Полагане на ламинат със собствените си ръце

 В продължение на много години работникът бил калфар и можел да изпълнява само спомагателни и подготвителни работи. Сега всичко се промени. Благодарение на интернет можете да научите тънкостите на всяка процедура за изграждане. За да поставите ламината със собствените си ръце, просто трябва да прочетете статията без подробни снимки.

Отговорният етап е изборът на ламинат

Преди да поставите ламинат със собствените си ръце, трябва да решите как да изберете и закупите този материал.

Ламинатът се представя под формата на "издухан пай"

  • Горният слой се състои от прозрачно, устойчиво на износване фолио с цифров индекс. 31-33 класа са предназначени за експлоатационен живот от 20 години. Сега те развиват 34-и клас, който ще бъде трайно.
  • ламинирани слоевеСлед този слой се намират няколко слоя хартия, които се импрегнират със смоли и върху тях се поставя модел. Тя влияе върху естетическата стойност на материала и избора на потребителя.
  • По-долу е носещият слой, който се състои от масивна дървесина с висока плътност и устойчиви на влага импрегнации. На английски език те са означени като HDF - Fiberboard с висока плътност.
    Заключването в този слой е разположено и е предназначено за закрепване между ламинатни пластини. Изолация, шумоизолация, устойчивост на бъдещите етажи зависят от дебелината, плътността и качеството на плочата. Блокировката позволява, ако е необходимо, лесно да се отстрани и замени повредената част на ламината. Най-добрите брави за данни могат да издържат натоварвания до 1200 кг / м. Приемливият резултат варира между 700-900 кг / м.
  • Ще опишем последния слой по-долу.

Първият етап е да се подготви основата

подготовка на пода за ламинатКупеният материал трябва да бъде оставен няколко дни в къщата. През този период ламинатът се адаптира към влажността и температурата, където ще бъде поставен. За този период на адаптиране трябва да проверите силата и нивото на подовете, върху които ламинатът ще бъде поставен със собствените си ръце.

При това трябва да знаете:

1. Хоризонтално, разликата не може да бъде повече от 1,5-2 mm на всеки метър от субстрата. Ако тази цифра е по-голяма, тогава дървеният под трябва да се шлайфа, а на бетонния под трябва да се постави самозасмукваща замазка. Необходимо е да се премахне "дъхът" на дървения под, в резултат на което той се огъва при ходене.

2. За да поставите ламинат със собствените си ръце, трябва да използвате субстрат:

  • Ако подът е бетон, тогава се полага полиетиленово фолио с припокриване не по-малко от 20 см. С помощта на самозалепваща се лента лентите на фолиото се съединяват на няколко места. Когато полагате ламинат върху линолеум, този филм не е необходим. Но днес се използват по-сложни методи:
  • Субстрат от експандиран полиетилен.
  • Субстрат от екструдиран експандиран полистирол.
  • Бутил-целулозен субстрат с коркови трохи. За омекотяване се използват коркови субстрати. Те не се нуждаят от "дишане". Когато подът е мокър, пластмасовото фолио трябва да се положи. Тъй като кондензатът се натрупва върху такава повърхност, просто е неприемливо да поставите ламината върху основата от себе си със система от топло подове.

С помощта на самозалепваща се основа към пода се поставят полимерни основи.

3. Сега нека да говорим за четвъртия слой. В съвременната версия, четвъртият слой на ламината е самият субстрат. Системата Silent е най-добрата. Благодарение на своята висока шумоизолация, тя почти абсорбира звуци.

Поставяме ламината върху принципа на бара на бара



Повърхността на ламината се подготвя внимателно. Ламинатът за този период е адаптиран към околната среда. Той следва технологията, състояща се от определени последователни действия.

