Какви размери трябва да има кухненският комплект?

При проектирането на всеки кухненски комплект, неговата обща (цялостна) размери, т.е. дълбочината, височината и ширината на шкафа, са от първостепенно значение. Това е много важно от гледна точка на лекотата на използване, защото ако се отклоните от установените средни стойности, това може да се окаже, така че кухнята ще бъде неудобна за използване.

Въз основа на не само практични, но научни доказателства показват, че за един човек със среден ръст е оптимална височина на по-ниската база (разстояние от пода до повърхността на масата на работната повърхност) в района на 850 мм- съответно за високи хора това количество трябва да бъдат увеличени, т.е. Във всеки случай тези размери са съобразени с антропометричните характеристики на дадено лице.

Трябва също така да се има предвид, че ако кухнята е разположена в вградени уреди, по-специално пералня или съдомиялна машина, тогава височината на работната зона също е увеличен до 850 mm, което ще създаде някои неудобства по време на експлоатацията на кухненски блок за малък ръст хора. Затова е важно, предвид факта, че човек прекарва голяма част от времето си в кухнята, дневна пространство, така че домакинята с удоволствие и комфорт от използването на такива помещения.

Друг важен индикатор е разстоянието от базовата площ на върха на шарнирните кутии (което е също така горната база). Като цяло, този размер е 550 mm (минималната 450 и максимум до 600 mm). Но има едно много важно нещо: височината от повърхността на отоплителното устройство за предния капак трябва да бъде от порядъка на 600-800 мм, но във всеки случай, това разстояние се определя основно от ръста на лицето, което ще бъде в тази кухня, правене на ежедневните домакински задължения.

Височината на горната основа (горните кутии) също има определени размери, които варират от 650 до 1000 мм, но средно тази стойност е 800 мм. Използването на кутии с височина повече от един метър не е много удобна, което налага определени ограничения в тази стойност.

По този начин, общата височина на кухнята, като се вземат предвид височината на горната и долната основа и разстоянието между тях, е около 2200 мм.



Второто важно за цялостната размер на кухнята е ширината му, и по-точно да се каже, ширината на плота. В повечето случаи, са проектирани ястия с стандартен размер плотове, а именно 600 mm, въпреки че има и други количества, но използването на по-голяма ширина на елемент за малки руски кухни води до неоправдано намаляване на работната зона и, като следствие, до намаляване на използваемостта такъв ограничен жилищен пространство. Освен това, често в една светска ъглови кухни в малки стаи трябва да бъдат използвани за да се присъедини към плота на масата с ширина 350 мм, с цел максимално запазване на работното пространство кухня.

По отношение на ширината (дълбочина) на горните шарнирните чекмеджетата, обикновено е 280-350 mm, но средно, в повечето кухни се очаква размер от порядъка на 300 mm. Тази цифра отново започнете от уюта на операцията за кухня, тъй като по-голяма дълбочина на кабинета ще получи неприятно същество в техните кухненски прибори, съдове, снабдени с храна и такива неща. Освен това тази стойност се регулира и от технологичните аспекти на инсталирането на кухнята: тя позволява най-удобната интеграция на качулката над плота.

Е, най-накрая, дължината на кухнята, която се основава на логиката, която пряко зависи от размера на помещението, в което мебелите ще продължи да бъде построена, въпреки че, разбира се, общата стойност е разумно до определен момент: ако много дълго кухня (4 м и повече ) ще бъде неудобно да се поддържа такова голямо работно пространство, тъй като има всички трябва да се намира в непосредствена близост и да бъде винаги под ръка. Поради това, в по-големите стаи се използват не само за кухни корнер, но също така наречения остров, U-образна форма, а другата осигуряване на по-ефективно използване на всяко помещение.

Обобщавайки, можем да кажем, че има някакъв среден общ размер кухня, която определя удобството и комфорта на своята дейност, обаче, също така е важно, тъй като площта на помещението, в което ще се изгражда тази кухня, както и наличието (или отсъствието) е изграден кухня мебелировката- също така трябва да се започне от физическите данни на лицето (особено на растежа), които ще използват тези жилищни помещения.

Купете кухненски мебели и аксесоари без надплащане от завода, мястото на производство в Москва - https://mebelinni.ru/

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня оформление в ХрушчовКухня оформление в Хрушчов
Опции за зониране на кухнятаОпции за зониране на кухнята
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Разпределение и дизайн на ъгловата кухняРазпределение и дизайн на ъгловата кухня
Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакиниКаква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
Дизайн на кухненски интериор в БрежневкаДизайн на кухненски интериор в Брежневка
Височината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояниеВисочината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояние
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
» » Какви размери трябва да има кухненският комплект?
© 2021 BggeHat.com