Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини

Днес, нека да говорим за това, какво е височината на плота в кухнята от пода е оптимална. Най-приятното време е краят на ремонта и довършителните работи. Около чистотата и всичко блести. Жилището придобива нов стил и собствениците на къщата имат пълна свобода на изразяване, за да променят ситуацията и да започнат да се организират помещения от нулата. Ако ремонта в кухнята е завършен и закупуването на мебели е на път, вземете под внимание някои полезни съвети.

Как да изберем подходящия кухненски комплект?

Не е достатъчно само да се закупи комплект, който хармонизира с цвета на стените и общия стил, е важно да се вземе предвид ергономичността му. Господарката прекарва в кухнята доста време, когато приготвят храна и сервират ястия. За тяхното удобство е удобно да избират местоположението на маси, котлони, мивки и шкафове. Важен параметър е височината на плота. Изглежда, че всяка височина на тази или тази мебел е стандартна и нейните размери отдавна са проверени от производителя - купувайте и инсталирайте. Но се оказва, че дори и толкова дребнаво, колкото височината на кухненския плот може да направи мебелите абсолютно неудобни и безполезни.

На първо място, височината от пода до плота трябва да съответства на растежа на този член на семейството, който най-активно ще се занимава с готвене.

Кухненски комплект със стандартни настройки

Кухненски комплект със стандартни настройки

Стандартните размери са предназначени за средния растеж на дадена жена, но в различните страни този показател варира в рамките на 10-15 сантиметра. Ето защо, ако закупите стандарт кухненска маса, произведени в Китай и Виетнам, че жена ти се радва на ръст 1.75 m, едва ли е да се каже, благодаря ви за това, че тя ще трябва да намалят салати, нисък наклон. Това е не само неудобно, но и изпълнено с болка в гърба от дълго време в неестествена позиция. Ако решите да купите готов комплект, а след това да купите мебелите с желаната височина, да се ръкувате с лента и да измервате височината, преди да купите, за да избегнете ненужни усложнения. Идеалната опция - за обзавеждане по поръчка, при индивидуални параметри.

Друг пример. Купихте комплект, който е твърде висок за растежа на малката икономка. Обикновено, когато работите в кухнята около масата, човек използва 40 различни мускули и ако височината на кухнята е по-висока от комфорта, натоварването на тези мускули ще се увеличава многократно. Това ще доведе до бърза умора и раздразнителност. Така че разбрахме, че стандартната височина на масата не винаги съответства на нашите задачи и индивидуални нужди, така че е време да разберете как да изчислите правилната височина в зависимост от растежа.

Как да разберете оптималната височина на масата - прости формули

Не само плотът, но и печката трябва да бъдат ергономични, така че да не се уморяват на наемодателите. Емпирично, ние открихме, че за хората в размер до 1,5 метра височина оптимално сложи маси и други мебели с върховете на 76 до 82 см Ако увеличението 160-180. - 88-91 см за много високи хора от 1. 8 до 2 м препоръчваме да поставите плотовете на височина до 100 см. Обикновено производителите се придържат към стандартна височина от 86 сантиметра.

Оптимална височина на работния плот

Оптимална височина на работния плот

Какви повърхности са най-популярни в кухнята? Ако не мислите трудно за проблемите с кухнята, можете да си представите, че в работната зона има само печка, маса и мивка за ястия. Но опитните домакини знаят, че има много повече такива работни площи в кухнята. Нека ги изброим:

  • за миене на съдове;
  • да се създадат съкращения;
  • за пържене-готвене-печене;
  • за месене на тестото.

Всяка повърхност трябва да се доближава до собственика на височина. Измиването на съдовете отнема толкова време, колкото и готвенето. Ако семейството не е щастлив собственик на съдомиялна машина, съдовете ще трябва да се мият ръчно върху мивка с височина 84-86 см, както е обичайно. Не за всеки е удобно - някой ще трябва да стои на пръсти, а някой ще се наведе тежко.

