Паркет и описание

паркетПаркетът се счита за най-екологичното, топло, практично и естетическо подово покритие. Особеността е, че тя може да бъде възстановена много пъти, всеки път, когато получи красив външен вид.

Има няколко разновидности на естествени паркетни дъски, а именно:

- паркет;

- масивен паркет.

Те, от своя страна, са разделени на панел и определени видове паркет.

В зависимост от дебелината на материала борда може да бъде монтиран по няколко начина. Ако паркетът не достигне 1,4 см, той може да бъде залепен към основата на пода или може да бъде фиксиран с "плаващ" метод. Ако бъдещият паркет е с дебелина повече от 1.4 см, тогава той трябва да бъде залепен. През целия живот на такъв етаж е възможно да се върне към него актуализиран вид чрез смилане от 2 до 4 пъти. Но "плаващият" начин на полагане на паркета позволява да се замени една от плочите, повредени по време на операцията. В този случай не е нужно да отстранявате цялото покритие.



За да започнете да слагате паркета, трябва да изравнете основата на пода. Това трябва да се направи, ако наклонът достигне повече от 2 мм на площ от 2 метра. С помощта на разтвор от специален тип цимент се произвежда подова замазка. След това трябва да изчакате 4 седмици, за да постигнете пълно изсушаване на разтвора. Съществуват обаче и други смеси, чиито разтвори изсъхват от 3 дни до 2 седмици. Такива смеси се наричат ​​самоизравняване. Ако подът е почти перфектен, но въпреки това съществува малък наклон и е по-малък от 2 мм, тогава се използва компенсиращ субстрат.

След това е необходимо да се положи слой от изолационни ленти и пароизолирани бариери, които да предпазват шперплата от абсорбция на влага, тъй като той има висока абсорбция. Ако паркетът е поставен на пода от дърво, трябва да изпълните същата процедура за изравняване и шперплат, както при обикновения под.

Паркетните плочи могат да бъдат поставени по диагонал и директно. Започнете инсталацията от стената, която е най-дълга в стаята и не съдържа врати. Първата дъска е монтирана в ъгъл. В краищата на плоскостта трябва да се осигурят клинове, за да се предотврати деформирането на дървения под под въздействието на температурните разлики и нивата на влажност в помещението.

По пътя на полагането, паркетната дъска може да се монтира като: едно-, дву-, три-ивица шарка, под формата на холандски модел, елхи или плитки.

Крайният етап трябва да бъде покритие от грундове и няколко слоя лак.

При експлоатация на паркета, трябва да се помни, че дървеният паркет не толерира постоянното наличие на влага. Водата върху нея засяга тялото. Също така, паркетните плоскости лесно се надраскат и причиняват непоправими щети. Ето защо, почистване на пода с прахосмукачка, е необходимо да се използва четка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
ПаркетПаркет
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Инструменти за плетене на паркет в къщиИнструменти за плетене на паркет в къщи
Видове паркетВидове паркет
Видове паркет дъскаВидове паркет дъска
» » Паркет и описание
© 2021 BggeHat.com