Без рамки остъкляване на балкони и лоджии

Всяко семейство се стреми да оборудва своя балкон или лоджия, прибягвайки до различни начини на остъкляване. Сред всички налични опции е необходимо да се спомене и стъклото без рамки, измислено от финландците. Когато подреждате балкон по този начин, той изглежда лесен и ненатрапчив. Това се дължи на факта, че няма рамки и дялове.

Смята се, че този тип остъкляване ви позволява да предпазите стаята от въздействието на различни атмосферни валежи, да допринесе за повишаване на температурата и да има умерена шумоизолация. Уплътнението на конструкцията се осигурява от гумен уплътнител на базата на лепило (уплътнител).

Устройството за остъкляване без рамки

Устройството на рамковата конструкция се състои от алуминиеви профили. Отгоре те са прикрепени към плочата на тавана, отдолу - към терасата. Важно е да се следи за спазването на технологията, когато са направени без рамки балкон остъкляване, без рамки остъкляване балкони и включва монтаж на стъклена между фиксираните профили без присъствието на дялове или рамки.

Стъкленият профил, който е залепен към стъклото с еднокомпонентно лепило от полиуретан, е фиксиран с два нитове, изработени от неръждаема стомана. Те са инсталирани четири ролки. Две от тях са прикрепени отгоре, две отдолу. Затворите в този случай са стъклото, което е фиксирано заедно с полиуретаново лепило.

За такива стъкла използвайте закалени стъклени платна, които имат полирани ръбове. Ако възникне механично увреждане и стъклото се разбие на парчета, то ще има затъпени ръбове. Това ви позволява да избегнете наранявания при почистване на фрагменти. Стъклото има дебелина от 6 до 12 мм.

Изборът на стъкло се извършва, като се вземат предвид силата на вятъра, броя на етажите на сградата, височината на лоджията или балкона.

Предимства на безцветен стъклопакет

Ако клиентът иска да остъклени балкони и лоджии, без рамки остъкляване ще бъде отличен вариант, тъй като има редица предимства. Един от тях е безупречен външен вид. Остъклението по този начин лесно се комбинира с различни архитектурни стилове Тя позволява да се инсталира в различни сгради. Например, биха могли да бъдат модерни сгради или стари сгради, които нямат модерен дизайн. В този случай стъклото може да бъде преместено, тъй като е оборудвано със специални ролки. Собственикът на къщата може лесно да управлява балковата структура.

Остъклението е направено от много трайно стъкло, дебелината на която може да бъде от 6 до 12 мм. Подобни параметри не му дават възможност за силно въздействие, за да летят на малки и остри фрагменти. Най-често стъклото просто креки. Смята се, че остъклението на балкони, стъклата на лоджиите, остъклените стъкла с използването на такива стъкла е изключително безопасно. Тъй като те са почти невъзможни да се отрежете.

За да се счупи стъклото, е необходимо да се положат максимални усилия. Както можете да видите, това е отлична защита срещу атмосферни валежи и силни вятърни пориви.

Недостатъци на без рамки остъкляване

Заедно с всички предимства, рамковите структури имат няколко значителни недостатъка. Първият недостатък е, че това е само ограда на балкона. При такава остъкляване е невъзможно да се създаде защита срещу студ. Следователно, ако балконското пространство служи за разширяване на площта на апартамента, тогава рамковите конструкции за тези цели не са подходящи. Дори ако остъклените балкони и лоджиите са без рамки с последваща изолация, това не помага да се запази действителната топлина в помещението. Балконът, остъклен с без рамки, може да се използва само през лятото.

Друг съществен недостатък е прозрачността на стаята, която предполага гледане на стаята във всички посоки. Всички минувачи и съседи ще наблюдават балкона. Ако собственикът на апартамента иска да скрие вътрешния изглед на балкона от външни гледки, тогава без рамката конструкция не му пасва.



Освен това е невъзможно да се инсталира мрежа против комари на без рамки структура, която е предназначена да предпазва помещението от различни насекоми. Следователно, през лятото няма да е възможно да се проветрява сградата. Поради факта, че остъклените балкони имат голяма площ от стъкло, потребителите могат да имат и проблем при почистването им. И без участието на промишлени алпинисти, прегледът на улицата може да бъде сериозно разрушен. Устойчивостта на конструкцията се дължи на лепилото (уплътнителя), така че е невъзможно да се постигне повишена шумоизолация.

