Паркет съвет

паркет съветОт цялото разнообразие от паркетни дъски могат да се разграничат три основни типа:

1. Паркетни плочи, имащи еднослойна основа, чиито ръбове са покрити с ламели.

2. Панели за паркет, които имат еднослойна основа, състояща се от надлъжни релси.

3. Паркет дъски, които имат основа от няколко слоя, които се състоят от релси, залепени заедно успоредно един на друг.

Първите два вида са доста специфични и са редки.

По краищата на паркета като ламиниран база има слотове за свързване заедно паркетни дъски. Също така в основата има надлъжни разфасовки, които придават твърдост на твърдо гориво и го предпазват от кривина. Многослойно плочка за подова настилка се състои от три слоя: дъно (стабилизиране), средната (ядро) и горната част (работен или твърда).



Работният слой е изработен от твърда дървесина като дъб, бреза, череша, махагон, както и от редки и ценни видове. В сърцевината се използва иглолистно дърво. Стабилизиращият слой е фурнир. За силата на фурнирното влакно, съставящо долния слой, са разположени паралелно един спрямо друг.

Дървесината за изработване на работния слой се избира много внимателно. Определят се цвят, модел, хомогенност, както и наличието на възли за определен вид трион. Всички тези фактори заедно определят степента и цената на паркетната плоскост.

Дължината на паркетна дъска е основно 120-300 см, дебелината е 2,2 см и 22 см широка. Позволени са малки отклонения в дебелината и широчината с размери 0,2 mm. с дебелина и 0.3 mm. в ширина.

Преди да инсталирате паркетна дъска, е необходимо да подготвите основи, като ПДЧ, шперплат, бетон или дъска. Основата трябва да е плоска и гладка, за да се избегне подуване и лющене на паркета. Закрепващите елементи могат да бъдат произведени по различни начини, като най-често се използва залепването на дъската към основата. Срокът на експлоатация на паркетната плоча с подходяща инсталация, работа и навременна грижа е доста висок. В допълнение, паркет е лесен за ремонт или възстановяване.

Паркет - оптималното решение за подови настилки, благодарение на естествените материали, запазва топлината. Широката гама от цветове и възможността да се оформят почти всякакви шарки ще дадат на пода уникален вид. Устойчивостта и непретенциозността пестят пари и време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем паркет дъскаКак да изберем паркет дъска
Характеристики на инженерната дъска, свойства и разлики от паркетаХарактеристики на инженерната дъска, свойства и разлики от паркета
Как да изравним дъскатаКак да изравним дъската
Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съветиКак да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет или Евро-килимПаркет или Евро-килим
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
ПаркетПаркет
Паркет настилкаПаркет настилка
» » Паркет съвет
© 2021 BggeHat.com