Остъкляване на балкони с алуминиев профил

Балконът е с доста скромен размер, поради което често играе ролята на килер. Но тъй като има полезна площ, може да се изисква остъкляване за пълното му функциониране. В съвременното строителство, заедно с пластмасови профили използват алуминиеви стъкла на балкони, които на свой ред могат да бъдат студени или топли.

Параметри на алуминиев профил

Цената на алуминиевия профил е с порядък по-малък от пластмасовите структури. Смята се, че е по-силен от дървените профили. Вследствие на това разглежданият материал става все по-популярен с остъклени балкони или лоджии. Също така може да се отбележи, че алуминиевите конструкции са доста компактни. Това гарантира тяхната лесна употреба при остъкляване.

Профилите от алуминий могат да бъдат от различни марки и да се различават по цена. Те също така имат някои разлики в параметрите, включително:

  • Броят на блоковите камери (по-голям брой камери осигурява топлоизолационните свойства на профила);
  • Тип профил - топъл, студен;
  • Тип на отваряне - люлка, плъзгане или като акордеон;
  • Прозорци с двоен стъклопакет - възможност за монтаж от единична до трикамерна;
  • Повърхност - ламиниране, метал, различни цветове.

Свойства и видове алуминиеви профили

След решението за остъкляване на балкони, остъкляването с алуминиев профил става един от най-добрите варианти. Този профил има устойчивост на корозия, което значително увеличава неговата устойчивост.

Смята се, че този профил има експлоатационен живот от около 50 години.

Алуминиевата конструкция не може да бъде засегната от климатичните условия. Вследствие на това собственикът не може да се безпокои за специални грижи за продукта.

Що се отнася до противопожарната безопасност, алуминият е отличен материал за остъкляване на балкони. Дизайнът на дизайна може да се направи и във всеки дизайн, независимо от силата на алуминия. Както бе отбелязано по-горе, профилът може да бъде топъл и студен. Потребителите често произвеждат алуминиеви остъкления със студен профил. Тя е с ниска цена, поради което се счита за най-добрата възможност за остъкляване, особено ако балконът или лоджията не се използват през цялата година.

Използването на студени профили също може да спести място. Този визуален ефект се постига благодарение на факта, че дизайнът има по-тънки рамки. Студеният профил често се използва за продукти с плъзгащи се прозорци. Топлинният профил има топлоизолационна вложка от полиамид. Той се вкарва като външна и вътрешна профилна част. Този дизайн е малко по-широк от този на студения профил. Тъй като има двоен стъклопакет. Единственият недостатък в остъкляване на балкона с използването на топъл профил е цената на строителството.

Предимства и недостатъци на алуминиевите стъкла

При поръчване на остъкляване с алуминиев профил собственикът на балкона получава следните предимства:

  • Лекото конструктивно тегло - благодарение на това монтажът може да се извърши дори и в стари къщи, тъй като продуктът не дава голямо натоварване на стените на балкона или лоджията;
  • Простота на работа и поддръжка - алуминиевите профили се обработват със специални разтвори, което осигурява отстраняване на замърсявания и прах. Поддържането на структурата може да се извърши не повече от два пъти годишно;
  • Якостта и дълготрайността на конструкцията - алуминиевите профили имат висока устойчивост, което изключва възможността за тяхната деформация. В същото време дори температурните промени и различната влажност на въздуха не водят до корозия;
  • Устойчивост - в съвременното строителство се произвеждат профили, които се характеризират с повишена непропускливост;
  • Естетичен вид - дизайнът на балкона може да бъде направен във всеки стил, независимо от здравината на материала. Поради това потребителите, които все още не са определени с избора на профил, могат да видят снимката по-долу (остъкляване на балкона с алуминиев профил);
  • Универсалност - дори при най-неудобното отваряне е възможно да се монтира алуминиева конструкция, съчетаваща лекотата и здравината на материала;
  • Екологичен фактор - добре известно е, че пластмасовите конструкции не са известни със своите екологични свойства. Същото може да се каже и за дървени профили, които са импрегнирани със специални разтвори. Докато алуминият не излъчва вредни вещества дори при високи температури.

Основният недостатък на алуминиевите стъкла на балконите е нестабилността от замръзване.



Това обаче е по-вярно за продуктите от студения профил. Като правило тя повишава температурата в стаята само с 10 градуса. Металът лесно протича чрез студ и топлина, като по този начин топлият въздух от стаята отива на улицата. Въпреки това, не всеки собственик на апартамент използва балкон през зимния сезон. Ето защо остъкляване на балкони с алуминиев профил може да бъде отличен избор.

