Ремонт на кухня в Хрушчов използват малко пространство мъдро

Повече от скромна площ от кухни в Хрушчов затруднява приспособяването на всички функционални части в тях. Но ако искате, дори и такова малко пространство може да се използва разумно. Нека видим как правилно да ремонтираме кухнята на 5-6 квадрата.

Повторно развитие - кардинално и ефикасно, но скъпо и отнемащо време

Кухните в многоетажни сгради, построени през 60-те години, буквално потискат собствениците на апартаменти с малки размери. В тези помещения е много трудно хармонично да се поставят всички необходими домакински уреди и мебели. Много от тях са сигурни, че е просто невъзможно да се чувстват комфортно и функционално в експлоатация и в същото време атрактивна кухня в такъв апартамент. Нека се опитаме да прикрием такива скептици. Повярвайте ми, едно добре организирано и добре обмислено обновяване на кухнята в типичния Хрушчовец може да направи място за готвене и да яде приятно и уютно. След това ще ви кажем как да постигнете това.

Ремонт на кухня в Хрушчов - ние използваме малко пространство разумно

Има няколко възможности за ефективна организация на пространството за малки кухни. Най-кардиналният от тях включва преоформяне на жизнено пространство. Разрушаваме излишните стени в апартамента, получаваме на разположение една голяма стая, пречупваме я в няколко функционални зони. Предимствата на подобно решение са увеличаването на полезното пространство, възможността за разработване и внедряване на оригинални дизайнерски решения и преместване на "прекомерните" домакински уреди (например обемисти хладилници) извън границите на кухнята. Но всички тези предимства са преодолени от сериозни недостатъци:

  1. 1. Трябва да получите официално разрешение за извършване на реконструкцията. Координирането на проекта с жилищния офис и другите контролни органи не е лесно.
  2. 2. Когато реконструкция ще трябва да забравите за дълго време за комфорта в апартамента. Обемът на строителните работи ще бъде доста голям.
  3. 3. Големи финансови разходи за изготвяне на проекта, придобиване на необходимите материали и заплащане за услугите на професионални строители. С техните собствени усилия, всички операции, свързани с преструктуриране на жилища, за изпълнение на местни майстори, е нереалистично.
  4. 4. Липсата на стена между кухнята и хола води до разпространението на миризми на храна. Не всеки човек ще иска да заспива под такива вкусове. И състоянието на стаята ще се влоши с течение на времето. В края на краищата на стените и таваните му ще започне да се утаява депозит от табела.

Всички описани трудности не ви плашат? След това се колебайте да реконструирате. Ако не сте готови да приложите такова кардинално решение, ще го разберем с други начини за подобряване на малките кухни.

Визуално разширяване на кухнята - техниките на съвременните дизайнери

Ако не планираме да похарчим големи суми за ремонт на кухнята, но в същото време искаме да го направим по-удобно, подходящ е икономически и лесен начин за пререгистрация на помещенията, от които се интересуваме. Тя се основава на използването на специални техники за дизайн, които визуално могат да направят съществуващото пространство по-просторно. Визуално увеличаване на кухнята може да се използва няколко трикове. На първо място, трябва да изберете правилното решение за цвят. По-малко тъмните нюанси ще бъдат в кухнята в Хрушчов, толкова по-добре. Боядисваме стените в светли цветове, лепим ги с тапет с малък украшение. Във всеки случай, не използвайте финала с големи шаблони и рисунки. Такъв тапет ще стеснява стаята и ще изглежда като кибрит.

Ремонт на кухня в Хрушчов - ние използваме малко пространство разумно

След това се занимаваме с осветление. Традиционно описаните кухни в руските апартаменти са оборудвани с един източник на светлина - електрическа крушка или малък полилей, окачен в центъра на тавана. Този подход е фундаментално погрешен. С този тип осветление, кухненските съоръжения хвърлят сенки. Поради това се образува ефект на силно блокиране на помещението. Проблемът се решава просто. Трябва да оборудваме скромен кухненски бокс с няколко допълнителни светлини, които осветяват отделните зони на стаята. Инсталирайте източниците на светлина по-горе:

  • електрическа или газова печка;
  • маса за хранене.

Това ще бъде достатъчно, за да се създаде наистина комфортно осветление. Съвет: лампата над печката е най-добре монтирана в качулката. Още един нюанс. В малките кухни е нежелателно да се монтират шарнирни шкафчета със слепи врати. Такива дизайни намаляват (разбира се, само визуално) наличното пространство. По-добре е да се използват шкафове с прозрачни или матирани (стъклени, пластмасови) фасади.

