Визуални илюзии в интериора

Визуални илюзии в интериора

Собствениците на малки апартаменти, като например Хрушчов често страдат от липсата на вътрешно пространство. Опитвайки се да приложи всички налични квадратни метра в стаята, понякога е необходимо да се компрометираме с техните желания. Но все пак можете да опитате да намерите средната земя.

Проектирането на малки апартаменти се проектира, преди всичко върху правилното зониране на пространството и функционалността, поради което интериорът е пренаситен и близък. Но това може да бъде коригирано, използвайки визуални илюзии, с които със сигурност ще ви помогнат плочките за хола и огледалата и много други.



Има много техники, които ви позволяват да промените възприятието на пространството, за да го изкривите. Най-честият начин е да се използват отразяващи и огледални повърхности. По този начин по фронтовете кухненски лъскава слушалки в комбинация с венецианска мазилка или матов блясък огледало лист на отсрещната стена ще даде визуална разширение на кухнята. Същият ефект може да се получи, ако в периметъра на помещението се поставят лампи, стените се маркират и ще се появят от центъра на стаята по-отдалечени. Използването на малки плочки дава разширяване на пространството, и благодарение на смазващите стените хоризонтални и вертикални линии са скрити ъгли и стаята да се панорамна.

Има много примери за дизайнерски проекти за апартаменти, където въпросът за визуалното разширяване на пространството е решен чрез сложни декоративни и цветни композиции. Например, градирането на цвета на стената, от светлината нагоре постепенно се превръща в тъмно дъно. В същото време, светлината сянка завършва преди стената да се присъедини към тавана, поради което височината на стаята визуално се увеличава. Или, например, на една дълга стена от коридор тапет във вертикална лента - те ще даде не само височина, но и визуално намаляване на дължината на стената. Спалното бельо и финото рисуване разширяват пространството, а тъмните цветове и големият украшение от своя страна разкъсват размерите на стаята. Геометричните вложени комбинации (кръг в кръг или квадратни квадратчета) дават много различни ефекти. Така например, арката в арката може да премахне стената и в същото време стаята изглежда по-голяма.

Неравномерното оцветяване на стените, където един от тях е нюанса, наситеността или яркостта различен от другите в стаята помага да се коригира геометрията и се разделят на стаята на няколко секции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на кухнята и холаОформлението на кухнята и хола
Озеленяване в стаятаОзеленяване в стаята
Стилен стил в интериора на малък апартаментСтилен стил в интериора на малък апартамент
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Разпределението на кухнята е 20 кв.м.Разпределението на кухнята е 20 кв.м.
Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Пространство за хладилник в малка кухняПространство за хладилник в малка кухня
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Огледални огледалаОгледални огледала
» » Визуални илюзии в интериора
© 2021 BggeHat.com