Озеленяване в стаята

Озеленяване в стаята

В интериорния дизайн най-важното е зонирането на пространството. От правилното подреждане на мебелите, преградите и изборът на цветове зависи от комфорта и уюта в апартамента. Следователно зонирането на пространството винаги е на първо място.

стая зониране

Озеленяване на помещението с декоративна преграда

Позициониране на стаята

Правилното зониране на стаята дава възможност за решаване на няколко задачи, свързани с нея апартамент оформление.
Определянето на зони на жилищното пространство ви позволява да идентифицирате зони, които имат различни функционални цели:

  • Трапезария;
  • Всекидневна;
  • спалня;
  • Детска стая.

Схемата за зониране може да е различна. Например, можете да промените функциите на отделна стая в зависимост от часа на деня. Тази идея за зониране се прилага в случаите, когато холът се комбинира със спалнята.

апартамент зониране

Подробен план за зониране на апартаменти

Оптични илюзии могат да се използват за зониране на помещения. Например, поставянето на голяма площ ще изглежда визуално като камера, а малка стая ще стане много по-просторна.

Психологическо разделение

когато интериорният дизайн на апартамента се развива, интериорните въпроси се третират и се прилагат различни зониране. Има много възможности за такова зониране.

Комбинации от тапети

Този метод може да се припише на най-достъпните и много надеждни. Важно е да изберете тапети, така че да имат еднаква плътност и подобен модел. Красива гледка към апартамента се дава чрез контрастна комбинация.

Контрастни бои

Тази идея за зониране често се използва в различни помещения. Трябва само да нарисувате стените на всяка зона с определен цвят, ще получите много впечатляващ външен вид.

зониране с бои

Възможни бои за зониране на зони

Трудността на такова зониране е правилният избор на комбинация от цветове. За да направите това, трябва да се запознаете с правилата на цвета и да спазвате условията на "цветен кръг".

Комбинирано покритие

С това зониране се комбинират различни материали:

  • боя;
  • тапети;
  • дърво;
  • камък;
  • мазилка;
  • керамика;
  • сайдинг;
  • PVC панели.

Дизайн на светлината

Направете стаята по-красива ще помогне на лампите. При зониране със светлина се използват различни методи. В центъра на тавана се фиксира полилей, който става свързващ елемент. Изглежда, че обединява общото пространство. Разнообразие от приспособления ви помага да подчертаете различните ъгли в стаята.

В кухненските шкафове са вградени халогенни лампи. Те подчертават границите на работното място.

зониране кухня

Пример за оригиналното зониране на кухнята и трапезарията

Индивидуалните елементи на мебелите са специално осветени от светодиоди. Те включват:

  • стелажи;
  • рафтове;
  • на подиума.

Зониране със стелажи

За да се организира едно работно място едновременно за двама души, шкафът може да бъде монтиран с крайна повърхност директно към стената. Прикрепете плота за маса от всяка страна. Така ще бъде работно място, където няколко души могат да работят наведнъж. Тази идея може да се реализира в стая, предназначена за деца.

Рафтовете изглеждат като декоративни прегради. За тази цел, вместо рафтовете, поставете красив аквариум. Книгите отлично заменят красивите цветя в саксии. Този дял изглежда като ъгъл на природата, той напълно превръща стаята, повишава настроението на наемателите. зониране на спалнята с рафт

Плъзгащи врати

Този дизайн бе копиран от килера. Когато има нужда, такива плъзгащи се прегради могат да бъдат затворени, стаята получава пълно разделяне.

Пространствата за зониране на пространството имат толкова много видове. Например стъклени прегради. Те могат да бъдат разделени на плъзгащи се и люлеещи се.

Този дял има няколко уникални функции. На първо място, тя е прозрачна. Ето защо визуално стъклената преграда не намалява помещението. Експертите съветват да се използват такива плъзгащи се прегради за малки студиа.

Второто положително качество, което се характеризира с плъзгащи прегради, е вид стъкло. Тя може да бъде:

  • релефни;
  • тонирани;
  • Смарт.
зониране на плъзгащи се врати

Опционална зониране на плъзгащи се врати в спалня

В резултат плъзгащата се преграда се превръща в основен декоративен детайл от интериора на стаята.

Декоративни прегради

За да създадете такъв дял, имате нужда от опитен дизайнер и работата на професионалистите. Днес познаваме много различни начини за създаване на такива дялове:

  • допълнително осветление;
  • огледало.

Декоративните прегради, в които се използват, изпълнявайки основните функции, стават красиво допълнение към декора на стаята. зониране с декоративна преграда За производството на декоративни преградни стени, производителите използват разнообразни материали.

Универсално зониране

В живота, единственият метод на разделяне се използва много рядко, обикновено се комбинират няколко метода на зониране. Стаята не трябва да се презарежда от наличието на дялове.

Основата на зонирането остава оформлението. Някои помещения се разпределят в стаята, но те трябва да съответстват на общия стил на проектиране.



Детска стая

Когато свършите зониране на детската стая, предполага разделянето на помещението на няколко зони, които засягат развитието на детето:

  • Място за почивка;
  • Зона за игри;
  • Обучителната зона.

Позиционирането на детска стая е важен компонент при проектирането на стая, когато се прави интериор. В детската стая детето се развива активно, в него е от дълго време, тук става по-зрял. Ето защо е много важно да се разпределят правилно зоните в детската стая, така че да са уютни и удобни. Когато дизайна на такава стая се развие, стана възможно да се фантазира и приложи много творчески идеи.

