Студен метод на остъкляване на балкони и лоджии

В съвременното строителство стъклата на лоджиите се извършват с помощта на пластмасови конструкции. Въпреки това, стъклата на балконите и балконите все повече се нуждаят. Подобни конструкции се изработват с помощта на профили от алуминий.

Характеристики на студеното остъкляване

Повишената топлопроводимост на алуминия не позволява да се затопли помещението.

Това обаче е достатъчно, за да се предпази стаята от силни ветрове или различни атмосферни валежи.

Алуминиевият профил има следните характеристики:

  • Висока здравина на материала;
  • Малка маса на конструкцията;
  • Издръжливост на климатични условия;
  • Възможност за монтиране на профила от всеки ъгъл.

Поради такива характеристики е възможно да се монтира алуминиева конструкция без предварителна подготовка. Съществуващите параметри позволяват възможно най-много опростяване на остъкляването на балкони и лоджии с алуминиев профил, като на сайта може да се намери видео избор на инсталацията. При остъкляване на балкони, алуминиевият профил обикновено използва метода на плъзгащите се врати. Преди да започнете работа, трябва да изчислите точния им брой. Също така, не забравяйте инсталирането на приливите в долната и горната част на балкона.

Понякога има варианти на алуминиеви конструкции, използващи вложки от дърво. Тази комбинация е екологична и напълно отстранява възможността от увреждане на човешкото здраве.

Единственият недостатък на дървото е способността му да се гние и в крайна сметка да се разпадне. Ето защо дървените конструкции трябва да бъдат предварително обработени със специални разтвори. Това значително ще увеличи живота на смесената структура.

Предимства на студеното остъкляване

При остъкляване с алуминий могат да се разграничат следните предимства:

  • Лекотата на алуминиевата конструкция позволява монтирането му на балкони и лоджии, включително труднодостъпни места;
  • Възможност за производство на стандартни или плъзгащи се модели, които допринасят за запазването на пространството в помещението;
  • Огромна селекция от цветове, различни опции за дизайн;
  • Трайност на конструкцията, включително способността на алуминия да устои на корозия;
  • Повишена здравина на профилите;
  • Подобряване на екологичните показатели в сравнение с пластмасата, тъй като алуминият се обработва с бои, които не съдържат вредни вещества;
  • Висока рефрактерност на материала.

Въпреки това, за да изберете студено балконно стъкло с алуминиев профил, цената трябва да съответства на качеството - това е, което повечето потребители мислят. Ето защо цената на алуминиевите продукти е много по-ниска от съвременните пластмасови или дървени конструкции. Средната цена от 1 квадрат. м. варира от 4 до 25 000 рубли. В голям мащаб може да има съответни отстъпки.

Недостатъци на студеното остъкляване

Заедно с горните предимства такива проекти имат някои недостатъци. Една от тях е високата топлопроводимост на алуминия. Поради това, през зимата не може да се използва балкон или лоджия. На замразения профил процесът на отваряне на плъзгащите се врати е много сложен. Студените алуминиеви профили също имат слаба звукоизолация и плътност. Това се дължи на слабото свързване на брошурите.

Видове студено остъкляване от алуминий

Възможно е да се разграничат няколко вида стъкла:

  • Премахване на строителството на улицата;
  • Без рамки;
  • Остъкляване с термична фрактура.


След като реши да направи алуминиева остъкляване на балкони и лоджии с отвеждане на улицата, собственикът на апартамента обикновено иска да увеличи пространството на балкона. Този метод е особено популярен в стари къщи, където площта на балконите е много малка. Благодарение на отстраняването на стъклените клапи над периметъра на балкона площта на помещението се увеличава средно с 30 см. Надеждността на закрепването зависи от използването на скоби и монтажа на здрава рамка.

Рамките без рамки не съдържат специални изисквания за топлоизолационните свойства. Това е така, защото подобно остъкляване не е топло.

Този вид набира популярност в новите сгради. Без рамки остъклението позволява балконът да има прекрасен изглед към улицата. Това е надеждна защита срещу вятър, валежи, прах, улични остатъци. Уплътнението на конструкцията се осигурява от силиконовия уплътнител.