Функционална техника - оптималният вариант за ремонт

Третият вариант за подобряване на пространството в кухнята може да се нарече най-разумно. Това включва създаването на стая, в която няма излишни структури и предмети и има само наистина необходимо оборудване и мебели. Малката кухня след такива работи става чисто функционална и колкото е възможно по-удобна. Това е тази техника, която се използва от абсолютно мнозинството от собствениците на Хрушчов. Ще го опишем подробно.

Ремонт на кухнята, чиито размери не надвишават 5-6 метра, изпълняваме по следния алгоритъм:

  1. 1. Ние правим проекта, изготвяме прогнозата, купуваме необходимите строителни материали.
  2. 2. Изваждаме от стаята всички предмети, домакински уреди, мебели.
  3. 3. Отстраняваме старото покритие.
  4. 4. Подравнете повърхността на тавана и я украсете.
  5. 5. Щамповаме и стените на стените.
  6. 6. Оборудваме подовете.
  7. 7. Инсталиране на оборудване и мебели.
  8. 8. Монтирайте източниците на светлина.
  9. 9. Украсяваме прозорците на обновената кухня.

Невъзможно е да се наруши горната процедура. Работата трябва да се извърши в определената последователност. Единственото изключение е ситуацията, при която ще инсталираме структура за опън на тавана. В този случай, на първо място, ние стените на стените. И едва тогава инсталираме опънатите тавани.

Ремонт на кухня в Хрушчов - ние използваме малко пространство разумно

Когато проектираме малка стая за готвене, ние вземаме под внимание съветите на професионалистите. На първо място, ние избираме правилния кухненски комплект. Той трябва да бъде изпълнен във форма P или L. Други опции за сетове не се разглеждат. Също така се препоръчва да не се затрупва малка стая с масивна мебел. Безмилостно се отървете от тромавите и неудобни в употреба изпражнения. Вместо това получаваме леки и чисти сгъваеми столове. Те имат издърпващи крака и сгъваеми гръбчета. Това прави възможно по всяко време да ги събират и да ги скрият в чекмедже или шкаф.

Такива столове имат различен дизайн. Изберете най-добрата опция за обзавеждането според планирания интериор ще бъде много лесно. В допълнение, използването на такива столове е много по-удобно от изпражненията. По подобен начин смените стационарни маси и ъглите на кухнята в сгъваеми конструкции. Интересен вариант е инсталирането на багажник. Тя може да замени традиционната маса. Рафтовете трябва да са разположени точно по протежение на свободната стена на слушалките с форма на L. И под него можете да направите шкафове (затворени) за чинии, прибори за хранене, храна. Освен това, под тезгяха е доста готова и малка автоматична машина за измиване.

Таван и стени - започваме да превръщаме стаята



Скромните размери на таванската повърхност в кухнята, представляващи интерес за нас, причиняват малка част от работата й. Най-трудно е на този етап да се почисти кафявото мазно покритие на тавана (както и на стените), образувано в резултат на работата на газовата или електрическата печка. По-лесно е напълно да демонтирате старото покритие. Препоръчва се новото покритие да се пере лесно и възможно най-гладко. Тогава следващият ремонт ще бъде по-бърз.

Експертите съветват да се извърши облицовката на тавана с пластмасова облицовка. Цветът на продуктите е неутрален - бежов, бял. Бетонните тавани могат да бъдат декорирани по различен начин, като се използва обичайната замазка. Ние ремонтираме всички повърхностни дефекти от него и след това бяхме избелени. Достойнството на подобна декорация е очевидно. Можем по всяко време да промиваме замърсения таван, връщайки му привлекателен вид.

Монтаж на окачени тавани от гипсокартон в скромни кухни не се прави! Тези проекти открадват вече малкото пространство в помещенията ни.

Възможностите за завършване на стените на кухнята в апартамента също не са много. Оригиналният дизайн в такава стая е проблематичен. Най-често стените на малките кухни са направени от:

  1. 1. Лепене тапети за пране.
  2. 2. Оцветяване.
  3. 3. Монтиране на плочки (на отделни секции от стени или на цялата им повърхност).

