Редизайн hruschovka как да направите уютен неприятно апартамент?

Във време, когато младата държава се опита да предостави на всички жилище, къщите се построиха бързо, поради което оформлението на апартаментите често беше изключително неудобно. Стаите са проходими, много малки кухни, тесни коридори, тесни коридори, комбинирани бани, в които няма място за пералня. Всичко това е лесно да се фиксира по време на ремонта, като се правят малки корекции на плана, разрушаването на една преграда и издигането на друга, без да се засягат носещите стени.

Разновидности Хрушчов и техните недостатъци

Сред тези, които са се заселили в малки апартаменти от къщи, построени в края на 50-те години, доста често се появяват имената на типичните оформления, в зависимост от местоположението на помещенията. Някои видове се различаваха леко, но бяха подобни на коридора, коридора, кухнята.

Най-малко удобно беше последователното положение на стаите в плана, когато една от стаите се превърна в пасаж, а следващата се максимизира от банята. Тази опция беше наречена "книга" - гръбнакът служи като обща стена и за двете стаи. Често пространствата на жилищните помещения са еднакви, със среден размер, които не позволяват да имат нормален хол и да разделят спалнята на две части, което затруднява преустройството. Общата площ е започнала от 40 квадратни метра, но полезната площ е с една трета по-малко.

Друга обща версия на оформлението на жилища в жилищни сгради - "ремарке" или "трамвай". Основната характеристика е надлъжното разположение на комбинираните помещения, като прозорците са обърнати в противоположни посоки, както в два вагона, свързани един по един. Общата площ е доста голяма, приблизително 48-50 квадратни метра. Но основното неудобство е наличието на стая за преминаване.

девет двуетажни къщи апартаменти в 50-те се различават по това, че свързани стаи, в които не е имало "Мини uluchshenki" в сградата на пететажна имат подобно оформление, с малка разлика. - тесен коридор, който действа като входно антре, от което се врати водят до големи и малки пространства , От трета страна, успоредно на хола са разположени в редица складово помещение и санитарен възел, баня и кухня. Но размерът на жилищното пространство е малък, а кухнята е доста скромна. Но тези недостатъци се компенсират от наличието на килер.

Друга доста интересна версия на Хрушчов - "пеперудата" или, както много хора го наричат, е "тату". Разпределение наподобява крила на пеперуда широко отворени две еднакви стаи, удължени по дължината на двете страни на жилищната част, която включва антре, тесен коридор покрай баня с вана и кухня. Балконът обикновено минава отстрани на кухнята.

Този тип планиране е доста рядък и се среща във входовете с три апартамента на обекта, най-вече в средата. Той отваря интересни възможности за извършване на промени в проекта чрез създаване на допълнителни отвори и дялове.

Компактна стая с една стая - как да подобрите оформлението?

Малките апартаменти в Хрушчов са много неудобни за едно семейство, състоящо се от повече от 2 души. Но малкото пространство с едностайно жилищно пространство може да се използва доста ефективно, дори разделяйки единствената стая на две по-малки. Това, което отличава тези къщи, е печелившо - вътрешните прегради на апартаментите в тях рядко носят. И затова не е забранено да се правят нови отвори, подсилващи ги с канални прътове или бетонни прегради.

Типичен пример odnushki: малък коридор-вестибюл води от входната врата към хола, от която можете да стигнете до кухнята. Дори в коридора има отвор в комбинираната баня. Често преходът до помещенията е в един вид барабан, който е част от жилищния район, тоест отопляем, но не може да бъде използван с предимство.

В идеалния случай, благодарение на това пространство е добре да се разшири банята, да се премахне стената и да се комбинира с барабана, като се построи нов дял. Но това преструктуриране на Хрушчов изисква разрешение. В крайна сметка, жилищният район ще трябва да бъде нарязан и необитаемата площ ще трябва да се увеличи.

Следователно в такива случаи е построена допълнителна стена и в хола срещу входната врата е направен отвор. Полученият коридор, перпендикулярен на коридора, трябва да бъде одобрен по отношение на нежилищен район. Поради новото пространство ще се разшири банята. Или сложи тоалетна в него, но това кардинално реконструкция на водопровод е трудно да се документира. Или може да се превърне в съблекалня и килер, разделени на 2 части, с входове от коридора и от кухнята.

