Капитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов

ремонт на подове в Хрушчов

Без значение колко солиден е пода, рано или късно това ще изисква козметични или големи ремонти. Особено остра днес е въпросът за преобразуването на подовите настилки в стари къщи. Условията на работа на основния жилищен фонд приключват, така че в повечето случаи интериорната декорация в такива сгради се нуждае от пълна подмяна. Нека анализираме в детайли ремонта на пода в Хрушчовека и да определим икономическите варианти, които да разрешат проблема самостоятелно, без да привличаме квалифицирана работна ръка.

Основата на пола в Хрушчов

Ремонт на 2 стаи Хрушчов

Настилката в Хрушчов

За да се разбере какъв вид подова ремонт е необходимо да се приложи, е препоръчително да се запознаете с характеристиките на устройството на пода в стари сгради. В Хрушчов например стоманобетонната плоча действа като подовата основа, която може да бъде украсена по различни начини. Някъде над него се намира линолеумът, а някъде има дървена подова настилка.

Обхватът на ремонтните дейности ще бъде определен след задълбочена диагностика на терена. Понякога незначителната козметична работа може да спести ситуацията и понякога има нужда от големи ремонти. Нека разгледаме двата варианта и да обозначим обема на последователните мерки.

Козметични ремонти

С течение на времето дървените подове се спукват, а дъските за паркет започват да крякат и леко пролеят. Тези дефекти лесно ще премахнат козметичния ремонт на дървения под. Да се ​​разбере какво трябва да се направи, ще помогне да се запознаят с причините за такива недостатъци. Ето основните техники, които определят как да се ремонтира пода в Хрушчов.

Малки пукнатини

Най-често срещаният дефект на плочата е появата на големи пукнатини. С течение на времето всяко дърво се свива и свива по обем. Резултатът е значително влошаване на външния вид на основата. Изключително неудобно е да го почистите. От пода прахът влиза в помещението през цялото време, така че не забавяйте решението.

Елиминирайте не е толкова трудно. Слотовете трябва да бъдат залепени, дъските трябва да бъдат закодирани, а ламинатът или инженерната плоскост да са поставени върху дъното на дъската. Подът ще изглежда като нов.

Големи прорези

Този вид козметичен ремонт обаче е възможно само когато прорезите имат размери не повече от 5-6 mm. Ами ако имаше големи пропуски? Без ралитни дъски не мога да направя. Действаме съгласно тази схема:

  1. Отстраняваме плинта.
  2. Повдигнете всяка дъска с брадва.
  3. Изваждаме дъските за закопчаване.
  4. Проверяваме качеството на дневника. Ако има повредени опори, те трябва да бъдат незабавно заменени и обработени с антисептични съединения.
  5. Ако всичко е наред, връщаме дъските на седалките и ги затягаме един срещу друг, като ги фиксираме с винтове.

Неприятно изсвирване

Подовите плочи започват да се промъкват, когато системата за забавяне е разхлабена, или дъските, които държат подовата настилка, са слабо закрепени с тях. Премахване на дефекта чрез закрепване на дъските по-трудно към закъсненията и закъсненията - към основата им.

Павел започна да пролее

Ако плочките за подова настилка започнат да пролеят, то плочката за подова настилка не е избрана правилно. Подът започва да се търкаля само ако има твърде голяма разлика между закъсненията, или подовата плочка е твърде тънка. Премахване на такъв дефект, ако ремонтирате пода.



Първо извадете дървената настилка и измерете разстоянието между закъсненията. Тя не трябва да надвишава 60 см. Ако е по-голяма, трябва да добавите още един закъснение и да го поставите между тях. И така по целия периметър. След това връщаме пода на място, като фиксираме дъските по-здраво в дървените трупи.

Пълна подмяна на дървения под е необходима само, когато старата настилка на 60 е станала неизползваема. За да възстановите гнилата поддръжка, няма смисъл. След кратко време подовете отново ще започнат да крещят, "ходят", а през пукнатините топлината ще избяга интензивно през зимния сезон. Ето защо е целесъобразно, включително и от икономическа гледна точка, да се извърши капиталово преоборудване на дървената настилка.

Обърнете внимание! Правейки го сами ще бъде трудно, но ако разполагате с инструментите на ръка, при анализирането на земята можете да запомните и скицирате оформлението на стария под, а след това върху него да съберете нов.

Покриване на стария етаж с шперплат

Ремонт на шперплат

Ремонт на пода в апартамент

Пълна актуализация на старата база, без да се използва разглобяването й, можете да използвате шперплат. За тези, които не знаят как да направят нивото на пода, съветваме ви да проучите подробно следната схема:

  • Първо извадете старите первази и разстилайте листовете шперплат с дебелина на листа най-малко 8 мм. Между стените и листовия материал остава малка разлика от 1 см.
  • Прикрепваме шперплата към пода с винтове - за тези цели е по-добре да изберете болтове за самобръсначка с вградена глава. Шперплат трябва да бъде много плътно прикрепен към дървена основа, така че не е нужно да съжалявате за ключалките.
  • След монтажа листовият материал се импрегнира с водо-отблъскващи грундове, които за предпочитане се нанасят от валяка в 2 слоя. Пълнеж върху дървото запълваме празнината между отделните елементи.
  • Над новия слой облицоваме основата. На него е възможно да се натрупа и ламинат, паркет, линолеум и килим.