Височина на плота 85 см

Височина на плота 85 см

За да вдигнете умивален шкаф за растежа си, се измисля забавна формула - височината на човека се измерва от върха на лакътя до пода и дължината на юмрука се изважда от получената фигура. Например, измерихте височината от пода до лакътя и беше 98 см, а юмрукът - 5 см, толкова удобни за растежа ви ще бъде височината на мивката на ниво 93 см от пода. След това таблицата под мивката трябва да е над стандартната. Ако вече сте закупили плот с дебелина 86 сантиметра, ще трябва да излезете с някаква основа (6-7 см) или да смените продукта на правилния. Нестандартните мебели са по-скъпи, но промяната на неприятните маси изисква и някои разходи.

Масата за рязане на храна трябва в идеалния случай да бъде на същата височина като мивката и да бъде в непосредствена близост до нея. В края на краищата, почти всичко, което е изрязано, предварително измито или почистено. И тези операции са по-удобни да се произвеждат в близост до източника на течаща вода. Вторият параметър за тази зона е достатъчно площ. Зоната за рязане на месо и месене на тестото трябва да бъде на нивото на пъпа или точно над талията, а фигурата ще бъде по-добра в малко по-голяма височина.

Печката (повърхността на готвене) може да бъде малко по-ниска по височина от другите работни площи. В края на краищата височината му се допълва от саксии и тигани, в които е удобно да се гледа и разбърква храната в тях. Идеален вариант в нашия случай - 82 см, т.е. знаейки височината на мивката, можете да изчислите този параметър за плота, като отнемате първите 10-11 см.

Не забравяйте качулката над печката, ако не искате да навлажнете целия апартамент с миризмите на препечено масло или зеле. Капакът трябва да виси на разстояние от 70 см от повърхността на плочата. Между мивката и печката трябва да има пролука от половин метър, а висящите шкафове трябва да бъдат поставени на височина 45 см над масите. В този случай дълбочината на повърхността на работната маса трябва да достигне 60 или повече см. За всичко това елементите трябва да се подбират според размерите на кухнята. Ако кухнята е много малка, много повърхности ще трябва да бъдат изоставени.

Малка практика от опитни дизайнери

Основната работна площ на кухнята се състои от три части - мивка, котлони и платформа за преработка на продукти. Всички тези части трябва да бъдат разположени на височина, която ще бъде удобна за домакините или домакините.

  1. 1. Работните маси обикновено се предлагат на 72 см.
  2. 2. В горната част на масата ще се добавят още 3-4 см поради собствената си дебелина.
  3. 3. Плотът може да бъде избран така, че общата височина да е удобна.

Ако вашата височина е 179 и долната капачка може да избере 10-12 см, а цялостния дизайн ще бъде от 85 до 88 cm Ако ръстът на 179 и по-горе, дължината може да се регулира по същия контакта. - 15-20 см, което ще даде обща дължина от 90 -96 см. В допълнение към размера на вихъра, можете да "играете" със скоби или да изпробвате висящи повърхности. Често можете да видите в кухненския интериор много високи маси с върхове от 4 до 10 см. Тези решения са декоративни и не оказват влияние върху функционалността. Например, таблици 85 и височина 92 см или шкафове 85 и 115 см. Можете да играят с устройството от нива шкафове за уреди за вграждане, което прави разликата от 86 до 132 cm.

Днес можете да наблюдавате отклонението от традиционните идеи за кухнята. Преди това изглеждаше аксиоматично, че фурната трябва да е близо до зоната за готвене. Сега домакините все повече прехвърлят фурната на нивото на колана, като получават допълнителен комфорт и безопасност при проверката на гореща храна. От горните примери и препоръки, можем да заключим, че модерният дизайн на кухненски отпадъци от остарели стандарти и се заменя с индивидуални решения идват, които се основават на безопасност, ергономичност и комфорт, съчетани с чист външен вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Какви размери трябва да има кухненският комплект?Какви размери трябва да има кухненският комплект?
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберете кухненски съвети са полезниКак да изберете кухненски съвети са полезни
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
» » Каква трябва да бъде височината на бележката за настроените домакини
© 2021 BggeHat.com