Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло

Балконът отдавна е бил използван от мнозина не като спомагателно място за съхранение на ненужни неща или само за сушене на дрехи, а като пълноценна стая. Една от възможностите за създаване на тази част от апартамента е панорамната балконска остъкляване. Но освен този метод има и други. Ето защо, преди да определите най-накрая подходящия дизайн на вашата лоджия, трябва да знаете всички плюсове и минуси, които ще дадат това или онази стъкла на балкона. От тази статия ще научите всички възможности и възможности на панорамните стъкла.

Възможно проектиране на панорамни стъкла

Към днешна дата няколко метода и материали се използват за създаване на панорамен изглед от лоджията. В зависимост от зададената от вас цел, остъкляването на балкона може да бъде както следва:

  • без профил;
  • с профил от алуминиева сплав;
  • с профил от пластмаса;
  • с профил на дърво.

Според метода на монтаж панорамните остъкления могат да бъдат:

  • стандартен - в този случай прозорците се монтират ясно по протежението на балкона;
  • дистанционно - с тази технология има разширение на площ от 20-30 см от всяка страна.

Пълното остъкляване може да се извърши както от всички страни на лоджията, така и от едната или двете страни на балкона.

Кой вариант бих предпочел / а?

За да не се объркате при избора и правилно да проектирате балкона, така че да изпълнява точно функциите, които сте планирали, при избора на подходящ метод за декорация следвайте препоръките на специалисти в тази област:

  1. Панорамна остъкляване на балкона с алуминиев профил или без профил, изберете дали ще имате достатъчно неотоплявана студена стая, за да почивате в топлия сезон.
  2. Вариантът с пластмасови многокамерни профили ще ви е удобен, ако планирате да направите лоджията топла, комбинирайте я със съседната вътрешна стая или направете отделна стая от тази стая, например учебна стая.
  3. Препоръчително е да поръчате дистанционно остъкляване в случай, че текущата площ на балкона е малка и разбирате, че това пространство очевидно не е достатъчно, за да украсите ситуацията, която си представите.
  4. Стандартното остъкляване с алуминиев профил е по-добре да изберете дали къщата е стара, а допълнително натоварване от допълнителните елементи на конструкцията и пластмасовите профили може да доведе до нейното унищожаване.


Панорамна украса на балкона - плюсове

  1. Независимо коя страна на балкона се намира, стаята и самата лоджия, както и прилежащата стая с такова остъкляване, ще станат много по-леки и визуално по-просторни. Допълнителен плюс за осветяване на стаята - ще трябва да изразходвате по-малко енергия за изкуствени източници на светлина в затворени помещения.
  2. Когато избирате качествено стъкло с оцветяване или огледално отражение, можете да осигурите пълен достъп до светлината в стаята, но да ограничите загряването на помещението и да намалите дискомфорта на входящите ярки, изгарящи слънчеви лъчи през лятото. Също така, можете спокойно да съзерцавате околните квартали, без да привличате вниманието на непознати и минувачи.
  3. Панорамната остъкляване на балкона с надеждни и издръжливи стъкла с двоен стъклопакет, оборудвани със специални вградени радиатори в пода, ще осигури добра топлоизолация и ще премахне обледяването на прозорците, образуването на конденз.
  4. Стилен и солиден дизайн, който напълно отговаря на всички съвременни тенденции. Панорамните остъкления могат да бъдат направени с всякакъв размер, форма, конфигурация на прозорците.
  5. Отлична защита срещу шум, особено ако къщата се намира в непосредствена близост до места за отдих или път.
  6. При монтаж на плъзгащи се конструкции, полезната площ на лоджията се запазва допълнително, но функцията за вентилация се запазва.
  7. При отдалечено остъкляване цялата стая се разширява с още няколко метра. Балконът е абсолютно безопасен.
  8. Панорамна украса на прозорци може да се използва изгодно при сливане на стая и лоджия. В тази ситуация е препоръчително оборудването на спалнята или хола в тази стая. Дори и с лаконична вътрешна украса, стаята ще изглежда много оригинална и красива, ще стане лека и просторна.

С тази технология за довършване не се изисква допълнителна изолация или облицовка на лоджията с декоративни материали отвътре и отвън. И това е основен разход, който може да се спести.

Недостатъци от панорамни стъкла

  1. За да създадете наистина комфортни условия, ще трябва да похарчите допълнителни пари за конвекторни радиатори за подове. Ако не ги използвате, помещенията могат да се експлоатират само през топлия сезон.
  2. Това ще отнеме повече усилия и време, за да се грижи за прозорците поради увеличаването на техния размер.
  3. Консумативите ще струват повече от обикновените остъкления. За производството на панорамни балкони се използва само подсилено или темперирано стъкло. Това е необходимо, за да се осигури адекватно ниво на сигурност.
  4. В някои случаи може да има административни спорове или забавяне на процеса на остъкляване. При избора на тази технология трябва да получите разрешение за реконструкция и това не винаги е бърз процес. Ако това изискване бъде пренебрегнато, са възможни допълнителни производства. Понякога можете да направите само административна глоба, но размерът й няма да бъде малък. В някои случаи представители на упълномощени органи могат да поискат връщане на всички Както беше казано.
  5. Високата цена. На пръв поглед може да изглежда, че липсата на многокамерни профили значително ще намали цената на процеса, а панорамните остъкления на балкона ще бъдат евтини. Всъщност ситуацията изглежда малко по-различна, тъй като има ясни стандарти и технически изисквания, които трябва да се спазват при декорирането на прозорци от стъкло. В противен случай такова помещение няма да бъде безопасно.
  6. Изключително нежелателно е да извършвате такива работи със собствените си ръце, за да не се навреди на себе си и на близките ви.

Панорамното остъкляване трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти. И това, разбира се, води до допълнителни разходи за изплащането на техните услуги.

Въз основа на получената информация може да се направи просто заключение. Панорамното остъкляване е много интересна опция от гледна точка на дизайна, изясняването и разширяването на площта на апартамента. Но можете да получите наистина добър резултат само с определено време, пари и професионално изпълнение на произведенията. Доколкото сте готови за това - зависи от вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Видове, характеристики и предимства на панорамните балкониВидове, характеристики и предимства на панорамните балкони
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
» » Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
© 2021 BggeHat.com