Отзиви за алуминиева и пластмасова остъкляване на балкони

Първоначално остъкляването на балкона имаше функция за ограждане и защита от валежи. Днес, поради разнообразието на видовете остъкляване, един обикновен балкон или лоджия може да се превърне в полезно помещение. Както се казват многобройни отзиви, алуминиевите балконски стъкла и пластмасовото остъкляване отиват на няколко крачки напред от дървото. В зависимост от предназначението на помещението и неговата функционална употреба, собственикът на апартамента или офиса избира коя стъклария ще бъде оптимална - студена или топла. Балконите и лоджиите, построени на обществени места, са предназначени предимно за притока на чист въздух. В някои от апартаментите балконът служи като складово помещение или работилница, където се съхраняват дърводелски инструменти. За тези случаи най-доброто решение ще бъде студено остъкляване.

Топло остъкляване е необходимо в случаите, когато се планира разширяване на жилищното пространство поради квадратен метър балкон. Преди няколко години стана съвсем модерно да комбинираме дневна и лоджия, спалня и балкон, оставяйки малък дял. Тъй като част от стената е разрушена, през зимата тя става много по-хладна в голяма стая.

Ако балконът е остъклен от топъл тип и допълнително изолиран от стени и подове, то пространството може да се използва като офис, минибар, библиотека, игрална зала или дори зимна градина.

Студено остъкляване на балкона

В случай на студено остъкляване се използва алуминиев профил и обикновен двоен стъклопакет. Основните задачи на това остъкляване са:

  • защита от валежи;
  • защита от прах, малки отломки;
  • защита от шум;
  • висока проникваща способност на светлината.

Алуминият е сравнително лек метал, конструкциите от него са инсталирани във възможно най-кратко време. Този материал е устойчив на механичен удар, издръжлив, издръжлив, без корозия и абсолютно огнеупорен. Прозоречните конструкции от алуминиеви профили могат да имат няколко вида отвори:

  • люлка;
  • сгъване;
  • плъзгащи се.

Последният вариант е по-популярен, защото ви позволява да спестите толкова малко пространство. Клапите тук не се отварят, а се движат по водачите на ролковите механизми. За балконите на алуминиевите стъкла, потребителските отзиви са предимно положителни.

Имаме дизайн със стъклени врати като купе, на три релси. Рамката се състои от три идентични листовки с едно стъкло в алуминиевия профил. Подобно на съседите, за разлика от люлеещите се врати, те не заемат вътрешното пространство при отваряне. Балконът е "студен" - но е замислен, двоен стъклопакет стои на изхода към балкона (на прозореца и на вратата).

Първоначално искахме топла балкон, но тъй като се оказа, парапетът и балковата плоча са много слаби и няма да е възможно да се монтира тежка пластмасова конструкция със стъкленото устройство. Балконът просто не може да устои и да се срине.

Нашата балконска рамка се състои от четири подвижни листовки - това е много удобно за измиване, не пресичайте парапета и не излизайте на улицата, просто се отделяйте и измивайте всеки лист поотделно. Тъй като ние наистина искахме повече светлина, ние също направихме страни на прозорците с двоен стъклопакет. Мрежата против комари се движи по една и съща релса и може да бъде поставена на някое от крилата.

Топло остъкляване на балкони

Остъкляването на балкона или балкона с пластмасов мултикамерен профил с двоен или троен стъклопакет е отлична възможност за получаване на допълнително жилище, което отговаря на всички необходими изисквания.

За остъкляването на балкона с пластмасови прозорци потребителските прегледи имат няколко общи характеристики:

  • високо ниво на спестяване на топлина;
  • отлична шумоизолация;
  • пълно запечатване;
  • липса на проекти;
  • дълъг експлоатационен живот.

Топлоизолация и шумоизолация се постигат благодарение на многокамерния профил и двойните стъкла. Уплътнението се осигурява от уплътнения, изсушител в изолационното стъкло и компетентно направени монтажни шевове. Прозорците, изработени от пластмаса, перфектно понасят натоварването от вятъра На рамката и листата има гумени уплътнения, които блокират не само проникването на валежите, но и вятърът. По периметъра рамката на прозореца е замръзнала с монтажна пяна, която също изпълнява защитна функция срещу течения. Поради наличието на допълнителна стоманена армировка в профила, дизайнът може да продължи около 40 години.

При топло остъкляване е много важно да се спазва режимът на вентилация.



За тази цел производителите на пластмасови конструкции са предоставили няколко възможности:

  • Режимът за аериране на цепнатината е установен върху механизма за отваряне;
  • монтаж на вентилационната решетка в профила на рамката;
  • заключване на прозорци "гребен".

Топлата стъкла винаги предполага допълнителна изолация на балкона, както и хидроизолацията. Едновременно с това се извършва изолация, за да се укрепи балконската плоча и парапета. Въпреки допълнителните разходи топлата стъкла скоро ще плати за себе си чрез спестяване на отоплителни уреди.

