Ние разглобяваме как да изравняваме дървения под сами по четири ефективни начина

Как да се изравни дървен под

Много от нас живеят в стар жилищен фонд, където все още има румени дървени подове. Демонстрирането им понякога е жалко, защото на някои места те са добре запазени. Но, като предприемат капиталови ремонти, все още трябва да вземем отговорно решение - да ги чистим напълно или да ги възстановим. Понякога не са необходими радикални методи. Освен това днес съществуват технологии, които им позволяват да ги изоставят напълно. Нека да разгледаме четири начина, които показват как да изравнявате дървения под и да подготвите повърхността за поставяне на ламинат, паркет, плочка или килим.

Съществуващи опции

Такава операция не е архетипна. Поради това е целесъобразно да проучите подробно теоретичния материал и да изберете най-добрия начин за решаване на този проблем.

Всяко дърво в крайна сметка губи свойствата си и не може да запази своя оригинален външен вид, дори и с подходяща грижа. След известно време тя се счупи, изкриви, изсъхна и потъва. Това води до образуването на големи пукнатини между плочките за подова настилка, характерно скърцане и "ходене".

Подовете на такъв под не са ново покритие. Практически всички модерни довършителни материали могат да се подреждат само на идеално равна повърхност. Ето защо, подовата настилка трябва да бъде ремонтирана, премахвайки дефектите на основата. Ако това не бъде направено, те ще окажат негативно влияние върху новото покритие, значително ще намалят живота му и ще провокират необходимостта от редовни ремонти.

Поправете и подравнете дървения под по следния начин:

  1. Извършете цикъл.
  2. Нанесете самонивелиращи се съединения.
  3. Полагане на подове.
  4. Използвайте листове от шперплат.

рендосване

Веригата е най-простият метод за решаване на този проблем, но в същото време най-скъпият вариант на ремонта. Запазването ще позволи ръчна торта, при която подовата повърхност ще трябва да се справя със специален цикъл. Работата с него е много труден процес, така че днес той практически не се използва. Поради тази причина няма да разгледаме подробно този вариант.

Много по-лесно е да използвате шевна машина. Прилагайки го, можете бързо и ефективно да изравнявате дървения под. Преди работа обаче повърхността трябва да се подготви внимателно:

Гладък под

Има два начина за подравняване на пода

  • За тази цел експертите препоръчват да се ръкувате с чук и да вървите покрай закрепването на дъските. Задачата на господаря на този етап е да удари всички нокти, които висят от пода в пода. Ако това не бъде направено, абразивната тъкан, която е поставена в барабана на машината, ще бъде бързо повредена и работата ще спре.
  • След като прозорците се пробият, трябва да извадите цялата стая от мебелите. И този, с който това не може да се направи, трябва да бъде покрит с листове и обвит с лепяща лента, като по този начин се предпазва от прах.
  • Започнете да се движите от ъгъла, като се движите по стената и отстранявате горния слой на покритието. Преди да започнете работа, опитайте да хвърлите електрическото жило върху рамото си, за да не пречи на работата. Опитайте се да не оставате дълго на едно място, в противен случай машината ще премахне по-дълбокия слой дърво. Преместването на барабана трябва да е много гладко, да се придвижи към съседната лента и да се пресече горния слой, който се припокрива с предишния.
  • След отстраняването на първия слой направете малко почистване. Потопете метлата с кремъчен прах и под нея се разкриват всички пукнатини. Те трябва да се пълнят със смес от прах от люспи и PVA лепило. От двете съставки се приготвя дебела каша, която след това се пълни с всички дупки. Веднага след като пастата изсъхне, сменете кожата с тази с по-фино смилане на зърното и още веднъж се разходете по пода.
  • Финален етап - общо почистване. Дървените подове са напълно вакуумирани, а дъските се избърсват с бял спирт. Базата е готова - може да бъде ламинирана.

Използване на саморазливни смеси

Този метод обикновено се използва от професионални строители, тъй като е много прост и достъпен. Доскоро на пазара нямаше специални саморазливни смеси, които да се излеят върху дървения под. В тези, които съществуват на пазара, имаше голяма част от бетона. Втвърдяване, той упражняваше много натиск, който дървото не може да устои.

