Ремонт на пода в Хрушчов

Независимо от това колко силен и висококачествен е материалът за подови настилки, рано или късно ще се наложи ремонт. Какво можем да кажем за дървените подове, построени в старите сгради? Почти всички от тях се нуждаят не само от ремонт, но и от пълна или частична подмяна. На първо място - някога толкова популярни Хрушчов и stalinkas. Излишно е да се каже, че основните ремонти водят до определени финансови разходи. Ето защо в тази статия ще ви разкажем за различните икономически варианти, с които можете самостоятелно да извършвате ремонт на подове в Хрушчов или в къщата на Сталин. 

Изграждане на пода

Монтирането на пода е доста труден и сложен процес, който се състои от няколко етапа. Всяка от тях трябва да бъде изпълнена компетентно и точно, в противен случай рискувате да получите основа на лошо качество.

По принцип структурата изглежда така:

  • База (дървена или бетонна)
  • Степен на хидроизолация
  • Степен на топлоизолация и звукоизолация
  • Наситен или груб дървен под
  • Подово покритие

Основата за секса в сталинистката и хрушчовата

Сексът в СталинкаВ конструкцията на хрушевков и стомана, основата за пода бяха стоманобетонни плочи. Но в сталините може да намерите и припокриващо се дърво. Зависи от дизайна на стаята, ремонтът на етажа в къщата на Сталин, Хрушчов и други къщи на стария жилищен фонд може да се осъществи с помощта на разнообразни технологии и методи.

Всичко зависи от текущото състояние на пода, има моменти, когато е достатъчно да се извърши незначителна работа и обратно, може да се наложи да се ремонтира цялата база. След това даваме някои малки препоръки за правилното подреждане на пода в апартамента.

Ремонт и монтаж на пода в Хрушчов

С течение на времето, подови настилки в Хрушчов могат да изсъхнат, да започнат да правят неприятно скърцане и пролет. Тези недостатъци лесно могат да бъдат неутрализирани с малък козметичен ремонт. Необходимо е обаче да знаете какво могат да бъдат причинени и как да ги премахнете най-лесно.

Ремонтът на пода може да се извърши по няколко начина:

  • Когато плочите изсъхнат, на тях се образуват пукнатини и пукнатини. Те са в състояние не само да влошат значително външния вид на покритието, но и да затруднят почистването. Ако пукнатини на повърхността на малък размер (около 5-6 мм), те могат да бъдат отстранени с обичайните замазка, и отгоре постави избрания подови покрития.
  • Все пак, ако размерът на слотовете е достатъчно голям (над 6-7 мм), не можете да правите без да съберете рафтовете. За да направите това, първо трябва да демонтирате цокъла, след което последователно повдигнете дъските с брадвата и издърпайте изпъкналите гвоздеи с надувател.
  • Преди настилката на почистваните стари или нови дъски е необходимо внимателно да се провери надеждността на монтажа на трупите и наличието на подложки за подравняване и шумоизолация. След това дъските трябва да се полагат възможно най-плътно една към друга и да се фиксират с винтове.
  • Възможно е да се получи неприятно скърцане поради разхлабването на дървената лагерна система или недостатъчно твърдо закрепване с дъски. За неутрализирането на този звук е необходимо да се фиксират дъските колкото се може по-дълго към дървените трупи, а самите изостават към основата.
  • Дървеният под може да извира, защото има прекалено много пространство между дървените трупи, или дъската е прекалено тънка. Това може да бъде премахнато само чрез възстановяване на пода. В този случай старите лагери се придвижват напред и до тях са инсталирани нови решетки. Можете да оставите изоставанията на първоначалното място и да инсталирате допълнителни такива между тях. Преди да започнете работа, е необходимо да демонтирате цокъла и дъските. Не забравяйте веднага да отбележете в какъв ред ще бъдат поставени в бъдеще.

