Таван в кухнята - опции за дизайн



Приближавайки ремонта в кухнята с всички детайли, можете да се опитате да разреждате тъпа и обикновена бяла с различни бои. Варианти на тавана в кухнята могат да бъдат много разнообразни. Разбира се, някои са по-лесни за грижи, някои не се страхуват от лошо време, но всяка опция за таван може да донесе нещо особено на всяка кухня.
видове таван в кухнята

Видове тавани в кухнята

Както вече споменахме по-горе, всяка версия на тавана се избира индивидуално за всяка кухня (да се чете:Таван и техните видове") Необходимо е да запомните недостатъците на материала, от който ще бъде построен таванът, преди да го инсталирате в кухнята.

Значението на тавана от гипсокартон в кухнята

Гумите не се виждат от материала, който е най-подходящ за трудни условия в кухнята. Въпреки това, има устойчиви на влага версии на сухото строителство, които имат редица предимства. Основната плюс гипсокартон - може да се превърне в истински шедьовър, изваяйки невъобразими фигури, най-важното - да има достатъчно въображение. Също така, този дизайн може да бъде на много нива, създавайки необичайна каскада във футуристичен стил.
материали за тавани в кухнята
Имаше обаче някои недостатъци:
  • Основният недостатък на всяка гипсова шпакловка е нестабилността на влагата. Първоначално, тя може да бъде устойчив на вода, но след известно време тази способност ще се осуети и тавана започва да се огъват в различни посоки, или е нападната от гъбички. Никой не може да бъде сигурен, че няма да се случи на една малка наводнение, любезно организиран от съседи или небрежност ZhEKom, е отложено за пореден път ремонт на покрива, така че понякога практичност засенчва всички предимства на гипсокартон над 2 или 3 години.
  • След като инсталирате гипсокартона, определено ще трябва да боядисвате тавана. За съжаление, свойствата на гипсокартона са такива, че ще трябва да бъдат пребоядисани много по-често, отколкото всеки друг вид таванно покритие.
как да изберем таван в кухнята
  • Всеки тип таван в кухнята ще претърпи сериозни температурни промени. Таванът от гипсокартон ще бъде особено лош, тъй като температурните промени неизбежно водят до появата на пукнатини. Единственият начин да се отървете от този бич е да подготвите тавана с двуслойна рамка. Като се има предвид, че един слой не е евтин, вторият ще струва около същите пари.
  • Простри таван в кухнята

    Системите за опъване се изпитват от неспокойни условия на готвене много по-добре от техните колеги от гипсокартон в магазина. Материалите за таваните в кухнята се използват много различни, но PVC филмът е един от най-добрите. Не се страхува от влага, сажди също. Достатъчно е само да разтривам тавана и той ще изчезне. Въпреки това, дори и за такова идеално покритие, има минус - цената. Малкият таван може лесно да струва $ 300, но тази цена се оправдава. Таванът ще служи много дълго време.
    Ако апартаментът ще наводни съседите, нищо страшно няма да се случи, защото окачения таван може да издържи на тежки товари, и не пропуска водата. По този начин, дори ако съседите ще работят половината от водата от ваната, таванът не попада чрез внимателно и я държи, в очакване на момента на изпаряване или решаване на проблема ръчно.
    таван опции в кухнята
    При такава неблагоприятна ситуация на тавана се появява кондензация. След това трябва да поставите гъста медицинска спринцовка в тавана и да поставите кофа под нея. Водата ще се отцежда бавно, но със сигурност. Ако искате да премахнете нежеланата течност по-бързо, можете да опитате да премахнете някое от приспособленията. В същото време потокът от вода ще бъде много силен, затова е по-добре да не поемате рискове, защото не можете лесно да се справите и цялата вода от съседите ще отиде до съседите от дъното.
    Основният недостатък на този таван ще бъде пространството, оставено под него. Не е известно какво може да се случи там. Малките мравки обичат влажните помещения и следователно те лесно се вмъкват в таван за разтягане, след като последният е носил наводнението. Освен това няма да има достъп до тази кухина и затова ще бъде невероятно трудно да се отървем от такъв бич.

    Таван за кухня от рафтове

    Ако след първите две опции въпросът "как да изберем таван в кухнята" все още е релевантен, тогава можете да обърнете внимание на тавана на шкафа. Таванът е идеален за всяка кухня, но, както често се случва, не е идеален. Всичко това заради шевовете, които активно натрупват мръсотия, сажди и всичко, което ще падне върху тях при готвене или пържене. Шевовете не са толкова големи, че могат лесно да бъдат измити, така че трябва да потъвате. От друга страна, всички останали части на тавана се измиват без проблеми, а таванът не се страхува от влага. Освен това, тя може да бъде инсталирана без наети майстори, но ще изисква известно умение и инструмент.
    основни типове тавани в кухнята
    Материалите за подобен таван могат да бъдат различни: пластмаса или алуминий. Последният има по-добри характеристики. В допълнение, тези тавани идват в различни цветове, което прави лесно да изберете подходящата опция. Най-често производителите наричат ​​поколението си в златисти или бели цветове. Също така много популярен е финалът на стелажите под огледалото.
    Капакът на гипсокартон, вижте видеоклипа:

    Таванна конструкция от PVC модули

    Имайки предвид различните варианти на тавана в кухнята, трябва да обърнете внимание и на този таван, освен това, ако бюджетът е ограничен. Предимствата на тези тавани са същите като в аналоговия шкаф: лесно се почиства, не се страхува от влага, лесно се монтира и освен това е по-евтино.
    Тези предимства обаче могат да се изравнят със следните недостатъци на PVC структури:
    • Таванните модули PVC не са много екологични, тъй като са направени от евтини материали. Китайската версия може дори да е токсична. Така че е по-добре да не се поставят алергии към такива системи, а тези, които нямат предразположеност към такива болести, трябва сериозно да мислят за това.
    • Този таван се страхува от излагане на слънчева светлина, затова е необходимо да се подготвите за засенчване при хубаво време или ще трябва да наблюдавате жълтеникавите панели. Освен това, прахът и саждите лесно се привличат, а дебелият им слой не е толкова лесен за остъргване, така че трябва постоянно да наблюдавате чистотата.
    как да изберем най-подходящия таван за кухнята
  • Въпреки уверенията на производителите за безпроблемността на строителството - те крият част от истината. Колкото по-евтино е материалът, толкова повече шевове ще бъде. В допълнение, времето играе важна роля - колкото по-голям е таванът, толкова по-дебели са дупките в ставите. Ако си купите скъп панел, те ще струва почти толкова, колкото окачен таван, а той със сигурност ще бъде не шевове, така че не е въпрос за уместността на планината на тавана, защото искате да таван винаги е било така, сякаш той е отишъл с ярка картина, и не оцеля след десетилетие на бедствие.
  • Разбира се, всички видове тавани в кухнята могат да бъдат интересни. Потребителят е свободен да избира точно това, което иска, защото кухнята на всеки е личен въпрос. На кого повече да хареса необичайни геометрични дизайни, някой ще иска дори и практичен таван. Особено не забравяйте за различен бюджет. Всеки таван горе статия, е нещо, което някой заинтересован, но някой плаши, но и в двата случая, разнообразие от дефицит е много по-добре, така че е страхотно, че има много да избирате.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
    Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
    Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
    Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
    Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
    Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
    Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
    Проектиране на тавана в кухнятаПроектиране на тавана в кухнята
    Оптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материалОптимална дебелина на гипсокартона за параметри на таванния материал
    Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
    » » Таван в кухнята - опции за дизайн
    © 2021 BggeHat.com