Малка история за паркет

Сред разнообразните видове подови настилки, специално място се заема от паркет. В основата си е по-евтин и по-практичен аналог на традиционния паркет.

Паркет съвет, този набор от идентични зарчета, състоящ се от няколко слоя. Горният слой е направен от една или повече парчета естествено дърво. Дължината на една умре е средно два метра, а широчината е около 15 см. Всички размери напълно зависят от компаниите на производителите, които от своя страна правят всичко, за да направят продуктите си различни от тези на конкурентите.

полагане

Самата инсталация на паркет не изисква особени усилия от вас. По желание може да бъде направено от почти всеки човек. Друго нещо е, че преди да започнете да сглобите самия капак, трябва да подготвите надеждна основа. А именно, направете вашия под, чист, гладък и сух. Последният е особено важен, защото прекомерната влажност може да окаже силно влияние върху паркетната плоскост.

Получаването на субстрата е както следва. Първо трябва да поставите полиетиленово фолио, което трябва напълно да елиминира възможността за попадане на влага под ново покритие. След това се разпространява субстрата от експандирана пластмаса. Той е напълно аналогичен на използвания за полагане на ламинат. Подложката е необходима, за да осигури надеждна и все пак гъвкава основа. На този подготвителен етап може да се счита за завършен.



Няколко важни финес

Ако имате горен бетонен под, тогава първото нещо, което ще трябва да поставите върху него листове шперплат с допълнителна хидроизолация. В този случай шперплатът трябва да се фиксира здраво с помощта на дюбели или винтове.

В случай на дървен под, всичко е много по-просто. Но има един важен нюанс. Паркетните плоскости се полагат най-добре по дъските на основния стар етаж.

Последният етап

Както вече споменахме, процесът на полагане на паркет не представлява нищо сложно. Ще ви трябва чук, пръчка и твърди клинове с дебелина 1 см. Последните са необходими, за да се остави празнина между паркета и стената.

Поставете паркетната плочка с ивици, без да бързате и леко да дърпате плочите заедно. Не оставяйте пукнатини или изкривявания. Най-трудната част е да съберете последната лента, защото за да направите това, ще трябва да намалите размера на заровете с помощта на резачка или уред за рязане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
Най-добрата декорация на къщата ви е изкуството паркетНай-добрата декорация на къщата ви е изкуството паркет
Паркет настилкаПаркет настилка
Подготвителни работи преди полагане на мозаечен паркетПодготвителни работи преди полагане на мозаечен паркет
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Дървени подовеДървени подове
Видове паркетВидове паркет
» » Малка история за паркет
© 2021 BggeHat.com