Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?

Дълга традиция е да се покрият кухненски подове с балатум. Най-новите постижения на производителите на подови настилки отговарят на всички искания. Вече отдавна ламинатът държи палмовото дърво между подовите настилки за кухнята. Има много предимства, за които ще говорим по-нататък. Какви са предимствата на такъв етаж в кухнята?

Естетическата страна

Броят на дизайнерските опции за ламинат не се брои. Това е имитация на различни видове дървесина - клен, маслина, орех, Tigerwood и т.н. Изберете ламинат може да бъде всеки цвят, който и да е цвят .. В допълнение към ламинат "дърво", има и възможности за имитация на естествени материали - гранит или мрамор. Този "камък" ламинат ще даде специален акцент върху кухнята. Ламинат "под плочката" остава доста популярен вариант. И наскоро много хора предпочитат ламинат за кухнята с абстрактни чертежи и всякакви модели.

Ламинат за кухня

Защо ламинатът за кухнята е най-подходящ?

- тя перфектно толерира въздействията, не образува пукнатини и чипове, е достатъчно трудно да се надраска.
- не изгаря и не избледнява, не образува петна.
- Лесно толерира резки температурни промени, характерни за кухнята.
- на него можете да ходите боси, защото това е доста топла подова настилка. Освен това, този тип покритие прави възможно да се правят "топли подове", така че със сигурност да не се тревожите за здравето на роднините.
- Можете да поставите такова подово покритие върху всяка повърхност: бетон или дървен под, плочки и др.
- това е сравнително евтин тип подова настилка, ако го сравните с естествено дърво или същите керамични плочки.
- нетърпелив в грижите, просто го избършете със суха или влажна кърпа. Освен това има специални продукти за грижа, които ще удължат живота на вашия ламинат.

Ламинат за кухня

Полагаме ламината

По-добре е да се повери този въпрос на професионалистите, но ако няма такава възможност, не е полезно да откажете от ламината в кухнята. Доста е възможно да го направите сами. Технологично, ламинатът се полага по два начина: без лепило и с лепило. Складирането с лепило дава по-равна повърхност без шевове. Системата на заключване обаче е толкова лесна за поставяне (ламелите имат специални канали, които се зацепват на място), че почти всички производители я използват.

Ламинат за кухня

Съществуват и няколко опции за посочване на посоката. Най-оптимално е да поставите ламината в посока на падане на светлината от прозореца. По този начин голям брой неуспешни стави са маскирани. Освен това, ламинатът се поставя през стаята или по прозореца, диагонално или при използване на ламинирано зониране, когато се прилага различна опаковка във всяка зона. Не е лошо е ламинат за кухнята в трапезарията с керамични плочки, разположени в работната зона. Но не забравяйте, че с малко място, тази опция визуално прави вашата малка кухня в Хрушчов дори по-малка.



Ламинат за кухня

Когато полагате ламинат, не забравяйте за шумоизолационната подложка за ламинат. Понякога такъв субстрат вече е включен в покритието, което значително влияе върху цената. Можете обаче да го закупите отделно. Най-често се използва пенополистирол или корк за субстрата. В допълнение към функциите за поглъщане на звука, такава основа също служи като амортисьор, изглажда неравностите и абсорбира ударите.

Изберете клас ламинат за кухнята

За кухнята трябва да изберете ламинат с достатъчно висок клас на якост (31 или 32). В крайна сметка, спецификата на съоръженията за кухня включва настилка устойчив на удари, драскотини, незаличими и устойчиви на влага и мазни петна. Ламинат от висок клас ще ви издържа поне 10 години, както обещават производителите.

Ламинат за кухня

В допълнение към характеристиките на здравината, ламинатът за кухнята се отличава с неговата водоустойчивост и водоустойчивост. Влагоустойчивият ламинат перфектно толерира повишената влажност на кухненския бокс, но в случая можете допълнително да третирате ставите със специален херметичен разтвор. Ако обаче ламинатът, който е устойчив на влага, се излива малко течност, може да се навлажни и да се надуе. Този проблем не възниква, ако предпочитате водоустойчив ламинат. Този тип ламинат е задължително покрит с водоотблъскващи разтвори, те включват восък.

Ламинат за кухня

Формалдехид - компонент на ламината?

В състава на евтини ламинат формалдехид е задължително. Използвайте или не такъв ламинат у дома, всеки човек решава сами. Нека просто кажем, че формалдехидът е доста опасна химическа субстанция, която притежава свойството на натрупване в човешкото тяло и провокира различни заболявания. Водещите производители на ламинат са отговорни за безопасността на подовите настилки, провеждат тестове за токсичност и имат сертификат за хигиена. Освен това инструкциите винаги показват къде можете да използвате този тип ламинат.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
© 2021 BggeHat.com