Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце

Всеки иска да поддържа нормално ниво на температура в апартамента си, което създава допълнителен комфорт и комфорт в стаята. Важно е не само да изберете правилното подово покритие, но и да знаете други еднакво важни неща. Така че, ако решите, че ще имате топъл под под ламинирания под, ще бъде полезно да научите как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце.

Полагане на топъл под ламинат

Топъл подове от този тип ще имат няколко основни предимства наведнъж:



  • Те ще ви помогнат да постигнете комфортна температура в стаята.

  • Можете да ги стекате както в апартамент, така и в селска къща, къща.

  • Такива подове са чудесни за всеки интериорен дизайн.


Освен това поставянето на топъл под ламинат предполага няколко варианта:



  1. Можете да използвате тръбопровода като отоплителен елемент. Неговите недостатъци са високите разходи за инсталиране и поддръжка. Също така, за правилното внедряване на инсталацията на този тип отопление е необходимо да се проучи дизайна на цялата сграда и предварително да се координират всички операции, извършени с упълномощените власти.
  2. (Виж също: Свързването на топъл под с бойлер със собствени ръце)
  3. Сред предимствата на електрическото подово отопление е удобството на инсталацията, нейната простота. Сред недостатъците са електромагнитното излъчване.

  4. Филтният инфрачервен под също често се използва, това е най-евтиният начин за отопление на помещението и същевременно екологосъобразно. Този тип е подходящ за всички подови настилки, включително ламинат.


Полагане на топъл под ламинат


Монтирането на такъв етаж е съвсем проста. От нагревател е необходимо да изрежете необходимата форма и след това да поставите материал на пода. Дебелината му не е голяма, поради което обемът на помещението няма да намалее. След това трябва да помислите къде ще се намира термостатът. Повърхността на пода трябва да се почиства от отломки и да се отърве от неравностите на пода. След това трябва да поставите хидроизолация с полипропиленово покритие. Такъв субстрат под ламината ще запази излъчената топлина. Топъл под ще бъде монтиран директно върху него. (Виж също: Монтиране на топъл под с вашите ръце)

Освен това е необходимо да се направи предварително проект за полагане на топъл под, където е необходимо да се отбележи местоположението на мебелите, домакинските уреди, тъй като в тези места подът няма да се нагрее. Температурата може да се контролира с помощта на термостат. След монтирането на хидроизолационния слой с топлоотразяващото покритие е извършено рязане и монтаж на филмовия под, той може да бъде свързан към мрежата и може да бъде монтиран термостат.


Подгрявайте под ламиниран паркет


Водните подови настилки под ламинат носят някои предимства и недостатъци, но за да ги разберат, е необходимо да се разгледа технологията на монтиране и сглобяване на такъв етаж по-подробно. Съществуват специфични стандарти, регулиращи процеса на подготовка за полагане на тръби, както и топлоизолация, замазки и поставяне на самия ламинат върху такъв топъл под. Независимо да извършват тези работи, като правило, не препоръчваме да се избегне нарушаването на правилната инсталационна технология.

Подгрявайте под ламиниран паркет



Съвет! Доста често се случват ситуации, в които самополагането на топла вода води до повторно извършване на цялата работа, покупката на всички материали отново и оттам до огромните разходи. (Виж също: Монтиране на тънък топъл под с вашите ръце)



При инсталирането на подово отопляем под е желателно първият етаж да е на метър над земята, защото в този случай ще има въздушен слой, който поддържа топлината добре. Първоначално трябва да се постави хидроизолационен материал с дебелина няколко сантиметра. След това поставете защитния слой на фолиото, което допълнително задържа топлината, както и да го насочите в стаята. Следващият етап е полагане на тръби, по които ще протича охлаждащата течност.



Важно! Моля, обърнете внимание, че диаметърът на тръбата не трябва да бъде повече от 20 мм.





След като полагането на тръбите е завършено, можете да продължите към свързването на отоплителната среда, тоест гореща вода. Ако инсталирате топла подове в няколко помещения, за да регулирате температурата във всяка стая поотделно, трябва да инсталирате локални контролни панели. Водата ще се отоплява в котела, който може да бъде свързан както с електричество, така и с газ. Тук температурата ще бъде измерена, която не трябва да бъде по-ниска от 55 градуса. Ако всичко е нормално, можете да продължите към следващата стъпка.

