Как да ремонтирате паркета самостоятелно

Наскоро настилка е много популярен, не е изненадващо, тъй като дървения под, не само се вписва перфектно в всеки интериор, но и доста трайни и устойчиви на износване. В допълнение, паркетните дъски имат високо ниво на звукоизолация и топлопроводимост. Въпреки тази характеристика на паркета, той, както и всеки друг материал, понякога се нуждае от ремонт. За да ремонтирате паркетни дъски, ще ви трябва: мазилка за паркет, мастик, восък, мелница и лак. •

Наскоро настилка е много популярен, не е изненадващо, тъй като дървения под, не само се вписва перфектно в всеки интериор, но и доста трайни и устойчиви на износване. В допълнение, паркетните дъски имат високо ниво на звукоизолация и топлопроводимост. Въпреки тази характеристика на паркета, той, както и всеки друг материал, понякога се нуждае от ремонт.



За да ремонтирате паркетни дъски, ще ви трябва: мазилка за паркет, мастик, восък, мелница и лак.

  • Отстраняване на драскотини, пукнатини и дупки. С течение на времето върху дървения под има малки дефекти във формата на драскотини и вдлъбнатини, които могат да останат от движението на мебели. Ако дефектите са малки и не дълбоки, те могат да бъдат ремонтирани със специален молив за паркет. Ако молива не се справи с тази задача, трябва да се прилагат за увредената зона на мазилката, която е предназначена за паркет, изчакайте, докато тя е суха, и пясък, то с помощта на конвенционално шкурка. След това покрийте пода с лак или восък.
  • Елиминиране на писъци. Понякога, когато ходите по паркетни дъски, можете да чуете скърцането. Причината за това като правило е неправилното полагане на паркета. В този случай трябва напълно да махнете паркета и да направите нова подова настилка.
  • Върнете цвета в паркета. С течение на времето дървените дъски избледняват и губят цвета си. За да върнете полу-старата форма, трябва да полирате напълно паркетните дъски и да ги нанесете върху тях.
  • Елиминиране на деформациите. В случай, че паркетът е наводнен с вода, може да се получи деформация, паркетните дъски се надуват и изсъхват. Ако водата не повлияе на сцеплението на дъските с основата, можете да направите само частичен ремонт. Например, премахнете само тези места за паркети, които са засегнати от ефектите на водата. Не забравяйте, че тази опция за ремонт трябва да се използва само ако деформираните дъски са леко, в противен случай е по-лесно да се възстанови паркета.
  • Актуализиране на паркета. Ако паркетните дъски изглеждат износени, но се държат здраво, има смисъл да се направи малък козметичен ремонт. За да направите това, пясвайте подовете с помощта на барабанна машина. Тя ще премахне стария лак и ще отстрани неравностите на пода. След това третирайте ъглошлайф подова повърхност, zashpaklyuyte пукнатините в пода, ако има такива, за да се получи замазка да изсъхне и полирайте пода отново. След това покрийте подовете с паркетен грунд и завършете лечението с лак.

Ако се нуждаете от ремонт или подмяна на прозорци с двоен стъклопакет - по-добре е да се обърнете към специалисти. така че моля, посетете https://re-stk.ru. Само там бързо и качествено ще поставите нови прозорци или ще ремонтирате стари прозорци с двоен стъклопакет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете драскотините на ламинатаКак да премахнете драскотините на ламината
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Подготовка на дървения под за лакиранеПодготовка на дървения под за лакиране
ПаркетПаркет
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Инструменти за плетене на паркет в къщиИнструменти за плетене на паркет в къщи
» » Как да ремонтирате паркета самостоятелно
© 2021 BggeHat.com