Остъклехме нашата лоджия с двойни стъкла с двоен стъклопакет с люлеещ се и сгъваем отварящ механизъм. Това, на първо място, е трайно, и второ, топло. Само минус - една висока цена. За стабилността на тежките рамки, трябва допълнително да повдигнем зидарията от блокове от газобетон и да съхраняваме топлината, да покрием всичко с нагревател. Но се оказа пълно помещение. През зимата, при тежка слана, понякога го затоплям с електрически нагревател и спя там на уютен диван.

След като проучи всички възможни версии на профилите и дизайна, избра се пластмасова тераса от пода до тавана, въпреки че първоначално беше планирано да се шият сайдинг с сайдинг. След изчисленията се установи, че цената на целия стъклен балкон не е много по-висока, но веднъж платена и сега те ще издържат на живот! Тъй като прозорците са на изток, светлината влиза в стаята само сутринта, така че проблемът с лошото осветление се решава. Инсталацията е завършена за 5 часа, сега балконът ни се отличава сред другите и ни харесва много!

Както можете да видите, точно както пластмасовите стъкла, потребителите оставят най-вече положителни отзиви, алуминиевите балкони са също заслужаващи внимание. Всичко зависи от функционалната цел на помещението и финансовите възможности. Във всеки случай, когато смените рамката на балкона, фасадата на къщата ви ще бъде трансформирана без признание. Практиката показва, че качеството на прозоречната структура се влияе от три основни фактора:

  • фирмен профил на производителя;
  • предприятието, което сглобява структурата;
  • опит на екип от монтажници.

Във всеки град има няколко фирми, предлагащи монтаж и монтаж на прозоречни конструкции от различни профили. Обикновено тези същите компании доставят, демонтират старите и инсталират нови прозорци. Всеки може да научи за репутацията на тази компания от приятели и да избере най-добрата опция за себе си. Що се отнася до профилните системи, трябва да направим обективно заключение въз основа на общото мнение и световната практика. Лидери сред всички доставчици на прозоречни профили в Русия са три държави - Германия, Китай и Австрия.

Най-качественият е немският профил, тъй като в Германия тези прозоречни системи са създадени за пръв път. В продължение на много години най-големите производители са развили собствен опит, са измислили иновативни технологии и са донесли продукти до съвършенство.

След като апартаментът има остъклени балкони и лоджии, ревюта на компании незабавно попадат в мрежата. Потребителите споделят своите положителни и отрицателни емоции, дават съвети и препоръки, които трябва да се вземат под внимание.

KBE

KBE - на пазара се появи един от първите, ценовата политика на производителя е гъвкава, можете да си купите добри прозорци на много ниска цена. Профилът на KBE ви позволява да го огънете във всякакви арки, дори можете да направите кръгли прозорци от него. 5-камерен профил Експертна дебелина от 70 мм и двукамерна (три стъкла) двойни стъкла осигуряват необходимия минимум за топло и шумоизолация. Е, тези, които имат право да бюджет, инсталирайте прозорци с дебелина 80 и 100 мм.

VEKA

Ние остъкляхме целия апартамент с прозорците на века, с балкон, наред с други неща. В спалнята са поръчани тройни прозорци, предпазва от уличен шум, особено през нощта по време на сън, и искам да отбележа, че прозорците се справят добре. В нашите прозорци има квадратно подсилване, а не U-образно, подобно на останалите, това показва висока надеждност. Процесът на отваряне и затваряне е много нежен, ако можете да кажете така, дръжката се движи гладко, бримките не кървят, листата не е изкривена.

REHAU

Преди да се преместим в друг град, ние живеем с прозорците на Рехау в продължение на 6 години. Изолацията на шума беше отлична, с затворени прозорци на звуци от улицата не се чуваше (което не може да се каже за турския профил, чиито прозорци са инсталирани сега). В продължение на 6 години пластмасата не ставаше жълта и сива, когато придвижването на прозорците приличаше на нови, кристално бели, без драскотини. Не се интересувахме от печат и беше в отлично състояние, не се спука.

SALAMANDER

Прозорците от профил "Саламандър" са пластмасови трикамерни пръчки с бял цвят (това е опция) с лъскава повърхност (както ни се каза, мръсотията върху матовия профил е много видима). Харесахме конфигурацията на остъклените перли: тя е рационализирана, слива се с рамката в едно цяло. Поставихме прозорците в средата на миналата есен и цялата зима премина в апартамента с къси панталони.

В кухнята и балкона се поставят 1-камерни торби и профилът на Мон Блан логика, а в залата - двукамерни двойни стъкла. Тъй като ние живеем по пътя, на първо място за нас е важна шумоизолация. Прозорците изпълняват тази функция перфектно. Дизайнът на нашите прозорци е оригинален, леко закръглени ръбове изглеждат стилни и модерни.

Отзивите и мненията ви за качеството на остъкляването на фирмата можете да оставите на нашия уебсайт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топлоНие заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
» » Отзиви за алуминиева и пластмасова остъкляване на балкони
© 2021 BggeHat.com