Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло

Студената остъклен балкон носи в ежедневието на собствениците на апартамента много проблеми: няма абсолютно никаква изолация в студения сезон върху стъклото се натрупва конденз, а вътрешното пространство на балкона е пълен с влажен въздух, е неизменно присъства "вкус" на влага по стените се появяват гъбични колонии и мухъл. Единственото решение е да замени студеното остъкляване с топла - процес, който изисква определени умения и знания за някои технически нюанси.

Методи за замяна на остъкляване

Можете да промените студеното остъкляване, за да се затоплите по два начина:

  • пълна подмяна на фасадното остъкляване;
  • монтаж на втория ред прозорци с двоен стъклопакет.

Ако изборът е направен в полза на цялостната смяна на остъкляването, вземете под внимание, че демонтажните работи и инсталирането на нови пакети се извършват отстрани на улицата. Ако апартаментът е на втори и по-висок етаж, а след това без участието на промишлени катерачи, специализирани майстори не могат да направят. Същността на процеса на пълна смяна на студеното остъкляване е, както следва:

  • старият стъклопакет е напълно демонтиран;
  • настроена термична защита, която ще осигури максимално ниво на топлинна защита;
  • извършване на работи по хидроизолация и действително затопляне на балконското пространство;
  • монтаж (монтаж) на избрани изолационни стъкла.

Подобен процес като замяната на фасадното остъкляване не само решава проблема със студените и неудобни балкони, но също така драстично променя външния вид на балкона към по-добро.

Ако желаете да се извърши работа по остъкляването заменя със студена в топъл собствени ресурси, силите финансово положение, за да спаси, трябва да се даде предимство на инсталацията на втория ред от стъкло. За това нямате нужда от специални специфични познания в строителния сектор.

Принцип на монтаж на втория ред изолационни стъкла

Същността на този вид работа е да се инсталира с помощта на специални скрепителни елементи от двоен стъклопакет от категорията "топъл профил". Да, след работите, площта на балкона или лоджията е намалена, но комфортът, който дойде с инсталирането на втория ред на стъкления профил, си заслужава. За извършване на такава работа можете безопасно да използвате пластмасови прозорци - те имат ясни предимства, са изключително променливи цени (можете да изберете правилната опция) и могат да бъдат инсталирани самостоятелно.

Само преди началото на директното инсталиране е необходимо да се извърши подготвителна работа - внимателно запечатване на балкона и осигуряване на хидроизолация. След като сте инсталирали втория ред прозорци с двоен стъклопакет, не забравяйте да "вървите" с балон от монтажна пяна и да "затворите" формираните кухини. След като завършите работата, можете да направите декоративен завършек - балкон с топло остъкляване ще се превърне в малка стая или допълнително помещение за поддръжка. Липсата на монтаж на втория ред стъкла - липсата на естетически външен вид на формираното пространство.

Положителни моменти

Предимствата, които замяната на остъклението има за топла, е почти невъзможно да се предизвика. Топли прозорци могат да трансформират един скучен балкон и или лоджия от магазина "много полезни неща" в зимната градина, оранжерия, кът за отдих или работна зона. Това значително ще увеличи полезната площ на апартамента, с разрешение да вземе или да разреши отклонения на всички регулаторни органи, не е необходимо - отоплителна система на балкон или лоджия не се извършва, така че помислете преобразуваната хола не може да бъде на закона.



остъкляване замяна не означава пълно "блокиране" на пространството - по искане ще бъде инсталиран на панти или плъзгащи се врати, ако балкон прозорци / тераси и южно изложение, можете да инсталирате и затъмнените прозорци на повърхности. Цветът на рамката на стъклото може да бъде много различен - от класическия бял до оригинала "под дървото". Без значение какъв стил на интериора е налице в апартамента, топло стъкло ще се вмести в него, без да нарушава хармонията и целостта на визуалното възприятие на стаята. В допълнение към защитата от студения въздух и проектите, топло остъкляване осигурява звукоизолация - дори когато правите bezdvernogo пространство между балкон / лоджия и банята звучи от улицата няма да се притеснява.

Дълъг експлоатационен живот - производителите декларират 20 години гаранция за безупречно обслужване на инсталираните топло остъкляване.

Лесна поддръжка - прозорците с двоен стъклопакет се измиват с обикновена топла вода с добавяне на оцет или амоняк и сапунен разтвор. Трябва да го направите два или три пъти годишно - това ще бъде достатъчно, за да се запази дълъг живот. Още едно нещо: необходимо е всички аксесоари да се смажат с всяко лепило - консумиращият материал ще бъде доставен от майстора, който изпълнява работата.

Струва си да се отбележи, че подмяната на студеното остъкляване в топлата обикновено се извършва в случай, когато искат да се присъединят към балкон или лоджия към жилището. Мастърс може да предложи панорамно остъкление или рамка. В първия случай ще се използват "топли" прозорци с двоен стъклопакет, но не е необходимо да се прикрепва балконското пространство към хола - топлозащитата няма да бъде достатъчно висока. Но рамката топла остъкляване дава огромно пространство за въображение - на формираното пространство е възможно да се организира полезна зона на всяка дестинация.

Какво да се страхуваме в бъдеще

Разбира се, производителите на стъклопакети и бригади, специализирани в инсталирането на топло остъкляване, осигуряват на всеки клиент / клиент абсолютна сигурност на конструкциите. Но винаги е необходимо да си спомняте за възможните рискове, преди всичко, това е въпрос на колапс на балкон или лоджия. Това се дължи на неправилни изчисления - те трябва да се извършват от професионалисти, които могат да поемат възможното тегло на конструкцията, което ще издържи както стената на къщата, така и повърхността на балкона (под).

Струва си да се включат истински майстори, а не "shabashniki" - да, те оценяват работата си много по-евтино от специализираните компании, но могат ли да бъдат оценени рисковете? С такива въображаеми спестявания има неприемливи дизайни от пластмасови прозорци в алуминиеви профили или плътно прилепване на втория ред стъкло към фасадата.

Несъмнено замяната на фасадното остъкляване с топла е практичен и печеливш процес.

Първо, собственикът на апартамента може значително да разшири полезния район, без да ежедневно пътува до офисите за разрешение. На второ място, проблемът ще изчезне завинаги мухъл, плесен и миризма на влага не само на балкон / лоджия, но също така и директно в апартамента - за съжаление, нито влага, нито гъбични колонии не спират. Трето, топлата стъкла може радикално да промени интериора на помещението към по-добро.

Бъдете сигурни, преди започване на работа по монтажа на топло стъкло, е необходимо да се разпореди на проекта - опитен дизайнер ще изчисли силата и издръжливостта на стени и прегради, балкон повърхност, да може да се прави прогноза за закупуване на материали и извършване на специфични дейности. Като имате готов проект на ръка, заместващите майстори ще бъдат много по-лесни за извършване на инсталацията - времето за работа ще бъде много по-малко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
» » Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло
© 2021 BggeHat.com