Как да поставите панела на пода?

Как да поставите панела на пода?

Какво представлява панел? Това е общо име за опции като ламинат или паркет. Смята се, че такива материали се инсталират лесно. Всъщност всичко е относително - всъщност скоростта на полагане на думата в този случай е много по-висока. Инсталирането на ламинат и паркет обаче има свои собствени характеристики, за които трябва да знаете дори и да поверите такава работа на специалисти.

Обикновено капитанът, преди да постави дъската или ламината, непременно проверява основата и проверява неговата влага. Факт е, че ако нивото на влажност е твърде висока, на пода няма да бъде гладка, защото паркета и ламината не разполага с достатъчна устойчивост на влага, а в последния случай, дори и на задната страна може да се възпали, когато са изложени на влага. След като се вземат мерки за сушене на основата и ще бъдат покрити с парно бариерен филм, можете да започнете да слагате подовата настилка.



Ламиниран паркет и - материал, който позволява да се организира така наречените плаващи подове, т.е. покрития, които не са стегнати връзки с базата, но индивидуалните им панели са свързани помежду си. Има две възможности: или съединение на краищата на панелите заедно с лепило (тази система на "нут и перо) или тяхното закрепване с помощта на специални ключалки. Това е този дизайн и ви позволява да намалите времето за сглобяване. Плуващите подове обаче имат сериозен недостатък - могат да чуят звука на стъпки и особено запушването на токчета. За да избегнете това, преди да се инсталира на пода свърши с звукоизолация - това е най-вече употребявани коркови подложки или специални плочи от дървесни влакна, посочени перпендикулярно на панелите.

Понякога обаче може да се чуе мнението, че плаващ под не е най-практичното решение, тъй като може да се огъва под товар. Такива експерти препоръчват лепене на панела до основата, използвайки за това лепило, предназначено за традиционен паркет парче. Това е достатъчно, защото панелите ще бъдат свързани помежду си по един от двата метода, описани по-горе. Между другото, в този случай не е необходимо да се използва парното бариерен филм - самото самозалепващо покритие е надеждна защита.

Ако се интересувате от цената на павета - посетете сайта pbk116.ru. Само там ще намерите стилен и висококачествен паважен камък на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как ламинатът се полага със собствените ти ръцеКак ламинатът се полага със собствените ти ръце
Как да поставите ламинат на подаКак да поставите ламинат на пода
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
» » Как да поставите панела на пода?
© 2021 BggeHat.com