Ремонт и реконструкция в Хрушчов премахване на съветските останки

Апартаменти в "Хрушчов" имат редица недостатъци, така че задачата на ремонта е не само да украсят помещенията, но и да се отстранят всички недостатъци на съветското жилищно строителство. Въпреки това, всеки собственик на къща може да се справи с тази работа. И помогнете в този съвет и полезни съвети, които ще получите в тази статия.

Основните характеристики на Хрушчов

За недостатъците на Хрушчов, от които трябва да се отървете по време на ремонта, можете да отнесете следните важни точки:

  • малки стаи за преминаване - това минус може да бъде премахнато чрез повторно планиране и компетентно зониране на пространството;
  • дървените подови настилки - за да се отървете от този недостатък е възможно да се поставят нови подове или да се запълнят замазката;
  • ниско ниво на икономия на топлина - следователно всички тези апартаменти трябва да бъдат изолирани.
Недостатъците на Хрушчов включват стържещи дървени подове и малки стаи

Недостатъците на Хрушчов включват стържещи дървени подове и малки стаи

В допълнение, когато ремонт на Хрушчов, както и всички други апартаменти, е необходимо да се изравнят стените и таваните, както и да замени старите комуникации.

Комуникацията е преди всичко

За да започне ремонт в Хрушчов е необходимо с подмяната на комуникациите. И това важи не само за канализацията и водоснабдяването, но и за електрическата инсталация. Факт е, че старите кабели, които са служили, приблизително половин век, не са в състояние да осигурят необходимото ниво на сигурност. Ако в електротехник не сте силни, по-добре е да поверите тази работа на професионалисти.

Най-често ремонтите започват с подмяната на комуникациите

Най-често ремонтите започват с подмяната на комуникациите

Също така, старата чугунна канализационна система и металният тръбопровод трябва да бъдат сменени. Ако не го направите веднага, може скоро да се наложи да извършите втори ремонт, не само във вашия апартамент, но и в апартамента на съседите на пода.

Увеличаваме полезния район

Превръщането на Хрушчов в прилично жилище, като правило, е невъзможно без пренастройване. Най-често значението на последното е да се премахнат помещенията в помещенията и, съответно, да се намали броят на стаите. Така че реконструкцията на едностаен или дори двустаен апартамент обикновено се свежда до превръщането му в студио. Ако апартаментът е тристаен, можете да направите "две парчета" с просторна всекидневна и спалня.

Трябва да кажа, че премахването на дяловете ви позволява да разрешите няколко проблема наведнъж:

  • значително увеличаване на полезната площ на апартамента;
  • да направи жилището повече светлина, което е особено вярно за апартаментите, разположени от северната страна;
  • да се увеличи площта на кухнята, която винаги се различава в Хрушчовата в прекомерна компактност;
  • проектирайте апартамента красиво и модерно - студиата изглеждат интересни и модерни.
Възстановяването не е пълно, без да се премахват дяловете

Възстановяването не е пълно, без да се премахват дяловете

Също така чрез реконструкция е възможно да се разшири банята, което е друг проблем на Хрушчов. Ако е отделно, желателно е да се премахне преградата. От една страна, тя ще направи по-малко удобен за използване, но по-просторен и просторен. Освен това можете да добавите малко пространство към банята, благодарение на входното антре.

Изтриването на дялове е разрешено, ако те не са носители. Ако стените носят, реконструкцията трябва да бъде координирана в ОТИ.

По-малкото от отстраняването на преградите е, че пространството за всички функционални зони се получава като цяло, докато необходимостта от отделна кухня или например спалнята остава. Този проблем се решава чрез разделяне на пространството на зони. Можете да приложите този метод по няколко начина:

  • с помощта на различни материали за довършителни работи - различни материали на пода и стени визуално ще създават границите на зоните, в резултат на което интериорът ще изглежда по-подреден;
  • мебели - с помощта на рафтове, шкафове и други елементи на мебелите, не само може да се очертае пространство, но също така да се ограничи гледната точка на различни зони, например, скриване на спалня;
  • осветление - различните светлинни устройства също ще помогнат визуално да диференцират пространството.

За да ограничите прегледа на определена област, можете да използвате преносими екрани.

Има и други начини за увеличаване на полезното пространство на апартамента. Най-ефективното решение е рационалното използване на свободното пространство. Например, в кухнята можете да завъртите прозоречните первази на работни повърхности. Вместо склад за съхранение на различни неща, можете да използвате мецанини под тавана, докато за сметка на самата килера можете да разширите банята или жилищното пространство.