Специална смес се излива на пода

Саморазливната смес е лесна за работа

Понастоящем този проблем се решава. На рафтовете на специализирани магазини се появиха полимерни съединения, които позволиха да се изравнят подовете от дърво за ламинат, балатум и килим. Циментът лепило за лепило създава гладко и трайно покритие, което се характеризира с идеално гладка повърхност.

Технологията на изливане на сместа е, както следва:

  1. Първо, повърхността е внимателно подготвена. Изпъкналите шапки на самонавиващите се са изковани в дърво с чукове, а дъските за скърцане са закрепени към винтовете с винтове. Скреперен уред се отстранява първия слой на дървени подови настилки, откритата междина shpaklyuyut, както вече беше описано, повърхността на прахосмукачката и избърсва добре изцеди кърпа.
  2. Веднага след като подът се изсуши добре, той се обработва с грунд върху дърво - разтвор с дълбоко проникване. Опитни майстори съветват на този етап да легнат на водонепропускливата мембрана. Също така двустранната залепваща лента залепва всички фуги между пода и стената. На стената има линия, върху която ще бъде необходимо да се ориентира при изливане.
  3. Обърнете внимание! На опаковката производителят посочва минималната и максималната дебелина на слоя, която може да се направи по време на подравняването. Пренебрегвайте тези показатели не си заслужава.

  4. След това действайте според схемата. Преди прага, напълнете багажника, чиято дебелина съответства на дебелината на замазката. Основата е поставена подсилена мрежа. Той е прикрепен към основата с винтове. Сместа се приготвя съгласно инструкциите, дадени на опаковката. По-добре е да добавите сухи съставки към водата, а не обратно. Смесете добре сместа със смесител. Съставът трябва да бъде хомогенен, подобен на не твърде гъста сметана.
  5. Получената смес се излива върху основата и се изравнява с наклонена ролка. Той ще изгони въздушните мехурчета от разтвора. С шпатула и правилото сместа се разпределя равномерно върху повърхността на пода.


Обърнете внимание! Положете ламинат, линолеум, килим или керемиди може да бъде само след като разтворът е напълно изсушен.

Фондация Shpaklyem със собствените си ръце

Спатула в помощ

Изглаждане на сместа на первази

Ако разликата във височината не е прекалено голяма, препоръчително е да подредите дървения под с мазилка, приготвена от PVA лепило и дървени стърготини. След втвърдяването, тази смес се превръща в много силна повърхност, която в своя състав прилича на плоча от ПДЧ.

Обърнете внимание! Тъй като цената на двете съставки е малка, този метод ще позволи да се изравнят основите с най-малко финансови загуби. Но използването на този метод е необходимо само, за да се подготви повърхност за килим или ламинат. Керамичната плоча не може да се постави върху замазката.

Процедурата в този случай ще бъде, както следва:

  • От подовете старото покритие се демонтира и горният слой от дърво се пуши. Скриптящите дъски се отегчават до закъсненията с винтове. В този случай не е необходимо да отоплявате шапките. После на пода се пълнят тънки летви, действащи като ориентировъчен фар.
  • Тогава китката е подготвена. За подготовката му се полагат лепила PVA и в него се смесват дървени стърготини. Необходимо е сместа да се приведе в консистенцията на гъстата сметана.
  • Обърнете внимание! За да не се напука шпатът при сушене, дървените стърготини трябва предварително да се напоят с вода и преди да го изгладите, дръпнете го добре с ръце.

  • Първо, с помощта на получената маса, запълнете всички празнини между плочките за пода и след това пространството между двете стелажи. Не се допуска разпространение на замазка в един слой. По-добре е приготвеният състав да се приложи на няколко слоя. И последвалото се налага само след изсъхването на предишния.
  • Последният слой е подравнен не със шпатула, а с правило. Решението напълно изсъхва на втория ден. Ето защо, веднага можете да започнете да слагате нова подова настилка. Експертите препоръчват да се поставят листове от гипсокартон на върха на шпакловката, за да се увеличи експлоатационният живот на ламинат. Как да направите това, ще илюстрира видеоклипа, публикуван на нашия сайт. Погледнете го, и тогава алгоритъмът на описаните действия става изключително ясен.

