Остъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покрив

Хрушчов - къщата от миналото, които дълго време ще бъде "вярно" на собствениците на малки апартаменти. Разбира се, всеки иска да оборудва дома си колкото е възможно повече, а когато става въпрос за по-горните етажи, е необходимо незабавно да се реши глобалните проблеми - балкон остъкляване на покрива Хрушчов може да се осъществи по няколко начина.

Видове остъклени балкони в Хрушчов

В разглежданите сгради има два основни типа остъкляване:

  • топло - това означава инсталиране на пластмасови или дървени прозоречни конструкции;
  • студено - използва се алуминиев профил.

Специалистите по остъкляване са добре запознати с всички предимства и недостатъци на всеки от възможните проекти - това знание ще ви помогне да направите правилния избор.

Пластмасови прозорци

Това се счита за идеален вариант - такива проекти имат дълъг експлоатационен живот, не изискват специфични познания за грижа, са сравнително евтини. Но има и голям недостатък: остъкляване на балкони с покрив, като правило, се извършва на стари конструкции, които просто не могат да поддържат тежестта на цялата конструкция.

Дървени прозорци

Най-популярният дизайн, характеризиращ се със следните предимства:

  • Тя има пореста структура и, когато се обработва с различни специални защитни разтвори, има пълна водоустойчивост;
  • материалът е абсолютно екологичен;
  • Дървото е подходящо за всеки интериор, независимо от стила на украса в стаята;
  • експлоатационният живот на дървени прозорци е повече от 50 години (само при определени изисквания за преработка на суровини);
  • имат отлична шумо-топлоизолация;

Монтажът на дървени прозорци е много прост - ако желаете, процесът може да се извърши самостоятелно, без участието на майстори.

И най-важното предимство - дървена конструкция с малко тегло - ще издържи дори и остарял и износен балкон в Хрушчов.

модерни стъклени терасите в пететажна апартамент има дървена дограма и незначителни недостатъци: те се нуждаят от редовно боя или лак с течение на времето дърво rassyhaetsya и деформирани - проблеми с плътно прилягане всички хоризонтали и крила на земята. Обърнете внимание: при закупуване на дървени конструкции за остъкляване на балкони направете избор в полза на иглолистни дървесни видове или пепел / дъб.

Алуминиеви профили

Алуминият - лек материал, има високо ниво на огнеустойчивост и здравина. Ето защо алуминиевите рамки са идеално пригодени за работа по остъкляване на стари / порутени балкони, които всеки Хрушчов има. Обърнете внимание: производителите предлагат да закупят подобни профили с вече инсталирани изолационни вложки - това усложнява малко конструкцията (не е критична), но максимизира свойствата на конструкциите за защита от топлина.

Групи и схеми на остъкляване

В допълнение към различните видове профили, специалистите разграничават две основни групи от разглеждания процес:

  • класически - в този случай се извършва остъкляване на съществуващите железни парапети;
  • Френски балкон (панорамно остъкляване) - парапетите в този случай са обект на демонтаж, а пакетите са монтирани от пода до тавана.

Ако изборът падне върху класическата група, остъкляването ще има безупречна здравина и максимално възможно затягане.

Цената на класическите балкони е много приемлива, което прави процеса практичен и икономичен.

Панорамно остъкляване е монтаж на конструкция без рамки и парапети, което прави следните положителни:

  • висока естетика - отличен преглед ще се превърне в "визитната картичка" на апартамента;
  • можете да изберете да инсталирате оцветени прозорци - разходите за завеси веднага изчезват;
  • Рамките без рамки имат много малко тегло, което означава сигурност за стария балкон;
  • дебелината на стъклото е 6 мм - е издръжлива, надеждна, безопасна и много лесна;
  • не се изисква интериорна украса на балкона - това допринася за свободното пространство, което в класическата група от стъкла е "отнета" от сложните довършителни работи.


На свой ред, може да се използва система за приплъзване крила - това ще бъде класифицирана като балкон остъкляване на Хрушчов с премахването, с плъзгащи се врати спестяват още повече пространство - тераса може да се превърне в просторен кът за сядане, а не банална склад на стари / нежелан, но скъп на сърцето и паметта, нещата. Друго предимство на безцветен стъклопакет е дълъг експлоатационен живот: производителите гарантират, че ще бъдат на възраст поне 20 години.

Основният недостатък на панорамно остъкляване на балкони - разходите за услуги, както и изолацията на пространството балкон е минимален - през зимата няма как да е удобно да се насладите на гледката.