  • Ламинатът се поставя със собствените си ръце, като се започне от най-външния ъгъл от входа на стаята. Дългите страни на панела са успоредни на светлинните лъчи, които падат от прозорците. Съответно страните на панелите са успоредни на стените ламиниран паркет дъска за дъскатапомещения. Ако стаята има кръгла форма, тогава тя трябва да се ръководи само от светлина.
  • Разстоянието между редиците панели и стени трябва да се основава на съотношението: 1 метър стая 1,5 мм и не трябва да бъде по-малко от 10 мм.
  • Определя се ширината на последния ред. За да направите това, трябва да измерите ширината на стаята, като вземете предвид размерите на пролуките. В случаите, когато последният ред има ширина по-малка от 50 мм, тогава е необходимо да се видят дъските на крайните редове, което ги прави идентични.
  • На стените се поставят клинове, съответстващи на размерите на пролуките.

Модерен ламиниран паркет има две ключалки:

  • Сгъваем - Кликнете, е двойно заключване, блокира се на 45 °. Това блокира по-малко повреди на панела в резултат на тяхното сглобяване и ги поддържа по-силни по време на експлоатационния период.
  • Заключването е по-евтино, но разбира се, то е по-малко качествено.
  • Глутиновият ламинат е най-опростен. Той е предшественик на съвременните видове ламинат.

Ламинатна инсталация с брави за кликване

Така че, сега всички инструменти настрана. Ламинатът се полага със собствени ръце. Необходимо е:

  • Полагане на ламинат с щракване бравиВземете втория панел под ъгъл от 30 ° и първо го вмъкнете в крайния жлеб и го хванете. Натиснете втория панел на пода.
  • Крайните шевове на следващия ред се изместват с 30-40 см спрямо шева от предишния ред. За да направите това, трябва да стекате втория ред, като започнете с останките на първия панел. Ако няма остатък, отрежете първоначалния панел на втория ред наполовина. Повърхността е положена в съответствие с реда на шаха, което осигурява равномерно разпределение на налягането върху панела. 
  • След като се завърши монтажът на втория ред, той трябва да бъде повдигнат и под ъгъл от 30 ° да бъде вкаран в жлеба на първия ред. След освобождаването ще чуете щракване.
  • Най-важното е да не спрете, докато не чуете познатото кликване на последния ред.

Полагане на ламинат със заключващи ключалки

Сега нека помислим да поставите ламинат със собствените си ръце върху икономичен вариант.

Промените ще бъдат в 1 точка: панелите са свързани, разположени хоризонтално. Жлебовете също съвпадат. Панелите са прикрепени една към друга чрез удавяне върху пръта от дърво, която е прикрепена към ръба, противоположен на прикрепения панел.

Монтаж на лепилен ламинат

монтаж на лепилен ламинатНека да разгледаме как да инсталирате стара ламинат със собствените си ръце, които сте намерили у дома си. Промените отново ще докоснат първия елемент.

Тъй като ламинатът е бил предварително инсталиран върху лепилото, трябва да вземем водоотблъскващо лепило. Тя трябва да се прилага, а не да се пести с излишък от цялата дължина на горната част на жлеба на всяка следваща дъска. Необходимо е да се прикрепите към купчината на предишната дъска хоризонтално с чук, дървена бара. Трябва внимателно да пристигне.

С помощта на влажна кърпа се премахва излишното лепило, което изпълнява защитната функция на панелните фуги от падаща влага в тях, но също така позволява и разглобява покритието, ако е необходимо.

Не използвайте евтино PVA лепило, тъй като това ще ви донесе само омразен резултат, след което ще трябва да потърсите нов ламинат, който едва ли ще намерите у дома. Преди началото на операцията е необходимо да се даде 10-часова почивка.

резюме

Така че инсталирахте ламината със собствените си ръце. Ако през целия процес спазвате всички горепосочени указания, тогава имате трайни, модерни ламинати. Всичко това може да бъде фиксирано с фотокарриер и в продължение на много години да показва тези снимки на всички свои приятели и роднини. Те ще се гордеят с теб.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Полагане на ламинат със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com