Трябва да кажа, че по отношение на увеличаване на полезното пространство, най-много възможности за собствениците на апартаменти с балкон. Ако последният е добре изолиран и подрязан, той може да се използва като допълнителна стая, например, за проучване, място за почивка или дори за легло.

Друго интересно решение е комбинацията от балкона и стаята. Вярно е, че да се присъедини напълно, т.е. като премахнете стената между балкона и прилежащата стая, трябва да получите разрешителни в редица организации. И ако просто премахнете блока на прозореца, без да докосвате стената, нямате нужда от разрешение. В този случай стената може да служи като функционален елемент, например в кухнята от нея можете да направите бар брояч или маса за рязане.

Ако имате студио апартамент, който няма балкон, можете да спечелите няколко квадратни метра, като използвате сгъваеми мебели. По правило леглото заема най-голямо пространство, затова ключалката ще помогне да се увеличи пространството. Друго интересно решение е прибиращото се легло от пиедестала, но не винаги е възможно да го реализирате поради ниските тавани в хрушчовите.

Можете да използвате разтегателен диван или кресло. Тези мебели са особено добри като допълнителни легла в случай на пристигане на гости.

Ремонт на дървени подове, или как да се направи без бетонна замазка

Ако подовете в Хрушчовека са конкретни, тогава няма да е трудно да ги изравнят. Ами ако са дървени? Има няколко начина за решаване на този проблем. Най-често срещано е изравняването на подове с шперплат или плочи OSB. В този случай е необходимо първо да се поправи основата: ако старите плоскости са закрепени или изгнили, те трябва допълнително да бъдат фиксирани върху трупите или дори да бъдат заменени.

За да подредите подовете със суха замазка, не е нужно да прибягвате до помощта на специалисти

За да подредите подовете със суха замазка, не е нужно да прибягвате до помощта на специалисти



Тогава шперплатовите листове се полагат на пода. Ако основата има големи люлки, най-добре е да направите регулируем под. Принципът на това е използването на специални шкафове, които ви позволяват да регулирате позицията на листовете на принципа на конвенционалните мебелни регулируеми крака. В този случай между листовете шперплат и основата може да се постави топлоизолационен материал. Това не само ще направи пода по-топло, но и подобряване на звукоизолацията, което също е много важно за апартаментите в Хрушчов. Над шперплат, можете да поставите килим, линолеум, да ламинат или дори паркет.

Има и друга технология за изравняване на дървени подове, които лесно се реализират на ръка - това е суха замазка. Принципът е, че подът е покрит с насипен материал, най-често глина, след което могилата се изравнява в хоризонталната равнина. За подравняване можете да използвате маяци, както при обикновена замазка.

Над обемистият материал са поставени специални листове от гипсокартон, които ще се прибират заедно по шев. На това грубо покритие можете да поставите всички довършителни материали, както и за обикновена циментово-пясъчна замазка. Предимствата на сухия съединител, освен простотата на монтаж, е възможно да се носи, че тя едновременно затопля пода и осигурява звукоизолация.

Апартаментът трябва да бъде не само красив, но и топъл

Всяко обновяване изисква подмяна на стари съветски дървени рамки със съвременни прозорци с двоен стъклопакет. Това обаче не е достатъчно, за да се реши проблемът с енергоспестяването - Хрушчов във всеки случай се нуждае от пълна изолация. Можете да я приложите по два начина - отвън и отвътре.

За да запазите толкова малко пространство, е по-добре да го изолирате отвън

За да запазите толкова малко пространство, е по-добре да го изолирате отвън

Тъй като не е трудно да се предположи, че е много по-лесно да се извърши вътрешна изолация от външната. Но не бързайте да следвате лесния път, тъй като има редица недостатъци:

  • изолираните стени вътре напълно престават да се нагряват. В резултат на това може да се образува влага между нагревателя и стената и на стените могат да се появят пукнатини;
  • подовете се охлаждат, към която прилепва студената стена;
  • намалява полезното пространство на помещенията - в един голям апартамент това минус може да бъде пренебрегвано, но за двустаен апартамент със стандартна площ от 43 кв. м и още повече една стая, намаляването на пространството не преминава без следа.

Ето защо, се прибягва до вътрешна изолация има смисъл само, ако по някаква причина, извършване на изолация от външната страна не е възможно, например, ти не си дал разрешение да промените външния вид на фасадата или апартамент в непосредствена близост до неотопляем асансьорна шахта.

