Как се залепва ламинатът?

Как се залепва ламинатът?

Основното предимство на такъв настилък като лепилен ламинат е надеждната и висококачествена защита на панелната фуга от проникване на влага, поради което се увеличава експлоатационният живот на покритието. Също така това подово покритие има недостатък, това са допълнителни парични разходи за лепило, както и сложен процес на полагане. Подът може да работи само 10 часа след полагането. Поради факта, че панелите са здраво фиксирани един към друг, капакът е демонтиран и не може да се използва отново. Този вид подови настилки не се препоръчва за използване, когато се използва подово отопление.

За да се произвеждат залепени ламинирани подови настилки, ще ви е необходимо специално лепило с водно-отблъскващ ефект, с помощта на което материалът се нанася върху краищата на панелите. След това те са свързани чрез метода "език-бразда". В този случай не можете да спестите средства, защото това се отразява на качеството на извършената работа.

Специално водо-отблъскващо лепило, което можете да закупите в обикновен строителен магазин или на мястото за покупка на подови настилки. Количеството на лепилото, което се прилага, се определя от инструкциите на производителя. Препоръчва се адхезивът да се постави в целия канал. Посока на полагане и клирънс, както и при полагане на обикновен ламинат.



Как се полага ламинатът?

На първо място е поставен първият ред панели с установената разлика. Първият панел трябва да бъде поставен с жлеб към стената. След това нанесете равномерно лепило върху горния ръб на канала на втория панел. За надеждността на фугата е желателно да се нанесе лепилото с излишък. В този жлеб вкарайте дюбела на следващия панел, като използвате чук и бар. Лепилото трябва да се избърсва с влажна кърпа. Този процес се повтаря, докато серията се постави напълно.

След като поставите първоначалния ред ламинат, преминете към следващия ред. Първият панел от втория ред е нарязан на половина, за да се изместят крайните шевове. Страничната част на панела от втория ред е намазана с лепило и е прикрепена към панела на първия ред. Използвайки чук и бар, ударихме. След като се постави следващият панел. Този метод е изложен на три реда и чакаме два часа, за да изсъхне лепилото. След това повторете процеса на полагане, докато не бъде завършен. Когато полагате последния ред, използвайте монтажния лост, който е необходим за свързване на редовете. Този инструмент трябва да се използва внимателно, тъй като може да повреди ламината.

Ако се интересувате от довършителни стени - посетете сайта stark-vl.ru. Само там ще намерите всичко за функциите и възможностите при декорирането на стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изработваме ламинирани подови настилки със собствени ръцеИзработваме ламинирани подови настилки със собствени ръце
Какви са видовете ламинатКакви са видовете ламинат
Топъл под ламинирания под е удобството на вашия домТопъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Предимства и недостатъци на пода на топла водаПредимства и недостатъци на пода на топла вода
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Изключителен ламинатИзключителен ламинат
» » Как се залепва ламинатът?
© 2021 BggeHat.com