основа се нанася слой със състав не по-малък от 2 см и задължително на няколко етапа. Следователно е необходимо да се даде време за сушене на всеки слой. За да сте сигурни, че повърхността е равна, трябва периодично да я проверявате с оптично ниво. Недостатъкът на този метод е продължителността на процеса, но резултатът си заслужава.

С помощта на шперплат

Монтаж на шперплат

Полагане на шперплат листове на пода

Шперплат е една от най-простите, най-бързите и най-достъпни варианти за подготовка на една равна основа. Ето защо, преди да подравнете пода под линолеум по друг начин, начинаещите трябва да обърнат внимание на този раздел.

Предварително инсталирани забавяния по такъв начин, че заготовките от шперплат лежат по средата си. Шперплатовите листове се закрепват без много усилия с помощта на лепило за дърво или винтове. В този случай всяка следваща серия от заготовки трябва да се подрежда с леко изместване в типа тухли от зидария. След като инсталацията приключи, повърхността е добре почистена и покрита със защитно съединение.

Изравняване със смес

Използването на самонивелиращи се смеси прави възможно постигането на идеално гладка и равна основа с дебелина до 20 mm.

Преди да приложите сместа, препоръчваме дървеният под да се инспектира и да се подготви - за да се укрепят свободно разположените дъски, да се отстранят всички пукнатини и празнини, а също и да се шлайфа повърхността.

След изсушаване основата се грундира.

заключение

Невъзможно е да си представите къща или апартамент без дори секс. Ето защо, при извършване на ремонти, на първо място, е необходимо да се обърне внимание на такъв въпрос като изравняване на основата на пода за финала.

Линолеумът, въпреки значителната му възраст, продължава да бъде най-популярният вид покритие. Тя е красива, практична и достъпна. За да направите нов подови настилки върху силите дори и на неспециалиста, да следвате препоръките и съветите на опитни майстори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?
Инсталиране на линолеум от собствени ръцеИнсталиране на линолеум от собствени ръце
Не знаете как да поставите линолеум върху бетонен под?Не знаете как да поставите линолеум върху бетонен под?
Как да инсталирате правилно подови настилки от балатум в апартаментКак да инсталирате правилно подови настилки от балатум в апартамент
Как да поставите линолеумКак да поставите линолеум
Подови настилки от търговски линолеумПодови настилки от търговски линолеум
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
» » Подравнете пода с линолеум със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com