Като правило, изолацията от външната страна е направена от полистиролова пяна - това е евтин и в същото време ефективен топлоизолационен материал. Но ако вашият апартамент е разположен на първия етаж, е по-целесъобразно да използвате екструдирана полистиролова пяна (penokleks), която има по-голяма якост на натиск. Съответно този материал е по-устойчив на други механични товари, включително шок.

Изолацията се прилепва към стените със специално лепило и допълнително се фиксира с дюбели. Повърхността на топлоизолацията е подсилена с фибростъкло и покрита с декоративна мазилка. Тази технология на изолация се нарича "мокра фасада".

За изолацията на стените отвътре по метода на телено покритие, т.е. под гипсокартон, по-добре е да използвате базалтова памучна вата - тя е екологична, огнеупорна и изпаряваща се от парите материал. За мазилка е по-добре да използвате пяна или екструзионни материали.

Гладка основа - предпоставка за качествени ремонти

С извитите стени трябва да се изправят дори собствениците на модерни апартаменти в нови сгради, така че няма нужда да говорим за качеството на стените в Хрушчовите. Традиционният начин за привеждане в съответствие е мазилката, но много собственици на апартаменти я отказват. Факт е, че мазилният процес е мръсен, дълъг и много труден, особено ако стените и таваните имат големи различия.

На качеството на стените не може да се каже, така че те са подравнени, без да се провалят

На качеството на стените не може да се каже, така че те са подравнени, без да се провалят

Ако не сте демонтирали дяловете, може да се наложи да се справите с херпес зостер, който има своите трудности. Поради това е много по-лесно да покриете неравни повърхности с гипсокартон и след това гипс. В този случай е възможно да се подреди нагревател в пространствата между GCR и стените, както и да се скрият всички комуникации. В резултат на това ремонтът във вашия Хрушчов значително ще се ускори.

Единственото нещо, което може да бъде измазано, така че е баня, използвайки смес от циментова замазка. Подобно груб финиш добре понася влиянието на влагата. По-късно лесно можете да лепите керемида или да монтирате други покрития без никакви проблеми.

Като цяло, всички функции Стенна декорация и няма тавани на Хрушчов.

Накрая няколко думи за завършването на финала

От финала зависи от интериорния дизайн и изобщо от визуалното възприятие на целия апартамент, така че той изисква и компетентен подход. Тъй като Хрушчов, дори без вътрешни прегради, остава малък апартамент, препоръчително е да се използват светли цветове в декорацията, особено ако вашият дом се намира на сенчестата страна на къщата.

Фотографските тапети дават ефекта на триизмерното изображение

Светлите цветове ще направят апартамента не само по-лек, но и визуално по-обемни. Трябва да кажа, че не е необходимо да се използва изключително бял цвят, а напротив - по-добре е да се замени с пастелни тонове. В противен случай рискувате да превърнете апартамента в болнично отделение.

Друг проблем на апартаментите на Хрушчов е ниските тавани. Визуално коригирайте това минус ще позволи покривни тавани, отразяващи предмети. Например, стречинг лъскавите тавани работят добре за тази задача. В банята можете дори да използвате окачен таван на огледалото.

Можете също така Поставен таван с фото тапети с ефекта на триизмерното изображение. Но трябва да изберете правилно парцела, така че картината визуално да изтрие горната граница на стаята. Недостатъкът на такова покритие е високата цена на 3D тапети, освен това те не се вписват добре във всеки интериор.

За да видите предварително колко успешно това или онзи проектно решение ще изглежда в апартамента, можете да подготвите триизмерен проект на компютъра в специализирани програми. Ако сте начинаещ, можете да поръчате такъв проект от специалисти.

Тук, може би, и всички основни препоръки за ремонта в Хрушчов. В останалата част, работата се извършва по същия начин, както когато се поправят други апартаменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в Хрушчов със собствени ръцеРемонт на пода в Хрушчов със собствени ръце
Ремонт на кухня в Хрушчов използват малко пространство мъдроРемонт на кухня в Хрушчов използват малко пространство мъдро
Редизайн hruschovka как да направите уютен неприятно апартамент?Редизайн hruschovka как да направите уютен неприятно апартамент?
Кухня оформление в ХрушчовКухня оформление в Хрушчов
Остъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покривОстъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покрив
Капитал и козметичен ремонт на пода в ХрушчовКапитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Как да поправя тавана в ХрушчовКак да поправя тавана в Хрушчов
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
» » Ремонт и реконструкция в Хрушчов премахване на съветските останки
© 2021 BggeHat.com