Ремонт на кухня в сталинка

Жилищните жилищни сгради, построени по времето на Сталин, са съществували повече от петдесет години и очевидно ще служат на своите собственици за дълго време. В тази епоха всичко е било направено от векове, включително къщи, чиято сила е била поставена в проекти в двоен обем.

Кухнята на Сталинка

Дизайн-интериор на кухнята на Сталинка

Състоянието на основните проекти на къщите на Сталин, а именно стени, фундаменти, формата и конструкцията на покрива, понастоящем задоволително, което не може да се каже за интериорната украса на апартаментите. След повече от половин век на експлоатация, апартаментите са в лошо състояние и отдавна искат ремонт.

Експертите са съгласни, че ремонтът на кухни в къщите на епохата на Сталин е много труден процес, който изисква време. Дори Хрушчов в ремонта е по-лесен, въпреки факта, че те са били построени за кратко време и с бързи темпове, което естествено повлияло на тяхното качество. Въпреки това обаче, това не може да се направи без ремонт, затова ще започнем да разбираме този процес от самото начало.

Проектиране на кухня в сталинка

кухненски дизайн

Дизайнът и оформлението на мебелите в кухнята

  • Преди всичко, трябва да прецените състоянието на кухнята, а именно качеството на стените, тавана и подовата настилка. Знаейки, че ремонт на етажа в апартамента не е бил направен от дълго време, или не е направено по принцип, е необходимо първо да направите това;
  • Стените, които са дървени прегради, са най-добре разглобени, защото толкова дълго, колкото дървото, което е служило толкова дълго, определено е изгубило свойствата си и е изгнило;
  • Докато планирате ремонта, е необходимо да решите предварително с довършителните материали. Основните фактори, които трябва да избират, са надеждността, експлоатационният живот и устойчивостта на външни влияния. Дизайнът на бъдещата кухня също е важен.

Монтаж на кухненски прозорци

Пластмасовите прозорци, които наскоро бяха считани за нещо изключително и бяха инсталирани само в елитни апартаменти, вече станаха по-достъпни благодарение на развитието на производството. прозорци в кухнята на Сталин Разбира се, може да изглежда, че ремонтът на стари прозорци е много по-изгоден от инсталирането на нови. Не забравяйте обаче, че прозорците, обслужващи този период, вероятно изискват не само ретуширане, така че инсталирането на нови е най-оптималното решение.

Електрическа инсталация

Подмяната на електрическата инсталация е много важна стъпка в ремонта в кухнята на Сталин. Старата електрическа инсталация не отговаря на съвременните изисквания за сигурност и, със сигурност, е изчерпана значително.

Разпределителните табла и контактите също така служат, така че замяната им е задължителна.

Възможно е в къщата да има дървени конструктивни елементи, затова е необходимо да се осигури висококачествена изолация на проводниците, за които кабелите най-добре се полагат в гофрирани тръби.

Стенна декорация

Стените в старите къщи, най-вероятно, не се различават равномерно, а за довършване е за предпочитане да се използват гипсови плоскости.

кухненски стенни довършителни работи

Пример за оригиналната декорация на стените в кухнята на Сталин

Помислете как може да бъде направено това.

  • Първо трябва да демонтирате всички стари тапицерии. Стените в стените са глина, така че този слой трябва да се отстрани и да достигне до дървените структури. Дървесината трябва да се третира с антисептични съединения;
  • След това стените трябва да бъдат грундирани;
  • За да се подобрят звукоизолационните свойства на стените и преградите, препоръчително е да поставите върху тях специален филм;
  • След това скобите за монтаж на вертикални стелажи се монтират на стените. Наклонът между стълбовете е избран на базата на ширината на елементите от гипсокартон;
  • Преди да шиете стени с гипсокартон, е необходимо да направите всички необходими комуникации;
  • След като се сглоби конструкцията, повърхността трябва да се смила. Сега стените са готови за декорация с тапети, боя, керемиди, в зависимост от вида кухненски дизайн.

Завършване на пода

Нека видим как подът се подрязва в сталинката със собствените си ръце.