Освен това тръбопроводът трябва да се излива с бетон, дебелината на слоя трябва да бъде не по-малка от 3-4 см. В противен случай са възможни загуби на топлинна енергия. След завършване на процеса на бетониране е подходящо полагането на ламинат. Но преди това трябва да подредите подовете със специално решение. На завършената повърхност поставете топлоизолация, която е с дебелина 25-100 мм. Отгоре тя трябва да бъде покрита със специален филм, така че ламинатът да не изсъхне. Последната стъпка е поставянето на ламинат. (Виж също: Видове топли подове)


Ламинирано подово отопление


Ако решите да направите топло подови настилки под вашите ламинирани подови настилки във вашия апартамент или къща, трябва да вземете предвид някои препоръки при избора на самия ламинат. Преди всичко трябва да намерите в магазина, когато избирате подово покритие в инструкциите на ламината или друга документация, маркировката на производителя, която трябва да посочва, че този тип ламинат може да бъде поставен на топлия под.

Освен това документацията трябва да намери и типа отопление, тъй като може да бъде електрическа или вода. В края на краищата, ламинат на топла вода етаж е абсолютно не е подходящ за електрически под.

Също така трябва да се отбележи и топлинното съпротивление на ламината върху подовата топла вода и други подови настилки. Трябва да знаете, че общият размер на термичното съпротивление не трябва да превишава размера на 0,15 m2 × K / W. Ако тази стойност е по-малка, то материалът може да пренесе топлината по-добре, което означава, че отоплителната функция също ще бъде по-добра. (Виж също: Намираме топъл под в апартамента.)

ламинат на топъл воден под



Важно! Топлинното съпротивление на ламината за топъл под, трябва да бъде в диапазона от 0,05 до 0,10 m2 × K / W.



При изчисляването на тази стойност е необходимо да се обобщи съпротивлението на междинните слоеве от ламинат, субстрат и въздух между слоевете. Ако крайният резултат е по-висок от посочените, подовото отопление ще бъде неефективно.


Субстрат под ламинат под топъл под


Ако сте планирали да инсталирате топъл под вашия ламиниран паркет във вашия дом, тогава трябва да инсталирате ламинат само със субстрата. Необходимо е, за да се предпази ламинатът от основата. Ако това не е направено, след това с течение на времето пода може да се появи наклон. Такива места могат да бъдат разпознати от характерния кран на покритието върху замазката.



Съвет! В допълнение, субстратът под ламинат под топъл под ще ви осигури допълнителна звукоизолация.



субстрат под ламинат под топъл под

Подложката може да бъде изработена от различни материали:



  • Изолонът се счита за материал с ниска якост, който е полиетилен от пяна. Той бързо се уплътнява под товар, лесно се разкъсва. Такъв субстрат се счита за най-евтиния.



  • Пяната от полистирол е доста популярна в тази област и често се използва за топъл под ламинат.



  • Подложката от корк е естествен материал - трохи от корк дъб. В такъв субстрат няма да намерите никакви химически добавки, затова може безопасно да се нарече екологичен материал.



  • Тръбата TUPLEX е композитен материал, състоящ се от два слоя полиетиленов филм, между които са пенополистирол.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
T етаж на балкона със собствените си ръцеT етаж на балкона със собствените си ръце
Монтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръцеМонтиране на инфрачервен топъл под от собствени ръце
Как да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръцеКак да инсталирате топъл под в собствена къща със собствените си ръце
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Монтиране на филма-топъл под от собствените си ръцеМонтиране на филма-топъл под от собствените си ръце
Топъл под за баня е по-добър?Топъл под за баня е по-добър?
Полагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръцеПолагане на подове с топла вода под линолеум със собствените си ръце
Как да направите топъл под в стаята със собствените си ръцеКак да направите топъл под в стаята със собствените си ръце
Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?Подходящ ли е ламинатът за подово отопление?
» » Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com