Какъв трябва да бъде таванът в кухнята

Има мнение, че таванът в кухнята трябва да бъде направен от лесно измиваеми материали. Мазнините и саждите, образувани в резултат на готвенето, се измиват най-добре от гланцовите синтетични повърхности и следователно най-добрите строителни материали ще бъдат пластмасови панели от PVC или алуминиев таван.

таван в кухнятаМоже би застъпниците на тази теория са прави в нещо? Ако приемем, че кухненското пространство е лошо вентилирано и изпарението просто няма къде да отиде, това е единственият правилен изход. Но защо тогава са създадени принудени кухненски качулки?

Можете да видите ситуацията от другата страна. Колко често се измива кухненският таван? Веднъж годишно? 50% от населението не обръща внимание дори на лесно измиващите се тавани веднъж на всеки 2-3 години. И така, каква е разликата, от какво се състои? Веднъж след няколко години същият таван от гипсокартон може да бъде пребоядисан, така да се каже, да се освежи. Това е много по-лесно, отколкото да скачате на стол през целия ден и да измивате дете с плътно хранене.

Наличието на добра принудителна вентилация отрича всички спорове за предпочитания таван материал за кухнята. По-добре е да погледнете този въпрос от дизайна на таваните в кухнята и практичността.

Практичност на материала за тавана в кухнята

таван в кухнятаКаква роля може да играе таван в модерна кухня? Има само три функционалности. Това осветява кухнята, скривайки всякакви комуникации и функционално разбиване на пространството на помещението в зони. Тези три принципа и трябва да бъдат насочени към създаване на кухненски таван.



По-добре е да започнете с функционална разбивка на помещенията в зони, да определите къде ще бъде работната площ, където ще бъде трапезарията, където ще бъдат разположени вградените домашни уреди. Тази стъпка не само визуално представя бъдещия таван в цялата му слава, но и да разбере къде и как да осветява. Непосредствено над печката и трапезарията е необходимо по-интензивно осветление, а в местата, където се намират съдомиялната машина и хладилникът, можете да я сведете до минимум.

За осветление е по-добре да използвате лампи за кухня от различен тип. Наред със секциите, използвани за осветяване на масата за хранене, можете да нанесете декоративни висящи светлини. За работната зона, в допълнение към прожекторите на тавана, можете да нанесете и светлинни лъчи, разположени под шарнирните шкафове. Колкото по-богато е разнообразието от осветление в стаята, толкова по-интересно и уникално ще бъде интериорът.

таван в кухнятаПозиционирането на кухнята се постига чрез създаване на таван с няколко нива. За инсталирането му можете да използвате различен материал. Едно ниво, за да се създаде от гипсокартон, а другата от рафтове и пластмасови конструкции, ако е необходимо трето ниво, може да се организира от носилка или грилато. Тук се прилага същият принцип, както при създаването на осветление. Колкото по-разнообразен е използваният материал, толкова по-интересно. Основното нещо е да не забравите хармонията и правилната комбинация от цветове.

Какво друго може да кажете за тавана в кухнята? Ако го разглеждаме от гледна точка на дизайнерското изкуство, тогава трябва да бъде логично продължение на стените. Това може да се постигне чрез промяна на цветовата схема. Нека просто кажем, ако работната площ на кухнята е направена в бежови тонове, тогава таванът, който излъчва тази зона, трябва да бъде в този цветен диапазон или да бъде много близо до него.
Не по-малко интересен материал е течен тапет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Таван в кухнята - опции за дизайнТаван в кухнята - опции за дизайн
Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
10 Готови цветя за кухнята10 Готови цветя за кухнята
Предимства и недостатъци на платното таванПредимства и недостатъци на платното таван
Таван в кухнята избор на най-добрия вариантТаван в кухнята избор на най-добрия вариант
» » Какъв трябва да бъде таванът в кухнята
© 2021 BggeHat.com