Как правилно да се изгради ламинат

Днес всеки от нас се фокусира все повече и повече върху подобряването на домашния комфорт. По-рано линолеумът се счита за най-доброто покритие на пода, а сега много малко хора се осмеляват да го използват у дома. Днес паркет и ламинат от различни видове са много популярни. Цената и качеството на ламинат отговаря на изискванията на много от нас. Ако решите да поставите ламинат на вашия етаж, това ще ви помогне да научите как да поставите това подово покритие.

При отсъствието на умения за изграждане по време на полагането на ламинат възниква въпрос, свързан с правилната му облицовка. С помощта на 2-3 души, след като изучавате статията ви, можете самостоятелно да поставите ламинирания под.

Това, което първо трябва да знаете

Обикновено всяка фирма, която произвежда ламинат, прилага инструкциите си за полагане. Това показва, че се защитава от непредвидени ситуации при извършване на монтажни работи, потвърждава качеството на произвеждания продукт и неговите предимства. Тази инструкция обаче разяснява повече за подовата настилка по време на нейната работа, но не разказва за процеса на полагане.

Следователно, след определен период от време, ламинатът трябва да бъде променен и купувачът да не вярва за произведените стоки с лошо качество. Сега ще ви кажем как правилно да поставите ламинат върху дървена подова настилка. Но първо нека да поговорим за типовете и съществуващите марки ламинат.

Изберете ламинат в магазина

избор на ламинатПреди да продължите директно с поставянето на подови настилки, трябва да следвате определен списък от правила. Но изборът на марката ламинат ще определи по-нататъшната инсталация, състояща се от начините за фиксиране на ламината и плана на подготвителните работи.

Първо, трябва да определите метода на прикачване. Има два начина: заключване и лепило.

Ако вашият ламинат е на базата на лепило, тогава трябва да се обърнете към специалист по този въпрос. Това ще ви помогне да направите монтирания под здрав, издръжлив, топъл.

Ключалката за закрепване осигурява закрепване на табла помежду си и за тази специална умения и формиране не се изисква. След като прочетете тази статия, независимо от избрания модел ламинат, можете самостоятелно да монтирате този под, като по този начин да направите дома си по-уютен.

Подготовка за полагане на ламинат

подготовка на повърхността за ламинатСлед като донесете избрания модел ламинат вкъщи, не го разопаковайте веднага. Необходимо е да оставите материала за аклиматизиране във вентилирано помещение за 36-48 часа. И не забравяйте, че ламинатът не трябва да се поставя в помещения с висока влажност, т.е. в банята, в кухнята, близо до басейна.

В началото на работния процес проверете дали имате всички необходими инструменти. За полагане ламинат ще трябва: дърво видя или пъзел, чук, клинове и разделители podbivaniya ламинат - табла, метър, субстрат молив.

Повърхността трябва да бъде суха, чиста, гладка и само тогава можете да направите замазка за ламинат. Някои строители полагат ламинат върху линолеум или друго подово покритие.

Това може да се направи, ако подовата повърхност е плоска и суха. Когато подът е бетон, а след това между нивото на основата и бетонната замазка, препоръчваме да поставите един слой от полиетиленово фолио, което ще осигури цялостна хидроизолация на пода.

Технология за инсталиране на ламинат

ламинатна технологияТака че шевовете са невидими. Необходимо е ламината да се постави така, че правите греди да са по дължината на съединителната връзка.

Опаковъчната лента трябва да бъде заключена на себе си. Това ще направи процеса на сглобяване лесен и лесен.

Първият ред от ламинат се основава на дистанционни крила. Те трябва да бъдат инсталирани непосредствено след разопаковането и правилното поставяне на лентата за полагане на подовата настилка.



При поставянето между ивиците трябва да има празнина от 1-2 см. Това не се прави навсякъде, а само в общото помещение перпендикулярно. Тази операция предотвратява наслояването на някои ленти от други поради увеличаването на размерите на ламината.

