Видове паркет

Паркетът се счита за един от най-красивите, скъпи и издръжливи подови настилки. В старите дни паркетните подове могат да се намерят само в царски дворци и много богати къщи. През 20-ти век ситуацията се променя и може да се срещне дори в някои къщи и апартаменти на обикновени съветски граждани.



В наше време, паркетен под може да си позволи някой от нашите сънародници със средно ниво на доходите. Дори ако няма пари за скъп паркет, можете да го купите на кредит, тъй като много магазини дават на клиентите тази възможност.

И днес сортовете паркет са много по-големи от преди. Те се различават не само по външен вид, но и по отношение на разходите, производствената технология, метода на инсталиране и др.

  • Паркет парче е популярен с нас в Съветския съюз. Сега той рядко се използва, защото процесът на редактиране отнема много време и усилия. Обикновено се полага върху течен битум, повърхността се пробива и покрива с лак или масло.
  • Щит паркет или, както се нарича по друг начин, паркет борда, се счита за най-достъпен вид на паркет. Тя не е направена от едно парче дърво и не се състои изцяло от скъпо дърво. Ето защо цената му е по-малка от другите видове паркет. Обикновено се състои от три слоя. Горният слой е направен от ценна дървесина, а долният слой е изработен от евтино дърво, качеството на което също е много високо, просто не са толкова привлекателни. Да, това не е задължително, защото все още остават под тях. Защитеният паркет се произвежда под формата на малки щитове и е оборудван с технология на заключващия съединител "жлеб - скок". Поради това тя може да бъде сглобена съгласно метода за сглобяване на ламинат, без да се използват лепило и други закрепващи елементи за тази цел.
  • Масивна паркетна дъска е много популярна. Предлага се под формата на малки дъски със система "жлеб - скок". Но тя не може просто да бъде сглобена като ламинат или панелен паркет. За да инсталирате този тип паркет, трябва да използвате специално лепило. И за да се създаде масивен паркет борда е необходимо на трупи или специално подготвени за него основа от шперплат.
  • Мозаичният паркет се счита за един от най-красивите видове паркет. Също така се състои от два слоя, само в този случай и двата слоя са изработени от ценно дърво. Първият слой е основата, а горната част е направена от няколко парчета. Те могат да варират по форма, цвят и вид дърво. От такъв паркет на пода можете да създавате истински шедьоври.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
ПаркетПаркет
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Паркет настилкаПаркет настилка
» » Видове паркет
© 2021 BggeHat.com