Полагане на ламинат върху дървен под

За да поставите ламинат върху дървен под, трябва да следвате определени последователни стъпки. В този материал ще говорим за сложността на тази работа.

Това покритие в Русия е било голям успех от повече от 10 години. Много хора се интересуват от въпроса дали е възможно да се постави ламинат върху старата съществуваща дървена обвивка. Дървеният под не винаги е представен от дъски, той може да бъде паркет, шперплат, дървесни частици, плочи от дървесни частици. И всички те са изложени на различни влияния по време на работа.

Основният критерий за дълъг срок на експлоатация на ламината е солидна и равна основа.

Процес на подготовка

процес на подготовка на пода за ламинатЛабораторно и съвестно е процесът на подготовка на дървен под за ламинат.

Преди да започнете инсталацията, уверете се, че повърхността е плоска и твърда. Също така, старият етаж се подлага на задълбочен преглед, по време на който се проверява колко трудно са плочките, закрепени към закъсненията.

Дъските трябва да се потупват - ноктите се загряват с чук, ако е необходимо, дори да ги привличат. Степента на плоскост на повърхността се проверява с помощта на правило от 2-3 метра. Той трябва да се прилага на пода и да се оценят съществуващите разлики на повърхността.

Размерите на височината трябва да са до 2-3 мм на 1 м. В случай, че вашата повърхност отговаря на тези изисквания, слагането на ламинат ще се увеличи.

Процесът на изглаждане чрез смилане

Но обикновено се случва, че старата повърхност е груба и има неравности. Ако има неравности от 3-5 мм на 1 м, тогава се използва голям брой различни инструменти за тяхното смилане, както и шлифовъчни машини.

Процесът на изравняване чрез електрически проводник

процес на изравняване на пода с електрически пистолет за ламинатВ случай, че нередностите са значителни, те се елиминират с електрически пистолет, но преди това трябва да се уверите, че ножовете на този инструмент не увреждат ноктите.

След като извършите всяка такава работа, проверете нивото, като използвате правилото. В случай, че нивото все още не е подходящо, трябва отново да преминете през самолета. След няколко такива процедури, повърхността впоследствие ще придобие равномерен вид.

Този метод се използва в случай на пригодност, сила, относителна равномерност на стария етаж. Ако подравнявате подовата повърхност по този начин много трудно, тогава можете да използвате друг метод.

Всички горепосочени препоръки са предназначени само за изравняване, подови настилки, но за да се определи цялостното пристрастие, е необходимо да се премахнат старите табла и да се натрупат или ощипят опорните изоставания.

Този процес е труден и сложен.

Процесът на подравняване чрез регулиране на опорните обувки

Използвайте нивото, за да определите минималните и максималните точки и задайте нивото на наклона. Плочите трябва да бъдат премахнати. Уверете се, че изоставането е силно, те започват да се натрупват. За това се поставят лостовете с необходимата дебелина. В обратен ред, плочите се поставят на място и се прикрепят внимателно.

Този метод е по-икономичен от следващия, защото се основава на вече съществуващия материал.

Процесът на облицовка от шперплат

регулиране на закъснението на ламинатитеЗа този метод трябва да купите допълнителни материали. Основава се върху поставянето на листове шперплат върху стара дървена повърхност.

Но на пръв поглед повърхността трябва да бъде проверена и ако е необходимо да я подсилите. На стария етаж се полагат шперплат с дебелина 10-12 мм. Много често този шперплат е импрегниран с ленено масло, за да се избегне обсъждането му.

Ненужните пристрастия могат да бъдат отстранени, като се поставят под шперплат, където се нуждаете от стелажи или дъски. Но, релсите трябва да бъдат достатъчни, за да не се огъва шперплат.

За това се определя нивото на наклона на дадена повърхност. След това поставете релси с подходяща дебелина по наклона по такъв начин, че повърхностите на релсите да формират необходимия цял набор от необходимото ниво.

За да не свалят нивото, те са прикрепени към пода на шкафа. После поставят шперплат върху тях. В случай че нивото ни задоволява, ние го отстраняваме и фиксираме шперплат.



Стека на полиетиленова пяна субстрат, който има shumopogloshcheniem, и изпълнява функция teplosberezheniya-клапата компенсатор когато механично напрежение върху ламината - при шофиране налягане върху него се разпределя равномерно между панелите съставните и няма точка въздействие.

