Дъбов блок паркет

Паркетът винаги е стоял отделен сред цялото разнообразие от настилки. Отделни фрагменти се правят на специални машини със специална точност, в резултат на което лентите са идеално поставени без никакви празнини и пукнатини. Всеки елемент е снабден с класически за дърво брави шипове-жлеб. От едната страна на паркетната плоскост остава изпъкналост от около 4 мм, а от друга - прорез, който може да осигури скобата. Благодарение на този дизайн полагането на покритието е много по-лесно, а ставите остават напълно невидими.

Паркет от скъпи породи, например дъб или бук, са използвани за украса на кралските камери и резиденции на благородството. Това покритие се вписва добре в класическия стил на интериорен дизайн. Паркетът е в състояние да представи изисканост за проектиране и за дълго време донесе радост на собствениците.

От основните свойства на дъбовия паркет може да се разграничи висока устойчивост на материала, твърда дебелина на плота, което предполага възстановяване на горния слой, екологична чистота на дървото, отлична звукоизолация и здравина. Самата порода има интересна структура и богат цвят. Паркетните дъски се подреждат по различни начини, като дават интересен модел на покритието под формата на коледно дърво, тъкане или колоритни квадратчета. Плътно прилепнали елементи, идеално прикрепени към основата, не се шляят при ходене и създават усещане за топлина дори при липса на системи за подово отопление.

Можете да изберете част от паркета от дъб с всякаква твърдост, защото дървесината от различни възрасти се различават в плътност и структура. Индивидуалните елементи през годините на практика не се променят, тъй като дъбът не е склонен към набор от влажност. В зависимост от лечението, такова покритие може да бъде бяло, да има светъл нюанс или тъмен цвят на морене дъб.



Сред дизайнерите, паркетът е особено ценен с художествена обработка, която има уникален модел или модел на геометрични елементи. Когато има комбинация от плочки с различни форми, има сложни изображения на цветя или фигури. Може да се използва за декориране на цялата стая или отделните зони.

Има естествен паркет и редица недостатъци. Полагането му изисква внимателно и внимателно отношение и има малко специалисти по този материал. При работа с ценни дървесни видове е необходимо повече време, след като е необходимо да се смила повърхността, за да се отстранят замърсяванията. Разбира се, цената на такова покритие също не е подходяща за всички, а консумацията на дървесина при изпълнение на такъв етаж е много голяма.

По-достъпен вариант е паркетна дъска, изработена от същия материал. Има големи размери, което улеснява работата с материала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съветиКак да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Паркет и описаниеПаркет и описание
ПаркетПаркет
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
» » Дъбов блок паркет
© 2021 BggeHat.com