Но са възможни и други варианти на преструктуриране:

  1. 1. Разделете голяма стая на две части, като по този начин получавате допълнително помещение за спалня или детска стая.
  2. 2. Направи тоалетна, затваряйки коридора от кухнята, която след това се съчетава с хола.
  3. 3. Затворете коридора от входното помещение, създавайки килер в кухнята, който свързвате с дневната, разчупвайки стената между тях.
  4. 4. Не изграждайте стена, но незабавно разрушете частта, която затваря коридора, като по този начин разширява хола.

Първият вариант е добър, защото добавя нова отделна стая, лесно може да се превърне в спалня или детска стая. Недостатъкът - само при отсъствие на прозорец, трябва да бъде направен такъв отвор във външната лагерна стена, която е забранена. Но е напълно възможно да се създадат широки плъзгащи се врати със стъклени панели. За да получите повече светлина, отварянето към спалнята се препоръчва да бъде направено от дневната, срещу прозореца. Общата стая ще се превърне в портал, но предимствата на подобно решение надделяват над недостатъците му: достъпът до естествено осветление ще спести електроенергия.

Последният вариант е удобен за това, че се оформя по-просторна стая, в която има място за легло, което лесно се отделя от общата площ чрез рафтове или матирана преграда от светло стъкло и за работно пространство. Бившият вход между коридора и кухнята е подходящ за поставяне на телевизор или домашно кино. И дизайнът с проходната стая е по-лесен за изпълнение, като студио, отколкото да инсталирате много дялове.

Двустаен Хрушчов - ефективно използване на района

Типичен копейка парче, ако си спомняте за "трамвай", "книга", "пеперуда" и "подобрени", удобства не се различават. Някъде има стая за преминаване, в която е трудно да се отдели отделно пространство за някого от домакинството. В други стаи отделни, но твърде малки кухни и бани, тесни коридори. Като се има предвид малкият брой носещи стени в такива апартаменти, лесно е да реконструирате копейката, да разширите пространството или да превърнете жизненото пространство в пълен кош.

Необходимо е да се разграничат такива финес като реконструкция и реконструкция. В първия случай планът на апартамента се променя, а във втория случай само електрическата схема, комуникационните и други инженерни системи. И двата варианта изискват промяна в паспорта на апартамента с подходящо разрешение от ОТИ.



Ако при смяната на плана е необходимо да докоснете носещите стени в тухлена или панелна къща, това изисква създаването на отделен проект и получаването на разрешение в този случай е много трудно. Преградите, които не са обект на натоварване отстрани на етажа и не играят голяма роля в оформлението, освен да се раздели пространството в пространства, могат да бъдат разрушени с въвеждането на промени в вече съществуващ проект, което е много по-лесно.

Промяна на "книгата" - как да се увеличат полезни метра?

Като пример - стандартна "книга" с две комбинирани стаи, едната от които минава, може да се превърне в боклук с дневна-трапезария. Последният се обединява с кухнята, която вече е доста популярна, и в този случай отделената част няма да повлияе силно върху площада, който благодарение на разделянето се превръща в друга спалня. Първото отваряне от залата е затворено, в края на коридора е поставена стена, която се простира до банята и банята и има нова врата.

Единственият недостатък на това решение е, че проходната стая все още остава. Има вариант да направите иначе: да продължите коридора от коридора до далечната стая, като издигнете нова стена на входа. Това ще намали площта на първата стая, но ще го направи отделно. В този случай няма ефективно използване на пространството, жилищното пространство е намалено, а допълнителен сегмент от коридора няма никаква практическа полза, с изключение на изолацията на една от стаите.

Как да пресъздадем "трамвай" в комфортно жилище?

Известен като "ремарке" план е различен от "книги" просто изложение на стаите, останалата част от блока с кухня, баня и самостоятелен санитарен възел и е отделен с преминаването му през коридора. Това има своите предимства - остри миризми и деца от кухнята не влизат в жилищни помещения. Но приемната стая е доста неудобна за едно голямо семейство.