Последният удар унищожава ламината, поради факта, че всяка изпъкналост на старото покритие или закован нокът на главата под това влияние може да деформира панела или съединението между него.

Разновидности на субстратите

  • Балатум.
  • Дърн.
  • Ролкови коркови субстрати.
  • Пяна от полиетилен.

разнообразие от субстратиНе можете да запишете върху основата, тъй като заглушава звука на ламината по време на работа. Благодарение на това, ламинатът е защитен от неразпределено въздействие поради факта, че той действа като пружина.

Има огромно количество различни субстрати за ламинат, например: пенополиетилен, ролков корк, стар линолеум.

Коркът е много популярен като субстрат, тъй като е удобен, твърд, универсален, топлоустойчив материал. Също така много елиминира нервността на стария пол.

Ето защо оптималната опция ще бъде подложка от корк за поставяне на ламинат върху дървен под.

Цената му е много висока. Но нейните качества надхвърлят тази точка. Този материал е безопасен за околната среда, има топлоизолация и шумопоглъщане, ще спести пари и време за монтаж на шперплат.

Полагане на ламинат 

С хоризонталната равномерност на основата можете да продължите с инсталирането на ламинат, който е базиран на "плаващ" метод, така че да не е прикрепен към основата.

  1. ламиниран паркетТя трябва да бъде оставена в стая, където тя ще бъде стилизирана и влажност не повече от 75 за 48 часа. За тази цел опаковката от полиетилен се отваря и измерва.
  2. За да се определи необходимия брой панели, приблизително изчислете и оценете посоката на ламината. Оптималният вариант за докинг на редовете ще бъде остатъкът от първия ред, използван за стартиране на втория, но в случай, когато дължината му не е по-малка от 200 мм.

Също така трябва да има празно пространство между ламината и стените, поради което е необходимо да се осигури наличието на клинове със същата дебелина.

стави

ставите при полагане на ламинатЗа празнини от 8-10 мм се използват малки парчета от този размер. Тези клинове се подреждат навсякъде, където панелът изплаква срещу стената.

Това е проектирано така, че по време на работа, когато формата се променя, ламинатът не е гъсто закрепен към стената. Този процес обикновено води до образуване на пукнатини. След като ламинатът е монтиран, тези клинове могат да бъдат извадени.

Да поговорим отново за инсталацията. По-добре е да погледнете, ако поставите ламината върху светлината, идваща от прозореца, тогава ставите, образувани между панелите, няма да бъдат толкова забележими.

Полагане започва с инсталирането на първия ред. За целта е необходимо да се сглобят панелите в един ред по стената и да се отстрани от ръба, като се вземе предвид разликата. Съберете втория ред и го свържете с първия.

Всички следващи редове се събират по подобен начин като първия и последователно се сбиват заедно. Ако една тръба изпъква отдолу или от врата на врата, тогава на това място е необходимо да изрежете дупката и е необходимо да се вземе предвид пролуката. При диаметър на тръбата от 32 мм, отворът трябва да е най-малко 42-45 мм.

По този начин се събира целият ламинат. След това се свалят разделителните клинове. Подът в нас се оказва плаващ, тъй като не е свързан с основата.

Монтирането на перваза е така, че да не натиска ламината към пода. Те трябва да се приближават само до него.

Ако стаята има повече от 8-10 метра, тогава са подредени антидеформиращите шевове, които са затворени със специализирана лопатка.

Той действа като компенсатор и е прикрепен към повърхността, така че ламинатът да не се запушва. Също така този материал позволява на ламината да ходи, което е много важно по време на експлоатационния период. Всички образувани фуги на пода са затворени от тази врата.

резюме

ламиниран паркет1Както можете да видите, ламината се полага върху тази основа, както и върху всяко друго покритие. Разликата е само в процеса на подготовка. Всеки наемодател решава за себе си, на какво основание трябва да положи ламинат.

Пожелаваме ви успех в тази работа!

Основното е да поставите ламината върху дървения под, ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с специалистите за помощ. Опитни професионалисти ще намалят максимално разходите Ви, както финансови, така и временни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите ламинат на подаКак да поставите ламинат на пода
Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?
Как да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подрежданеКак да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подреждане
Как да инсталираме ламинат върху шперплатКак да инсталираме ламинат върху шперплат
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Дъски от частициДъски от частици
» » Полагане на ламинат върху дървен под
© 2021 BggeHat.com