Подово покритие с шперплат

Монтиране на шперплат от фарове

Полагане на шперплат

Методът за изравняване на пода с висококачествен шперплат трябва да се използва, когато има голяма разлика във височините. Този материал е добре огънат, никога не се пука и има същата сила във всички посоки, така че е идеален за изграждането на надеждна основа. Листовете са големи, което прави работата с тях много удобна. Шперплатът е лесен за транспортиране, но не и тези характеристики го правят популярен материал за изравняване.

Работата с него е толкова просто, че дори обикновен човек, който може само да държи строителните инструменти в ръцете си, е в състояние да се справи с описаната технология. Висококачествено смилане, висока твърдост, ниско тегло, надеждна здравина и липса на неприятни миризми - всичко това представлява основните предимства на описания материал. Затова е удоволствие да работите с шперплат.

За да се разбере алгоритъмът на действията, които позволяват разрешаването на посочения проблем, не е трудно. Достатъчно е да завършите четенето на статията и да видите видеоклипа, публикуван в края на материала. От нея е ясно, че трябва да се обърне максимално внимание на подготовката на фондацията. В края на краищата, опаковането на листовия материал, напълно затваряме достъпа до съществуващите комуникации, монтирани на грубия под. Ето защо трябва да се уверите, че кабелите, тръбите и всичко, което остава под новия етаж, са в добро състояние.

Над шперплат също трябва да работят. Подготвените чаршафи трябва да се съхраняват в продължение на два дни на закрито, което им позволява да се "приспособят". И едва тогава ще бъде възможно да се работи с тях. Изборът на дебелината на листа е необходим, като се фокусира върху използваното покритие. Ако планирате да поставите линолеум или килим, тогава шперплат ще слезе с дебелина 8 мм. Но паркета и ламинат трябва да се поставят върху листове с дебелина 10 мм.

Какви са следните действия?

Ниво и метрометър

Проверка на хоризонталата

  1. Инсталираме маяци. Като тях ние използваме самопробивни винтове. Разстилахме ги върху цялата повърхност, образувайки квадратчета с размери 30x30 см, и ги завивахме на пода не напълно, оставяйки капачката на нивото на измерената разлика във височината.
  2. Чрез самочупване излагаме закъснения - ленти, изрязани от шперплат с широчина 3 cm. Височината на дървения материал трябва да съответства на височината на изпъкналите шапки на самонарязващите се винтове. Ето защо, ако е необходимо, поставяме под шперплат къси блокове, като по този начин елиминираме разликата във височината.
  3. На подредените дървени трупи отгоре имаме шперплат. Тази операция се извършва по такъв начин, че свързването на ставите става при напречни закъснения.
  4. Поставяме краищата с винтове. По-добре е да използвате тези, които имат скрити глави. След това, на тяхната повърхност, все още трябва да минете през шлифовъчната машина. Това ще помогне за подравняване на ъглите в ставите.

Обърнете внимание! Ако след всичко това, за покриване на шперплата с лак, експлоатационният живот на новата база ще се увеличи значително.

Обобщение по темата

Завършен етаж

Ремонтните работи са завършени

Както можете да видите, днес в строителната индустрия са разработени много методи за решаване на проблема. Сега знаете как да изравнявате дървения под за ламинат, паркет, килим или линолеум. Можете сами да направите някоя от гореописаните опции без помощта на професионални майстори. Основното е да се придържате към съществуващите технологии и ако нещо не е ясно, изучете уроците по видеоклипа.

Каквото и да изберете, важно е да запомните, че обновеният етаж ще се издига с няколко сантиметра. И това означава, че трябва да изрежете дъното на вратата. Но това е друг проблем и предмет на нов разговор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етажът в сградата потрепва какво да прави?Етажът в сградата потрепва какво да прави?
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Капитал и козметичен ремонт на пода в ХрушчовКапитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Как да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подрежданеКак да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подреждане
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
» » Ние разглобяваме как да изравняваме дървения под сами по четири ефективни начина
© 2021 BggeHat.com