Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръце

Остъклен балкон и озеленен - ​​е допълнителен хол, където можете да се покаже всичките си интериорен дизайн идеи, например за създаване на друга удобна стая, малък магазин, зимна градина, домашна библиотека или игри за деца. За да спестят пари, много занаятчии решават да направят остъкляване на балкони със собствените си ръце. Всъщност този процес не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед.

Изчисляване на площ

Първият етап от остъклението на балкона или лоджията е изчисляването на площта. За да направите това, трябва да определите разстоянието между горната линия на парапета и тавана, както и между стените. Измервайки балкона, трябва да вземете предвид минималния индикатор и да измерите която и да е равнина по външния му ръб. С помощта на нивото на сградата трябва да се провери хоризонталното подравняване на парапетите на парапета.

Препоръчва се първо да нарисувате скица на балкона с графично изображение на местоположението на рамката. Може би, ще бъде необходимо да се направи допълнителна строителна работа: демонтаж на съществуващите структури, тухлена зидария. Размерът на отвора на прозореца зависи от нивото на осветеност на стаята. Ако искате стаята да бъде лека и уютна, прозорецът трябва да бъде най-малко 55 ширина на балкона.

Според строителните стандарти се счита, че минималното ниво на осветеност е 10-12,5 от общата площ на цялата стая.

Подготовка за остъкляване

При проектирането е необходимо да се има предвид, че прозорците ще бъдат подложени на силно вятърно натоварване. Металните рамки трябва да бъдат фиксирани с допълнителни ребра. Преди да пристъпите към остъкляване, трябва да проверите и безопасността на конструкцията. Бетонът трябва да е без пукнатини, да не се разпада, армировката е напълно затворена. При остъкляване според "топъл" тип може да е необходимо допълнително усилване на парапета, тъй като винаги ще бъде под тежестта на рамката. Това изисква метална армировка.

Специално внимание е отделено на премахването на остъкляване на балкони: с помощта на дистанционно рамка рамка, монтирана извън парапета, от която се увеличава пространството и става възможно да се инсталират первази, без загуба на използваемо пространство. Независимо да се установи такъв скелет, това ще бъде проблематично, за тази цел се изисква поне един асистент, който има опит в работата с горещо заваряване. Особеността на отдалечените балконите са горните конструктивните елементи, които поемат на тегло част на стъклото, като по този начин намаляване на натоварването върху долната рамка на балкона.

Видове остъкляване

На балкона или лоджия можете да направите топло и студено остъкляване. Студеното остъкляване защитава помещението от валежи под формата на дъжд и сняг, неприятни миризми, както и прах и други отпадъци.

При студено остъкляване в отвора на прозореца се монтират алуминиеви или дървени рамки с едно стъкло.



Принципът на инсталиране на такива прозорци е прост - най-напред рамки, а след това стъкло, и в края на стъклопакета. Рамката от алуминиеви профили е монтирана на парапета на балкона, като се фиксира здраво с помощта на монтажни контури и галванизирани винтове към плочата на горния балкон и парапета на парапета. Козирката се завинтва с винтове към балконската плоча на горния етаж и прилежащия към профила извън рамката.

За да се изключи достъпът до влага и студени ветрове на балкона, всички шевове са изпълнени с монтажна пяна и са запечатани със силиконов уплътнител. Такива стъкла могат да бъдат глухи или да имат люлеещи се врати. Предимството на безцветен стъклопакет е лекотата на поддръжка. Достатъчно е да смазвате задвижващите елементи само веднъж годишно със силиконова грес (спрей). Стаята със студено остъкляване може да бъде оборудвана със склад за рядко използвани неща в ежедневието, а също и като складово помещение за съхранение на зеленчуци, консервни продукти.

Топлата остъкляване на балконите със собствените си ръце е малко по-трудно, но съвременен лек профил от алуминий и пластмаса прави това по-лесно. Можете да поръчате готови прозорци на отделни скици във всяка прилична компания във вашия град. След като всички компоненти бъдат доставени, можете да пристъпите към самозаскрежаване. Основната разлика между топло остъкляване и студено е, както следва:

  • За да се осигури висока звукова и топлоизолация, тук се използва многокамерен профил;
  • прозорци с двоен стъклопакет са монтирани дву- или трикамерни;
  • задължително затопляне на стени, под и таван;
  • изисква допълнително хидроизолация.

Тъй като многокамерният профил е малко по-тежък от този на студеното остъкляване, първият използва болтове за анкери и панти за тежки условия. Първоначално в отвора е монтирана предната страна на рамката без вратите и след това страничните конструкции. За да се гарантира, че горната част на рамката не се огъва, инсталирайте вертикален дървен лъч.

Но е по-добре веднага да поръчате дизайн с импост, който ще гарантира надеждността и стабилността на прозореца по време на работа.

Конвенционалните клапи са окачени на панти, както следва: първо, по-ниски шарнирни елементи са свързани, след това малко клапа се повдига и окачени върху горната панта, след което прътът се вкарва в него. За монтиране на клапи с механизъм железопътния, трябва първо да "рокля" еднопосочни затвора, след това затворете капака на вторичен, плъзгащи се върху общото ръководство. След като сте монтирали рамката и вратите, можете да продължите с монтирането на прозорци с двоен стъклопакет. Плътността на сцепление и плътността се осигурява от специални гумени уплътнения, които се закрепват около периметъра на листовете. На последния етап фитингите и изходящите потоци са фиксирани, тогава всички шевове са правилно запечатани. За топло остъкляване е много важно съединителният шев да отговаря на стандартите на GOST.

Също така има така нареченото рамково или панорамно стъкло. Технологията му се различава от описаните по-горе методи. Независимо да се установи такъв дизайн на балкона е проблематично, защото за това може да ви е необходимо специално оборудване и защитно оборудване за монтаж на височина.

Съвети

  1. Самозалепващите се балконски пластмасови прозорци могат да бъдат снабдени със следните инструменти и консумативи: отвертка, винтове, ниво на конструкцията, клещи, чук, монтажна пяна. За топло остъкляване ще ви е необходим и топлоизолационен материал.
  2. За да се избегне натрупването на кондензат, се препоръчва да се монтират в рамката вентилационните решетки, за да се осигури добра топлина и хидроизолация на парапета и пода.
  3. Всички дървени елементи трябва да бъдат предварително обработени с репелент срещу насекоми.
  4. Болтовете за закрепване на рамката трябва да са с дължина най-малко 60 mm. Точките на закрепване са 100-150 mm от ъглите и импоста, както и на разстояние 400-500 mm по дължината на рамката.
  5. Защитната лента от пластмасовия профил трябва да се отстрани само след пълната монтаж на конструкцията, но не по-късно от 30 дни след монтажа. В противен случай трябва да я отстраните с ацетон или устройства с абразивна повърхност, което неизбежно ще доведе до влошаване на външния вид на рамката на прозореца.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване и затопляне на балкони в панелни къщиЗавършване и затопляне на балкони в панелни къщи
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Повторно оборудване на лоджията в бараПовторно оборудване на лоджията в бара
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
» » Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com