основен ремонт

Много често в Хрушчов се използва паркет вместо подово покритие за декорация на пода. Няма обща схема за ремонт на паркета. Комплексът от мерки се определя след диагностициране на специфично покритие. При извършване на ремонтни работи се вземат предвид общото състояние на паркета, вида на дървесината, от която е направен, и схемата за полагане на паркет.

Както обаче показва практиката, ремонтът на стария паркет не е смисъл. Твърде скъпо е удоволствие. Много по-изгодно е да разглобявате покритието и да приложите една от съвременните технологии за ремонт. В този случай пълно заместване на половете в Хрушчовека ще бъде повече от оправдано.

Как могат да се реализират тези цели? Има няколко сценария:

  1. Можете да направите замазка със саморазливни смеси и след това да поставите декоративно подово покритие.
  2. Ако височината на помещението позволява, е разрешено да се инсталират трупи и да се събере дървена борда.
  3. Намаляването на загубата на височина ще помогне на подовете при регулируеми закъснения.

Като се има предвид, че в Хрушчовите височините на таваните са незначителни, вторият вариант на основния ремонт няма да работи. Имайте предвид, че когато височината на пода е повече от 7 см, подът и подът не са оборудвани. Те ще създадат прекален натиск върху припокриването. И това е опасно. Но ако разликите са незначителни, схемата за ремонт може да бъде следната.

Инструкция стъпка по стъпка

Ремонт на дървен под

Ремонт на пода в апартамент

При предприемането на основен ремонт на пода в Хрушчовка, е по-добре незабавно да се откаже от възстановяването на старото мазе. Ако е напълно демонтиран, няма нужда от бетон. Процесът на попълването му е доста сложен, но ако изучите технологията подробно, няма да бъде трудно да я изпълнявате бързо и качествено.

Продължаваме стриктно съгласно следната схема:

  1. Отстраняваме старото покритие и почистваме стаята на строителните отпадъци. Основното нещо на този етап е да стигнете до стария етаж. Тя е напълно тествана за откриване на пукнатини, чипове и дълбоки дупки. Ако се намерят, извършваме първоначалната ремонт - разделяме пукнатините и ги напълваме с гипсокартон, изравняваме дупките и чиповете и остри площи се разбиват. След ремонт повърхността се почиства и почиства с помощта на прахосмукачка.
  2. На чиста основа звезда пластмасов филм. Материалът на ролката се разполага в скута от 14 см, а отделните ленти се закрепват заедно чрез изграждане на лента. В краищата близо до стените, филмът трябва да премине над тях до височината на бъдещата замазка.
  3. След хидроизолацията измерваме разликата във височините и намираме най-високата точка на пода. На него се поставя първият маяк - обикновен алуминиев профил, който се използва за създаване на гипсокартонени конструкции. Използвайки хидравличното ниво, проверяваме местоположението му. Сигналът е фиксиран на пода с дебел разтвор на гипс. Маяците са изложени около периметъра на стаята.
  4. След това подготвяме решението. За ремонт на подове в hruschevkah по-добре да изберете лек вариант на замазка, така че като сухи съставки можете да вземе цимент, пясък и разширена глина. Пропорциите са 1: 3: 3. Сместа е добре смесена, добавете вода и разбъркайте разтвора в консистенция, подобна на дебелата заквасена сметана.
  5. Разтворът се излива в ниша, която се формира от два съседни маяка - разстоянието между тях не трябва да надвишава 70 см. Разпръскваме сместа с помощта на правилото. Започнете да запълвате мазилката от най-отдалечения ъгъл от вратата, като постепенно се придвижвате към изхода. Два дни след напълването е необходимо да бъдат отстранени маяците и прорезите, които остават от тях, трябва да бъдат запълнени със същото решение.
  6. Нанесете сухата настилка на 3 седмици. Специалистите обръщат внимание на факта, че на всеки 2 дни на пода трябва да се напоява с вода. За да се изпари бавно влагата, горната част на замазката е напълно покрита с полиетиленов филм. След 28 дни можете да продължите към последния етап - полагане на подовата настилка.

Обобщение по темата

Когато предприемате ремонта на пода в Хрушчовка, не забравяйте да решите да изберете подови настилки. След това ще бъде по-лесно да изберете техника. Получените знания ще ви помогнат да изпълнявате задачите компетентно и точно, като избягвате най-често срещаните грешки. Основното е да оцените истинските си сили и да решите дали можете самостоятелно да се справите със задачите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Как да планираме правилното обновяване на помещениетоКак да планираме правилното обновяване на помещението
Козметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестицииКозметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестиции
Как да започнете качествен ремонт в стаята?Как да започнете качествен ремонт в стаята?
» » Капитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
© 2021 BggeHat.com