Възможност за алуминиево остъкляване на лоджии и балкони

Говорейки за полезния район, повечето потребители искат да спестят квадратни сантиметри на вече компактния си балкон. За да постигнете очаквания резултат, трябва да изберете вариант с плъзгащи се врати. Въпреки това максималното увеличение на площта се постига чрез отдалечено остъкляване. Това е, когато рамката е излязъл на улицата, 25-30 см. Такива манипулации позволяват не само да се увеличи пространството на стаята, но и да се оборудват на балкона с достатъчно широка перваза на прозореца, която обикновено служи като рафт за цветя.

Подготвителни работи по остъкляване на балкона

Разбира се, алуминиевите стъкла на лоджиите изискват известна подготовка. Поради това инсталационната работа е необходима за хора, които са запознати с този въпрос. Подготвителният етап изисква пълното освобождаване на стаята. Под балкона, периметърът трябва да бъде защитен като опасна зона. За да направите това, можете да използвате специална лента.

Ако балконът е бил преди това остъклен, тогава е необходимо да разглобявате старата балконска рамка.

Като правило използвахме технологията за остъкляване по тип веранда. С други думи, върху балкона бе поставена сляпа рамка с много стъкло. Ето защо работата по демонтирането трябва да започне с извличането на стъклото само тогава, за да се инсталира нова рамка. Освен това, покривът или козирката са демонтирани, ранната кожа е отстранена (основно тя е вълна пластмаса или шисти). Ако има нужда - металната скоба се отстранява с помощта на машина за заваряване.

Заваръчни работи по производството на кланични трупове

Всеки вариант на остъкляване, независимо дали е топъл профил, студено остъкляване на балкона с алуминиев профил или вариант на външно остъкляване, изисква производството на метална рамка. Можете да готвите рамката както в пълния размер на лоджията, така и под формата на ограда. Тогава металната рамка е покрита с дървени пръти или ламели. Когато изработвате метална рамка под формата на ограда, използвайте дървени пръти върху структурата. Струва си да се отбележи, че тази опция ще бъде много по-евтина за клиента. След това за прозорците трябва да направите седалка. Тогава металната рамка е покрита с дърво. Когато полагате дърво, трябва да вземете предвид размерите на прозорците, които ще бъдат инсталирани на балкона.

Когато стъклото е с алуминиеви балкони - Дебелината на рамката трябва в идеалния случай да бъде равна на дебелината на рамката. Но тъй като това е доста трудно да се приложат, експертите препоръчват да се направи седалка за прозореца, изравнен с облицовката на външната част на балкона. При монтажа на топъл алуминиев профил, тяхната дебелина трябва да се вземе предвид. Тъй като е по-голям от обикновените алуминиеви профили. Що се отнася до изолацията на балкона, обикновено се използва сайдинг. Следователно, за такъв материал се прави скелет, към който впоследствие се прикрепят CD профилите.

Монтаж на прозорци и облицовка на лоджията

За да опростите работата, можете да отрежете рамката на балкона, преди да инсталирате прозорците.

В крайна сметка, след извършване на инсталационната работа ще бъде много по-малко свободно пространство. Следователно, ще бъде по-трудно да се направи облицовка на лоджията. След приключване на довършителните работи можете да започнете остъкляване на балкона с алуминиев профил, т.е. да продължите с монтажа на балконски рамки. Има обаче няколко причини, поради които остъкляването с алуминиев профил не трябва да се извършва самостоятелно. Първата причина - служителите на специализирани фирми имат необходимите умения и знаят всички нюанси на инсталацията. Втората причина е, че когато работата се извършва от представители на профилната организация, клиентът получава продукт в писмен вид.

Отоплителни и довършителни работи

След завършване на външни работи и монтаж на прозорци, стаята се затопля. Тези задачи се изпълняват независимо от профилите, които се използват. Балконът трябва във всеки случай да предпази апартамента от вятъра и да запази топлината в стаята. Като изолация, често се използва полистирол или минерална вата.

Вътрешната страна е покрита с дебел филм от целофан, външната страна е покрита с предно стъкло. Таванът и пода също трябва да бъдат изолирани. Топлоизолацията на пода е пяна, върху която се намират дъските. Ако въпросът за плочките се решава, тогава освен това е необходимо да се направи система от топъл под. Таванът може да бъде изолиран и с минерална вата, особено ако апартаментът е на последния етаж. Интериорната украса на балкона се извършва най-често с гипсокартон. Този материал впоследствие shpaklyuetsya и подложени на живопис. За подобрена изолация на помещенията можете да използвате дървена облицовка, която е идеално покрита с лак.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за алуминиева и пластмасова остъкляване на балкониОтзиви за алуминиева и пластмасова остъкляване на балкони
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Без рамки остъкляване на балкони и лоджииБез рамки остъкляване на балкони и лоджии
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Пластмасови прозорци или алуминиеви профилиПластмасови прозорци или алуминиеви профили
Характеристики на остъкляването от плъзгачите на компаниятаХарактеристики на остъкляването от плъзгачите на компанията
» » Остъкляване на балкони с алуминиев профил
© 2021 BggeHat.com