Когато се аклиматизират, ламинатът, ако се държи в компресирано състояние, ще започне да се огъва с дъга. Ето защо, при полагане на ламинат не е фиксиран от професионалисти на строителни работи с пирони и болтове, тъй като те знаят, че в случай на сива, пукнатини и деформации могат да се образуват.

Ако такива пропуски са допустими, ламинатът трябва да бъде свален и поставен отново.

Следващият ред е изместен. Това ви позволява да оптимизирате натоварването върху това покритие със силно стесняване или разширяване на ламинатните ленти. Трябва също така да се отбележи, че всички ленти от ламинат от втория ред трябва да започват в средата на дъските, принадлежащи към първия ред. Оказва се, че първият панел от другия ред трябва да бъде свързан под ъгъл с панела на първия ред.

Трябва да се помни, че общата дължина на първия панел е равна на половината от дъската. Постепенно трябва да изградите втория ред, но не фиксирайте дъските откъм късата страна.

ламинатна инсталацияСлед като сте поставили втория ред ламинатни ленти, можете да ги натрупате на две къси платна от първия ред. След това може да се направи с дъски от втория ред. След това внимавайте, че клинът остава на мястото си и разстоянието от стената не се променя. След като сте направили всички по-горе стъпки, трябва да имате начална платформа от 8 панела.

Преди да започнете с инсталирането на следващите ярда на ламината, уверете се, че няма вече изкривявания или деформации в вече инсталираните два реда. Сега, разчитайки на подредените два реда, можете да продължите да работите по-нататък. В това поетапно подреждане на ленти е целия работен процес.

Редактиране на первази: метод за премахване на пропуски и неточности

монтаж на первази за ламинатСлед като се запознахте с технологията за полагане на ламинат, нека да преминем към друг важен въпрос, това е инсталиране первази дъски. Ламинатът е вече изработен и е представен под формата на няколко слоя дъски и е добре притиснат към пода, така че остава само да се отстранят неточностите и пропуските в близост до стените. В този случай ще помогнем на основата.

Ако сте използвали вентилационни подложки под подовата настилка, тогава долната част на обшивката трябва да бъде фиксирана с достъп на въздуха към покритието. Запомнете, че стените на стените са прикрепени към стената, а не към пода. Ако решите да приложите плаващия метод, оставете малка въздушна междина до 2 мм между покриващата шина и самия капак.

Грижи и защита за подови настилки

Ако относителната влажност на въздуха е 50-60, температурата на помещението, където е инсталирана ламинатът, трябва да бъде около 20 ° С. Различни модели на износване на ламинат след определено време. Също така, ламинатът е изложен на износване на всякакви повърхности и най-вече на тази мебел. От прекомерно подобно триене може да паднеш, да се усещаш под краката на усещането, усетено от тъканта.

Ако покритието на някакво място е прекалено износено, тогава натоварването върху него трябва да бъде минимално. Направете подплата от полиетилен и под масата или скрин.

Производителите на тази повърхност не препоръчват пускането на мокри цветя на ламината. Трябва да се избърсва със сух или леко влажен парцал. Ако почиствате подовата настилка от мръсотия, веднага трябва да я избършете. Остри и груби предмети не трябва да се използват за почистване на ламинат.

Ако на вашето покритие има петно, то трябва да се инжектира само със специални средства, за да се грижи за ламината и преди да ги използвате, е необходимо да ги разредете с вода. Ако върху ламината се разлее някаква течност, тя трябва спешно да се събере от това покритие и да се изтрие суха.

грижа за ламинатЛаминираните подове не са лакирани. Също така, не можете да почистите ламината с вещества, които включват восък.

Надяваме се, че нашите препоръки ще ви спестят време, когато инсталирате тази корица. Като не сте експерт в тази област, не можете да вършите работата без да правите грешки, дори малки.

Но благодарение на инструкциите ви ще спестите време за търсене на отговори на въпроси, възникнали в хода на работа, а крайният резултат само ще ви зарадва. След тази работа можете да обясните на всеки човек как правилно да полага ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
» » Как правилно да се изгради ламинат
© 2021 BggeHat.com