Всеки собственик на апартамента прави избор в подобряването на лоджията или балкона, като взема предвид всички недостатъци и предимства на рамковите стъкла.

Видове остъкляване без рамки

Балкони и лоджии остъклени на принципа на плъзгащи се стъкла. Листовете се движат по профила на дъното на конструкцията, върху която са монтирани ролките. Закрепването на листовете от стъклото се извършва с помощта на дръжки. Между стъклените листове е монтирано уплътнение за четка. Схемата за монтаж е проектирана така, че да опрости възможно най-много остъклените стъкла на балкони и лоджии, снимката на завършената структура може да се види по-долу.

Когато се извършва остъклението на терасите, всички стъклени платна се притискат отстрани настрани, където се фиксират с помощта на ключалки. Първият лист е ротационен, той не се движи, така че можете да отворите напълно терасата. Движението на листовете се осъществява чрез въртящи се ролки по алуминиеви водачи. Както при рамковите конструкции, между клапите се монтира уплътнител на четките, а силиконовият уплътнител върху ставите на стъклото е прозрачен. За да се избегнат праговете на терасата, долната алуминиева релса е вдлъбната в пода.

Вътрешни производители на рамки без структури

Вече е казано, че стъклената система е измислена от финландците, въпреки че рамковите стъкла на руската продукция по никакъв начин не са по-ниски от вносните продукти. Например, вътрешната производствена система ESTEL има добри характеристики на своите продукти. Експерти в тази област отбелязват най-доброто качество на продукта, отколкото в някои чуждестранни компании. Разликата между ESTEL системата е, че стъкленото закрепване се извършва както отгоре, така и отдолу по алуминиевия профил, като по този начин се подчертава надеждността на конструкцията.

Отварянето на стъклените клапи се извършва под различни ъгли. Поради това инсталирането на система без рамки може да се извърши в помещения с различни форми (кръгли, овални или праволинейни). В този случай има възможност за пълно отваряне. Местните производители не само произвеждат, но също така произвежда стъкло без рамка балкони и лоджии, цената на което е обикновено по-малко от 3 пъти по-висока, отколкото в чуждестранни компании. Това значително увеличава потребителското търсене на руски производители.

Въпреки че цената на без рамки остъкляване изобщо не е евтина, тя може да бъде намалена с помощта на евтини ролки и брави.

Това обаче заплашва с определени последици:

  • Може да има бързо износване на вътрешната стъклена конструкция поради драскотини, които ще напуснат евтини ролки;
  • Когато отворите стъклената врата, ще чуете неприятно писък.

С чуждестранни компании, които предлагат популярни модерни системи за рамкиране, можете да намерите в статията "Елитни без рамки остъклени прозорци".

Технология на конструкции без рамки

Монтажът на конструкции без рамки трябва да се извършва качествено, за да не бъде разочарован в бъдеще. Необходимо е също така да се има предвид, че ламперията без рамки се извършва на няколко етапа:

  • Горният прилив се свързва;
  • Профилът е закрепен към горната част на конструкцията;
  • Върху горния профил са монтирани сачмени лагери за задържане на ролките;
  • Закаченото стъкло е инсталирано. Тя е закрепена с четково уплътнение с вграден горни алуминиеви профили върху горната част на конструкцията;
  • Работи се за инсталиране на стъклен профил. В долната част на конструкцията е закрепен уплътнител, изработен от силикон и алуминиев направляващ профил;
  • Долната вълна е настроена;
  • Обработени уплътнения, образуващи се между стената и стъкленото платно.

Изпълнението на системата за остъкляване без рамки е съвсем проста. Вратите на конструкцията се отварят с лекота, просто трябва да издърпате ключалката отгоре и да завъртите долния ляв бутон за заключване. Затворите са фиксирани със специални брави, така че се страхувайте, че силен вятър може да причини механично увреждане на стъклените панели, не си заслужава.

Монтажът на без рамки структури не включва използването на винтове и пирони. За фиксиране е необходимо специално херметично лепило, което е проектирано специално за такива работи. Степента на инсталиране не изисква много усилия, но само квалифицирани хора могат да изпълняват качествена работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » Без рамки остъкляване на балкони и лоджии
© 2021 BggeHat.com