Балкон стъкло - характеристики

Изборът на профила на прозореца се прави, всичко се закупува - можете да продължите директно към инсталацията. Но първо трябва да проучите всички характеристики на процеса на инсталиране на прозоречните профили. Особеностите при подготовката на балкон за остъкляване са:

  1. Укрепване на бетоновата конструкция - по този начин се подсилва, тъй като от дълъг експлоатационен живот и използван в миналото бетон с много лошо качество, балконите се разпадат и губят сила. За армировката бе поставен метален ъгъл по периметъра на терасата.
  2. Полагане на металната мрежа на пода на балкона - готварската печка трябва да бъде предварително почистена.
  3. Полага се бетонна подова настилка с задължително отклонение - тя се изработва отвън под степен най-малко 1,5.
  4. Старите перила не притежават необходимата сила - те трябва да бъдат демонтирани и заменени с нови или подсилени с капитал.
  5. Осигурете балкон с система за оттичане на вода.

Заслужава да се отбележи, че остъклението на балкони с покрив в Хрушчов (последните етажи) не се ограничава до гореспоменатите подготвителни работи - в този случай трябва да знаете / спазвате още няколко правила:

  • е необходимо да се изчисли теглото, което един балкон може да издържи;
  • Измерванията трябва да се извършват, като се вземе предвид бъдещият покрив и неговият наклон;
  • трябва да изберете нагревател за покрива - пяната ще бъде най-доброто, но има и други опции.

Покривна инсталация

Покривът на балкона на последния етаж може да бъде монтиран и без пълно остъкляване - това вече ще се превърне в добра защита срещу влага, мръсотия и вятър. В този случай се препоръчва да поканите специалисти, които предоставят сложни услуги - по-късно можете да решите да направите остъкление, дори ако едни и същи майстори вършат същото.

Покривът на балкона може да бъде изработен от два различни материала:

  • гофриран ламарина;
  • поликарбонат.

Първият материал се характеризира с висока практичност, липса на вибрации, деформация и много дълъг експлоатационен живот. Поликарбонатът има естетичен външен вид, отличното предаване осветява дълъг живот. Но има и недостатъци: поликарбонатният лист има свойството да се замърси и с времето се натрупва мръсотията / прах, ставайки гъста "нападение" - ще бъде невъзможно да се почисти покривът и ще трябва да се замени. Всъщност самият покрив на балкона без остъкляване може да бъде инсталиран по два начина:

  • с производството и монтажа на рамката - конструкцията е заварена, закрепена с анкери към стената;
  • без рамка - бързо произведени / сглобени.

Разходите за остъкляване на балкон с покрив

Цената за тази услуга се състои от няколко параметъра:

  • Независимо дали е необходимо да се направи балконска конструкция или клиентът предпочита рамката без покрив;
  • производство на ниски приливи и отливи - дали тази услуга ще се изисква от клиента;
  • височината на местоположението на остъклените балкони - всички конструкции и материали трябва да се повдигат по въздух;
  • използвани материали.

Не забравяйте да вземете предвид и коя стъкларска схема ще бъде инсталирана - например, панорамната ще бъде много по-скъпа от класическата / люлка. Ако остъклена тераса с покрив, цената на който е инсталиран предварително, предполага разширяване на зоната (с премахването на стъклата), крайната цена на услугата ще бъде много по-висока. Обърнете внимание: за да се направи разширяването на балкона (остъкляване с премахване) ще изисква разрешение от регулаторните органи - този въпрос трябва да бъде решен преди началото на работата.

Когато решите да остъклите балкона в Хрушчов, особено с местоположението му на последния етаж, трябва да имате специфични знания в проектирането и строителството. Неправилните изчисления на размера на покрива, металната рамка, могат да доведат до невъзможността за инсталиране на вече завършени конструкции. Ако подготвителните работи по балковата плоча не се извършват правилно, тогава може да се срути балкон с инсталирани конструкции.

Ако има голямо желание да се инсталира панорамно остъкление, е необходимо да се вземе предвид и максималното тегло на конструкциите, които трябва да бъдат инсталирани, нивото на безопасност за всички, които живеят в къщата.

По този начин, остъкляване на балкона (хрушевка обикновено се отнася до специални структури по отношение на изграждането на изграждането на прозорци) трябва да се извършва изключително от специалисти. Освен това те трябва да изпълняват изцяло работата - от измервания и подбор на материали до пускане в експлоатация на съоръжението.

Поради умело проведено балкон остъкляване, а не само на балкона се превръща в комфортно и удобно място за почивка, но и за целия апартамент получава малко по-различна атмосфера:

  • Първо, става много по-топло поради топлоизолационните свойства на прозорците;
  • второ, чужди звуци, прах и вятър няма да влязат в апартамента;
  • Трето, панорамното остъкляване визуално увеличава значително площта на стаята.

По време на масовото строителство на Хрушчов се предполага, че гражданите ще живеят в тях за максимум 25 години. Много вече е минало и никой няма да предостави други апартаменти. Ето защо, трябва да се максимизира съществуващите жилища - остъкляване на балкони е един от начините да добавите капка на комфорт и уют.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топлоНие заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Балкон стъклопакетБалкон стъклопакет
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
» » Остъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покрив
© 2021 BggeHat.com