При студено безцветно остъкляване на балкона с алуминиев профил, калкулаторът помага да се изчислят не само разходите за продукта, включително неговата инсталация, но и всички първоначални параметри на лоджията. Инсталаторите трябва да се погрижат да осигурят максимална плътност на стъклените крила. Основното предимство на завършената конструкция е, че стъклените врати могат да бъдат напълно отворени. Основният недостатък на остъкляването без отстраняване е липсата на възможност да се спести малко пространство.

Видът на остъкляването с термична фрактура включва инсталирането на двойни алуминиеви профили, което прави възможно запазването на повече топлина в помещението.

Монтаж на студено остъкляване

Монтирането на студено остъкляване на лоджии и балкони е доста лесно. Въпреки това, по време на инсталацията е необходимо да имате умения да работите с този дизайн. В противен случай е по-добре да поверите инсталацията на професионалисти. Ако е необходимо, студеното остъкляване винаги може да се преобразува в алуминиеви стъкла, което значително ще увеличи топлоизолационните свойства на балкона. Последователност на работа по монтаж на студено остъкляване:

  • Първата стъпка е да се подготви балкон или лоджия за монтиране на нов стъклопакет. За да направите това, отстранете всички ненужни инструменти и предмети от стаята. Ако има нужда, е необходимо да се укрепи парапета. Желателно е оградата на балкона да е колкото е възможно по-трайна. В случай на несигурност на перилата, е необходимо тяхното заместване;
  • Следващият етап е измерването. По-добре е да поверите тази работа на специалисти, които правят алуминиев профил. Грешка от няколко милиметра може да доведе до неприятни последствия по време на инсталацията;
  • Третият етап от работата е инсталацията. Готовата алуминиева конструкция е фиксирана към парапета на балкона с помощта на монтажни контури и се регулира с винтове. Гърлото е инсталирано от външната страна на балкона над и отдолу. Формованите шевове са запечатани с херметично лепило, а козирката е обработена със силиконов уплътнител.

Обикновено лекото остъкляване на балконите не създава никакви специални трудности при работата. По-добре обаче е да поверите тази работа на хора, които са придобили необходимите умения.

Замяна на студено остъкляване на лоджии на топло

Алуминиевите конструкции не могат да защитят достатъчно помещението от студа. При извършване на монтаж на стъклопакети с алуминиеви профили често протича кондензация, което води до миризма на влага.

Ето защо често собствениците на апартаменти мислят за подмяната на студеното стъкло с топло.

Замяната на стъклата се извършва по два начина:

  • Замяна отвън (фасада);
  • Монтиране на втората конструкция от вътрешната страна на балкона.

Ако външността на стаята е заменена от студено балконно остъкляване топло, тогава трябва да направите следните неща:

  • Демонтирайте старата структура;
  • Задайте термична настройка;
  • Сменете стъклените врати с топъл отвор;
  • На периметъра на помещението за производство на изолация и хидроизолация;
  • Инсталирайте нови прозорци с двоен стъклопакет.

В същото време е възможно продуктът да се смени, без да се нарушава фасадата. Опциите за подмяна напълно зависят от профилната система от външната страна на балкона. При смяна, без да се счупва фасадата, алуминиевата конструкция в стаята се слива в равнина. Демонтирането на старото остъкляване се извършва без да се променя външността и целостта на рамката. След това двойните стъкла и напречната греда са фиксирани в хоризонтално положение. Шевовете на конструкцията се обработват с уплътнител и се покриват с декоративни лепенки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Без рамки остъкляване на балкони и лоджииБез рамки остъкляване на балкони и лоджии
Остъкляване на балкони и тяхното довършванеОстъкляване на балкони и тяхното довършване
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Характеристики на остъкляването от плъзгачите на компаниятаХарактеристики на остъкляването от плъзгачите на компанията
» » Студен метод на остъкляване на балкони и лоджии
© 2021 BggeHat.com