Например детската стая може да се превърне в приказен замък, където ще живее красива принцеса или пиратски кораб за момче. Разбира се, за всеки стил трябва да изберете подходящите мебели и подходящи аксесоари.

зониране за деца

Пример за зониране и интериор на детска стая

Не трябва да забравяме обаче, че всяка стая за деца не е само за игри, а тук детето трябва да си почине добре.

Почивна зона

Това е много важна част от стаята, в която детето може да си почине, да заспи и да спечели нова сила. Възниква въпросът, на кое място е по-добре да инсталирате детско креватче?

Мястото срещу прозореца се счита за идеално. По този начин, ранните лъчи на слънцето няма да събудят детето, те няма да нарушат съня му. Много често детското легло е затворено с балдахин, който визуално огражда останалата част от останалата част от стаята.

Зона за игри

По-голямата част от цялата стая е заета от зона за игри в детска стая за момче. Всяко дете винаги има много играчки, те не се побират в малка кутия, не могат да бъдат скрити под леглото.

За да се реши такъв проблем, е инсталирана специална кутия, където ще бъдат разположени всички играчки. Такава кутия може да изглежда като играчка или палатка. зона за игри Разбира се, най-колоритният ъгъл в детската градина е мястото за игра. За нейното декориране можете да използвате различни нюанси:

  • зелен;
  • жълт;
  • синьо;
  • червено.

Светлият дизайн няма да позволи на детето да бъде тъжно, той винаги ще има добро настроение.

Определяне на зоната на хола

Колко малко място в едностаен апартамент. Използвайки зонирането на хола, понякога можете да постигнете оригиналното изпълнение на разделянето на стаята в зони, в които можете да получите гости и да си починете добре.

Този вид зониране на хола е от значение и за малка къща, в която живее голямо, приятелско семейство. В случай, че кухнята е комбинирана с хола, е необходимо зониране на хола, за да разделите стаята на зони. В едната те ще вземат храна, а в другата ще си почиват.

Всекидневно зониране

Оригинален дизайн и интериор на хола

Има толкова много интересни идеи, които да прекарате зонирането в хола. За тази цел се прилагат архитектурни дизайни и се извършва специално обзавеждане на мебели.

Архитектурни методи

В работата си дизайнерите, когато дневната е зонирана, често се обръщат към архитектурни техники. Най-известните са:

  • арки;
  • подиуми;
  • Многопластови тавани;
  • прегради;
  • завеси;
  • Плъзгащи се екрани;
  • Бар броячи.

Когато в хола е монтиран таван на няколко нива, се формира вид "открито небе". Намира се над района, където собствениците на апартамента почиват. По принцип всяко решение е подходящо за зониране, тъй като необичайният дизайн на тавана с ефективно осветление винаги дава най-голям ефект.

Голямата всекидневна, ако е пасаж, може да украси арки, поддържани от колони. Всекидневно зониране Така с помощта на колоните се отделя коридорът. Структурата на колоните може да бъде с много различни форми:

  • кръг;
  • квадрат;
  • правоъгълна.

Арките могат да имат и различни форми:

  • къдрава;
  • кръг;
  • прав.

Основната роля в дизайна в този случай е стилът, който се използва за проектиране на интериора.

Стъклени прегради

Ако няма желание да се използват архитектурни методи, е възможно да се извърши зониране чрез използване на стъклени прегради. Те се произвеждат и инсталират от майстори на специализирани предприятия.

В тези прегради се използва специално стъкло за тежкотоварни автомобили. Следователно, няма нужда да се притеснявате за крехкостта на стъклената преграда. Поддържането на такава конструкция не създава особени затруднения, а стъклото се избърсва с мека влажна кърпа.

Цветно зониране

Днес разнообразна цветова палитра се използва активно в развитието на интериорния дизайн. Най-често използваният бежов цвят, отнася се до неутрални нюанси, винаги се възприема като приятелски и не предизвиква агресия. Този цвят може да украси интериора на хола. Неговите цветове с успех ще разграничат други функционални зони.

Когато стените имат бежов оттенък, има визуално увеличение на общото пространство. Най-подходящ за кабинета е дървесният цвят.

Трапезарията на хола е най-добре боядисана в цветовете на кафе, които ще вървят добре с жълтия цвят.

цветно зониране на хола

Оригиналното цветово решение за зониране на всекидневната

В кухнята бежовият цвят може да бъде разреден оранжево. В зоната за отдих жените се считат за най-подходящите прахови цветове.

В района, където гостите ще бъдат получени, най-подходящите нюанси са:

  • сметана;
  • канела;
  • капучино;
  • сметана;
  • праскова.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на къщи от икономична класаПланиране на къщи от икономична класа
Оформлението на кухнята и холаОформлението на кухнята и хола
Опции за зониране на кухнятаОпции за зониране на кухнята
Опции за оформление на кухнята - 9 метраОпции за оформление на кухнята - 9 метра
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Разпределението на кухнята е 20 кв.м.Разпределението на кухнята е 20 кв.м.
Дизайнът на едноетажна къща с 2 спалниДизайнът на едноетажна къща с 2 спални
Опции за оформление на кухнята в частна къщаОпции за оформление на кухнята в частна къща
Стъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офисаСтъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офиса
» » Озеленяване в стаята
© 2021 BggeHat.com