Как да инсталираме ламинат върху шперплат

Ламинатът се счита за един от най-добрите подови настилки поради характеристиките му на изпълнение, приятна стойност, а също и демократично по отношение на основанията, на които може да се постави. Може да се полага на всякакви повърхности, например дървени подове, плочки и т.н.

Смята се за изключително успешна опция за полагане на ламинат върху шперплат: това решение ще направи подовете много по-топло и ще повиши нивото на шумоизолация във вашия апартамент.

Технологията на полагане на ламинат върху шперплат всъщност е много по-проста, отколкото изглежда на пръв поглед. Подробните инструкции стъпка по стъпка ще ви помогнат да се ориентирате и да извършите този процес себе си без никаква помощ от специалисти.

Инструменти за готвене

Така че, за полагането на ламинат върху шперплат, ще имате нужда от такива инструменти:

  • Ъгъл: с помощта му се прави маркировка на ламината за подрязване.
  • Jigsaw: използва се за рязане на ламинатни панели. Капацитет на монтаж от 400 вата за малки работни места ще бъде достатъчен.
  • Рулетка: удобно е да се измери дължината на ламинатните панели. 5м - най-оптималната дължина на рулетката.
  • Подложна ламарина: използва се за манипулиране на ламинатните панели помежду си по време на процеса на закрепване. Приложете по-добър бар, направен от пластмаса, а не от дърво. Тя е по-малко твърда, съответно няма да оставя чипове на ламинатния панел.
  • Ограничителни клинове: ще са необходими, за да се създадат разстояния между подовата настилка и стената.
  • Puncher: с негова помощ можете лесно и бързо инсталирайте первази.
  • Дюбели: ще ви помогне да фиксирате основата към стената.

Как се осъществява този процес?

Така че, преди да поставите ламинат върху шперплат, е необходимо да се провери равномерността на пода. Ако остане много желателно, неравностите на шперплатната основа трябва да бъдат почистени. На пода поставете субстрата на ламината и в същото време се уверете, че няма гънки. Залепете ставите със специален шотландски материал за строителни цели.

Свързващи връзки

Полагане на основата под ламинат

Започнете да поставите ламината от най-далечния ъгъл на стаята и направете това по протежение на страната, която е успоредна на светлините, падащи от прозореца. Необходимо е да осигурите десет милиметрова междина между стената и ламината: за това можете да поставите дървена ивица или парчета ламинат по стената.

Поставяме парчета ламинат

Оставяме празнина между стената и ламината

По този пръчка поставете първия ред от решетките, така че да са свързани помежду си с краищата.

Свързваме целите

Край на връзката

Как ще свържете дъските заедно зависи само от вида на ламинираната брава, която използвате. Схемата за свързване обикновено се посочва в инструкциите за ламинат. Когато свързвате панели, можете да използвате kyanku или чук, трябва да почукате ненужно парче ламинат с удар. На последната дъска трябва да отрежете излишното пространство, така че пролуката между стената и края й да е 10 мм.

Връзка с помощта на парче материал и чук

Надлъжна връзка. Втурване с чук

Също така отговаряйки на въпроса как да поставите ламинат върху шперплат, важно е да се отбележи такъв моментт: когато стека на втория ред, се уверете, че фугите компенсирани по отношение на първия ред е най-малко 40 см. Не е лошо ще се случи, ако в ролята на първата дъска на втория ред е полезно, че част от дъски, които е бил отрязан, когато инсталирате последната дъската на първия ред. Ако не се получи, изрежете цялото табло наполовина.

Как свързва свързването на първия и втория ред?

Има два подходящи метода за това. Първото е първо да се събере целият втори ред и след това да се свърже с първия ред или поотделно да се присъедини към всяка дъска от втория ред към първия.

Ако използвате втория метод, забележете, че таблото трябва да бъде прикрепено към първия ред спрямо предходната дъска на втория ред и те трябва да бъдат свързани, като докоснете края. Изберете метода, който смятате за най-удобен.

По избрания начин, трябва да поставите и свържете всички останали редове на ламината.

Инсталиране на последния ред

Ако е необходимо, дъските на последния ред могат да бъдат срязани сравнително дълги, така че пролуката между стената и покритието е 10 mm.

Монтиране на последната серия покрития

Измерете и изрежете последния ред

Дървени летви, които осигуряват преди междината могат да бъдат отстранени, след инсталиране цокъл да винт е насочена или в стената или в опорната стена и пода.

Кант на плинт

Финален етап: монтаж на плинт

Въпросът за това как да поставите ламинат върху шперплата, трябва да запомните, че това покритие се смята за "плаващо" и за основата, върху която не се залепва.

Сега знаете как да поставите ламинат върху шперплат, и лесно можете да направите това само с вашите силни страни и умения. Ако искате да се уверите, че сте разбрали всичко правилно, и в процеса на подреждане не правят грешки, винаги можете да гледам онлайн, тъй като има полагане ламинат върху шперплат, а след това процесът ще стане по-достъпна за вас. Този метод се счита за полезен във всяко отношение, затова не е изненадващо, че собственикът на грижите от време на време прибягва до него.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Полагане на ламинат върху дървен подПолагане на ламинат върху дървен под
Шперплат на подаШперплат на пода
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Как правилно да инсталирате шперплат под ламинатКак правилно да инсталирате шперплат под ламинат
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Как да инсталираме ламинат върху шперплат
© 2021 BggeHat.com