Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята

Обикновено ремонтът на кухнята започва с разработването на дизайна. Това се дължи на факта, че на първо място трябва да обмислите всички подробности. Необходимо е предварително да се определи местоположението и ширината на мивката, размерите на печката и хладилника, за да разберете какви допълнителни аксесоари и устройства ще се предлагат в кухнята.

Първо е необходимо да се очертаят стените на мястото, където ще са хладилниците, пералнята, печката и мивката, като се вземат предвид техните размери. Това е необходимо за удобство при последващото изчисление на местата за водоснабдяване, канализация и контакти. Ако възнамерявате да инсталирате телевизор в кухнята, е по-добре да направите изход директно зад него, като положите всички необходими телевизионни и силови кабели. Цялото работно пространство трябва първо да бъде добре организирано, така че в бъдеще в кухнята да сте максимално удобни.

Първият етап от ремонта на кухнята е проверка на състоянието на канализацията и водопроводите, тъй като е по-добре да се извърши навременната им подмяна, отколкото да се получи изтичане след завършване на ремонта.

Освен това е абсолютно необходимо да проверите окабеляването. Ако живеете в стара къща с алуминиева изолация, по-добре е да я замените възможно най-скоро с медна. В новите домове, в повечето случаи, няма нужда да се променят кабелите, може да се наложи да извеждате допълнителни изходи.



На третия етап от ремонта кухнята трябва да се погрижи за замяната на конвенционалните прозорци с дървени или пластмасови европрозорци. Разбира се, дървените европрозорци са за предпочитане, защото са направени от естествени материали, но те са по-скъпи. Метални пластмасови прозорци също ще бъдат много добър избор. След като инсталирате прозорците в кухнята, можете да отидете на монтаж на врати.

Обикновено довършителните работи започват от тавана. Тя може да бъде окачена, опъваща или просто боядисваща. Сега най-често срещаните опции за довършване на тавана са боядисване и опъвам таван. Последното е направено след ремонта на стените, но картината - напротив. Оцветете тавана непосредствено след подравняването. Това е да се гарантира, че тапетът не покрива с боя.

Всички стени на кухнята се изравняват точно след тавана. Обикновено това се прави с помощта на сатигени или изохипси. Под картината, стените се изравняват със satengips в 3 слоя, под тапета на тапета - в 2. След това подът се изравнява. Обикновено при изравняване на пода се използват саморазливни смеси.

След изравняване на всички кухненски повърхности е необходимо да се работи по завършване на работната стена. Най-често се поставя върху керемидата, а останалата част от кухнята се залепва с тапети за миене. Днес най-популярният тапет за миене е винил. След това подът е покрит с някой от тези материали - линолеум, подови плочки, паркет или ламинат. От тези опции най-предпочитани за кухнята са линолеумът и плочките. Не трябва да се забравя, че ако сте избрали плочки като подови настилки, то трябва да се поставят едновременно с облицовката върху работната стена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на телевизор в кухнятаИзбор на телевизор в кухнята
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Кухненски интериорКухненски интериор
» » Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
© 2021 BggeHat.com