Ремонт на етажа в сграда от времето на Сталин. Паркет настилка

Паркет в сталинкаКато правило, сегашната ремонт на пода в stalinka с бетон основа, на практика, не се различава от козметични ремонт на пода в Хрушчовка.

Има обаче някои разлики. Най-често в стеблата, тъй като подовата настилка на паркета е била използвана, затова ще е необходимо да се ремонтират паркетите, вместо дъски. Няма общ метод за ремонт на паркет. Всичко зависи от всеки случай.

При извършване на ремонтни работи:

  • Общо състояние на паркета
  • Дървен паркет
  • Предишно завършване
  • Разпределение на паркета

Въпреки това, в повечето случаи ремонтът на пода в стария жилищен фонд изисква демонтаж и пълна подмяна на пода, особено в случай на значителни изкривявания във височина, които не могат да бъдат елиминирани с помощта на козметични ремонти.



Старият етаж в сталинистката или в Хрушчов може да бъде заменен:

  • Саморазливни течни разтвори или бетонни подове с последващо полагане на декоративно покритие
  • Сексът на закъсненията
  • Подови на регулируем шперплат
  • Секс върху регулируемите закъснения

С подреждането на пода, не забравяйте, че височината на стаите в сталинката е много по-голяма, отколкото в Хрушчов, така че твърде високите етажи за Хрушчов не се вписват.

Когато ремонтирате пода в стар жилищен фонд с припокриване на дърво, можете да приложите всички по-горе методи. Моля, имайте предвид, че с големи разлики в пода, подът и подът не са оборудвани, защото дървените греди не могат да издържат тежестта на такава конструкция.

Защита на пода от ПДЧ

Ако подът от дървесни частици е положен в къща от времето на Сталин или Хрушчов, тогава без цялостна реконструкция на пода можеш да го направиш. Освен ако нямате наводнение, ще трябва да направите дупка за достъп до тръбите.

При наводняване е възможно да се предпази DSP от накисване:

  • Покрийте повърхността на плочите със специален защитен лак
  • Запечатайте съществено границите между отделните листове
  • Нанесете PVA лепило за отваряне на секции

Ремонт на топъл електрически под

Подово отоплениеТоплите подове са много популярни в цял свят. Към днешна дата, не ремонт на апартамента не може да направи без подреждането на топъл под в банята, баня, кухня или трапезария.

На топъл под, можете да спите или да лягате, да ходите бос без риск от хлад. Въпреки това, с течение на времето, топъл подът също трябва да бъде ремонтиран.

Ако сте настроили самата отоплителна система за пода, тогава с помощта на специални устройства, за да разберете къде е настъпила повредата на отоплителната система, няма да бъде много сложна. Ремонтът на топъл електрически под може да се извърши чрез монтаж на ремонтно съединение.

Полезен съвет: когато ремонтирате електрически подове, използването на изолационна лента и запояване е строго забранено.

Често поради влажността ремонтът на пода в сталинистка къща или на Хрушчов на първия етаж води до значителни финансови разходи и някои трудности, тъй като не е толкова лесно да се отървем от излишната влага. Затова се препоръчва пълно демонтиране и подмяна на подове.

За защита на пода трябва да се инсталира слой изолация и хидроизолация. За естествената вентилация на подовата настилка се подреждат така наречените вентилации. Най-добрият вариант за първия етаж е подреждането на топъл под.

Преди да започнете да ремонтирате пода в Хрушчов или stalinka, които принадлежат към стария жилищен фонд, не забравяйте да мислите за няколко варианта за подови настилки и изберете най-предпочитания. Придобийте специални инструменти и материали, бъдете търпеливи, а след това със сигурност ще изградите качествена фондация със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Капитал и козметичен ремонт на пода в ХрушчовКапитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
Ремонт на кухня в сталинкаРемонт на кухня в сталинка
Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Цената за ремонт на банятаЦената за ремонт на банята
Как да започнем ремонт на къща?Как да започнем ремонт на къща?
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
» » Ремонт на пода в Хрушчов
© 2021 BggeHat.com