Добро решение би било да се направи малък вестибюл да влиза в отделна стая, и контролно-пропускателния пункт на преградна стена на 2 части, едната от които е съчетано с кухнята, а вторият ще бъде една спалня. Желателно е да се създаде вход към нова стая срещу прозореца, широк, с две врати или с плъзгаща се врата.

Ако искаш да отидеш по-просто, достатъчно е да направиш само вестибюл, от който вратата ще доведе до стая с балкон. Като алтернатива, разширете коридора до далечната стена, като разширите съседните стаи към тях и направите килер или гардероб в получения задънен край. Но по този начин жилищното пространство ще бъде значително намалено поради практически неизползваните квадратни метри, откъснати от стаята.

"Мини-подобрени" - как да се разшири кухнята?

Най-простото нещо, което можете да направите в двустаен апартамент от тази серия е да преместите банята и банята в килера, като по този начин разширявате кухнята. Но в този случай ще е необходимо да се разрушат съществуващите стени и да се строят нови, което вече предполага значителни разходи за труд, време и пари.

Това ще отнеме малко възстановяване, тъй като голяма канализационна тръба ще трябва да се разтяга малко по-наново, на ново място в банята, разположено на заострена баня. Тя ще бъде в комбинирана тоалетна и килер. От "подобрена" е трудно да се изгради допълнителен дял, за да се получи тристаен апартамент. Освен ако не се раздели на половината от най-голямата крайност, но по този начин по-малките ще се превърнат в шлюз.

Ако "пеперудата" не се обърне - как да се направи тристаен апартамент от две?

Апартаментите от тази серия се отличават с две напълно еднакви по размер стаи, между които кухня, баня с вана и коридор. Удобно е помещенията да са отделени. Но големите семейства, които получават "пайове", трябва да се сблъскат с няколко души във всяка спалня. Ето защо е необходимо да получите поне още една стая.

Това може да се направи само от страната, където коридорът минава покрай банята и тоалетната в кухнята. От него е достатъчно лесно да пробие още един отвор, разделяйки стаята през стената с дял. Недостатъкът на това решение е, че стая, която може да бъде достъпна от коридора, ще бъде без прозорци. Другата стая има обща стена с баня и кухня, откъдето е невъзможно да се направи нов проход.

Нюанси на ремонт в апартаментите от серията на 50-та година

Неносещите стени идват от различни материали, а много често в Хрушчовите, като започват ремонтите, откриват, че преградите са направени от гипсокартон. В този случай цялата стена може да бъде демонтирана внимателно, изцяло или отчасти. Уверете се, че допълнително сте полагали хидроизолация в банята и банята.

Много е важно да се има предвид, че демонтирането на стената между дневната и кухнята ще бъде нарушение, ако има печка на газ. За да получите студио апартамент, ще трябва да инсталирате електрически плот. Като опция, на мястото на разрушената стена е инсталирана лесна плъзгаща се преграда, както в японските къщи, от няколко секции.

Друг недостатък на апартаменти в бързо издигнатите високи сгради от 50-те години - те са доста студени. Отвътре изолацията не може да бъде положена, тъй като в този случай точката на оросяване ще бъде изместена към помещенията, а кондензата образувана под топлоизолацията ще доведе до плесен. Оптималното решение е да се покрие външната част на стената с полистиролови панели, след което - декоративната кожа.

Задължително е дървените рамки да се заменят с пластмасови. Ще бъде необходимо да се преработи геометрията на отворите на прозорците, които трябва внимателно да се изравнят, като се премахнат старите склонове на гипс и се поставят нови от тухли или други блокове. В никакъв случай не трябва да правите много широки прозорци, за да не нарушавате топлообмен в прозореца, в противен случай очилата ще бъдат постоянно замъглявани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкцияКак да намерите в жилището носеща стена и правилно прави реконструкция
Проекти за оформление на коридораПроекти за оформление на коридора
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Общо почистване на апартаментите след ремонтОбщо почистване на апартаментите след ремонт
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
Мебели в коридораМебели в коридора
Плъзгащи се гардероби в коридора как да избиратеПлъзгащи се гардероби в коридора как да избирате
» » Редизайн hruschovka как да направите уютен неприятно апартамент?
© 2021 BggeHat.com