Преди да декорираме стените с тапети или да ги боядисваме, трябва да завършим замазването на повърхностите. Тази операция е задължителна. Без него няма да можем да получим дори стени. Така че завършването ще изглежда непривлекателно. Ако изберем опцията за облицоване на кухненските плочки, няма нужда от шпакловки.Ремонт на кухня в Хрушчов - ние използваме малко пространство разумно

Малко нюанс. Много експерти не съветват монтирането на плочките по цялата повърхност на стените. Смята се, че този завършек прави кухнята твърде строга и неудобна. Но малките декоративни декоративни вложки за плочки (например над повърхността за готвене, газовата печка, умивалника) дават на стаята оригинален облик. Независимо от версията на избраното покритие, не забравяйте, че е необходимо да свържете правилното количество захранвания. Важно! За всеки електрически уред в кухнята инсталираме собствен аут, за да не се притесняваме за безопасността на електрическата мрежа.

Подови настилки - ламинат, балатум или плочки?

Подът във всяка модерна кухня трябва да има специални оперативни характеристики. Тя трябва да бъде:

  • термично стабилен;
  • не хлъзгав;
  • устойчиви на механично натоварване и удар;
  • водоустойчива.

Не всички модерни довършителни материали отговарят на тези изисквания. Най-добре е да се използва за подреждане на подове специални керамични плочки, линолеум или ламинат. Тези материали имат различни цветови и геометрични параметри. Благодарение на това е лесно да изберете най-добрия вариант на декор на стаята.

Ремонт на кухня в Хрушчов - ние използваме малко пространство разумно

Ламинатът в кухнята е монтиран на стара основа (трябва да се поправи, ако е необходимо) или върху прясна бетонна замазка. Линолеумът се поставя върху всяка повърхност след изравняването. Монтирането на този материал е много проста. На цената на линолеум е най-икономичния вид подови декоративни покрития. Освен това има добра топлопроводимост и водоустойчивост. Плочките са подходящи и за подови настилки в малки кухни. Но работата по полагането му ще отнеме повече време.

Не се препоръчва подовите настилки в кухните в Хрушчов да са от естествено дърво. Фенове на ексклузивни строителни материали трябва по-добре да се откаже от идеята за инсталиране на паркет в описаните стаи. Поради постоянното излагане на влага и високи температури, дървото бързо губи техническите си свойства. Трудно е това платно да се нарече издръжливо. По същата причина не можете да оставяте обикновена дъска в кухнята. След няколко години той ще се разпадне напълно.

Съвети за декориране и оптимизиране на кухненското пространство

Преди да започнете ремонта, препоръчително е да се вземат предвид няколко съвета на дизайнери и строители, специализирани в ремонта на малки кухненски съоръжения. Следните препоръки ще ни помогнат да постигнем максимална функционалност на последното:

  1. 1. В кухненските шкафове правим чекмеджета и чекмеджета. Окачените шкафове се отварят с отваряне на вратите, а не настрани.
  2. 2. Ако има финансова възможност, оборудваме кухнята с топла подова настилка и разглобяваме радиатора за централно отопление. Освободеното място ще ни даде малко повече пространство, което кухните в Хрушчовите нямат.
  3. 3. Хладилникът се отвежда в друга стая. Ако това не е възможно, получаваме хоризонтална единица с малка височина.
  4. 4. По протежение на престилка в кухнята ние монтираме релса, предназначена да съхранява съдове.
  5. 5. Инсталираме малък панел за готвене на храна вместо обемиста плоча.

След като извършите всички ремонтни работи, ще трябва да украсим отвора на прозореца в кухнята. За дизайна му е нежелателно да се използват плътни завеси и завеси. Те блокират потока на чист въздух, не позволяват да проникнат в помещението на слънчева светлина, да събират прах. Отлична алтернатива на завеси и завеси - щори от пластмаса или метал. Те могат да бъдат отворени след няколко секунди, за да запълнят кухнята с естествена светлина. Поддържането на такива структури е минимално. Много модели на щори са първоначално обработени с резистентни на мазнини разтвори. Такива продукти не се заселват в боклука, те не показват депозит.

Ремонт на кухня в Хрушчов - ние използваме малко пространство разумно

Подхождаме към ремонта на малки кухни с ума. И тогава ще имаме малка, но наистина красива и много функционална стая, където цялото семейство ще прекарва свободното си време с голямо удоволствие. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня оформление в ХрушчовКухня оформление в Хрушчов
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Дизайн на кухненски интериор в БрежневкаДизайн на кухненски интериор в Брежневка
Какви размери трябва да има кухненският комплект?Какви размери трябва да има кухненският комплект?
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
» » Ремонт на кухня в Хрушчов използват малко пространство мъдро
© 2021 BggeHat.com