  • За начало е необходимо да отворите стари етажи и да проверите състоянието на дизайна на лагерите. Ако трупите са изгнили, те ще трябва да бъдат заменени. Слабите, които имат приемливо състояние, но са скърцащи, трябва да бъдат опънати и те ще продължат около десет години;
  • При работа с носещи конструкции е необходимо да се монтира основата, която ще позволи на бъдещия етаж да бъде настроен на едно ниво;
  • Крайната козина се поставя в самия край. Ако възнамерявате да поставите в кухнята линолеум, предварителната работа е по избор. Под ламинат е необходимо да се постави специален субстрат, а за плочки е за предпочитане да се подготви замазка.
кухненски под

Подреждане на комбинирания под в кухнята

За кухнята е за предпочитане да се избере плочка, която от всички горни подови настилки е най-практичната и ще продължи във влажната среда най-вече. И дизайнът на кухни с плочки е по-познат.

Завършване на тавана

Има няколко опции за завършване на тавана, ще разгледаме характеристиките, предимствата и недостатъците на всеки от тях.

замазване

Най-простата версия на таванното покритие е обичайното замазка. Предимствата на тази опция са ясни:

  • повърхността не трябва да се подготвя;
  • работата не е сложна и може да бъде направена от собствените си ръце;
  • материалите за работа са евтини;
  • кухнята няма да намалее.

Естествено такива тавани ще се нуждаят от периодично актуализиране. замазване на тавана на кухнята В допълнение, много вероятно е образуването на мухъл и гъбички на тавана.

Окачени тавани

Като окачени тавани може да се използва гипсокартон или система Armstrong. Нека разгледаме техните предимства:

  • надеждност;
  • инсталация без предварителна подготовка на тавана;
  • необичаен дизайн.

Ако таванът е покрит с гипсокартон, е необходимо да се направи допълнителна декорация, под формата на боя или тапет.

фалшив таван

Фалшив таван в кухнята

Простри тавани

Височината на таваните в къщите на епохата на Сталин ви позволява да инсталирате опънати тавани, без това да повлияе на обема на стаята. Предимствата на такава таванна система са следните:

  • богат избор от цветни разтвори;
  • висок живот;
  • лесна поддръжка;
  • устойчивост на външни влияния.

Единственият недостатък на опънати тавани е необходимостта от пълна врата с увреждане, което ще струва на наемодателя много евтино.

Кухненски мебели

След завършването на всички довършителни работи за кухните, е време да започнете обзавеждането на стаята с мебели. Ето някои препоръки, които ще помогнат в това:

  • изберете дизайн и оформление за кухнята в специална програма, въз основа на нивото на осветеност в стаята. За светли стаи с прозорци с южно изложение можете да изберете тъмните цветове на кухнята. Ако в кухнята няма достатъчно естествена светлина, тъмните мебели ще намалят още повече обема си;
  • кухненският комплект с багажник ще спести място в малки стаи - кухненски плот
  • Кухненският сет с многото помещения на горното ниво ще бъде много функционален и ще настани много полезни неща;
  • вградените домашни уреди ще спестят място в кухнята и ще изглеждат по-хармонично;
  • масивните завеси са най-добре да не се използват и дават предимство на светлинни завеси;
  • изкуственото осветление е най-добре разбито няколко зони в кухнята, например осветление на кухненския комплект с прожектори и трапезарията с обикновена лампа.
кухненски интериор

Вариант на дизайна и осветлението на кухненското пространство

Ремонтът на кухните в сталинките не е лесна задача, затова е необходимо да се изработи ясен план, в противен случай работата може да се забави. Дизайнът и оформлението на кухнята трябва да се обмислят предварително, а не на коленете по време на ремонта. Ако следвате всички необходими препоръки, ремонтът на кухнята ще струва малко кръв, а кухнята в сталинката ще продължи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Размерите на стандартните прозорци в панелните къщи са винаги еднаквиРазмерите на стандартните прозорци в панелните къщи са винаги еднакви
Дизайн на кухненски интериор в БрежневкаДизайн на кухненски интериор в Брежневка
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Ремонт на апартаментиРемонт на апартаменти
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Кухненски интериорКухненски интериор
» » Ремонт на кухня в сталинка
© 2021 BggeHat.com