Възстановяване на паркет със собствени ръце

1Паркетът е доста скъп материал и следователно, когато външният му вид губи своята привлекателност, той може да бъде възстановен. Ако паркетът е много остарял, тогава е важно, че неговата сила е запазена и след това можете да започнете да работите. За възстановяването на собствените си ръце ще се нуждае само от шлифовъчна машина. 

Как е процесът на възстановяване?

Първият етап на възстановяването е цялостното му почистване. За да направите това, използвайте специални почистващи смеси, а ако няма такива, използвайте разтвор, който може да се приготви независимо от вода и голямо количество препарат.
Ако върху повърхността на паркета е налице лак, то той трябва също да се отстрани. Лакът може да се отстрани от повърхността по няколко начина. За да омекотите лак, използвайте индустриална сешоар или специален разтворител за лак. След това извадете лак с малка шпатула или скрепер.

Всички паркетни настилки трябва да бъдат изследвани за дълбоки поражения и драскотини, могат да се появят нокти, а лошите дъски трябва да бъдат заменени.

Ако откриете елементите на пода със свободно движение, тогава те трябва да бъдат добре фиксирани към пода. За да направите това, направете дупка в паркетна дъска и ударете нокътя пред нея, като ударите шапката в дълбочината на паркета.



Подовите дъски "Skripyaschie" също могат да бъдат възстановени. Между елементите под ъгъл от четиридесет градуса. пробит отвор с радиус от шест - осем mm в която чук дървен клин. Втулките се обработват преди това специално лепило. С помощта на шило можете да повторите фрагмента на картината на мястото на възстановяване.

След извършване на всички първоначални работи и ремонтни работи на "играещите" елементи, можете да продължите да смилате повърхността на пода. Тази процедура се извършва на няколко етапа: първо груб, след това среден и накрая малък размер на абразивния материал.

След като завърши полирането на пода, ще трябва да се съберат малки дървени стърготини. Те могат да служат за ремонт на дефекти в дървото, като част от смесване с паркетен лак. За да поправите дълбоките пукнатини, ще бъде достатъчно, за да се възползват от най-подходящият цвят паркет замазка.

След извършване на всички работи, свързани с шпакловане, полиране, почистване и опаковане на разхлабени елементи, паркетът може да бъде лакиран.
Най-добре е да се използва екологичен лак на най-добра цена, устойчив на абразия и образуване на вдлъбнатини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Три популярни методи за възстановяване на банята се сравняват в качествотоТри популярни методи за възстановяване на банята се сравняват в качеството
Детайлно разглобяваме ремонта на паркетни методи и технологииДетайлно разглобяваме ремонта на паркетни методи и технологии
Шлифовъчна машина за полиране на паркетШлифовъчна машина за полиране на паркет
Технология на полагане на паркетТехнология на полагане на паркет
Възстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира подаВъзстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира пода
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Паркет и описаниеПаркет и описание
» » Възстановяване на паркет със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com