Подготовка на пода за линолеум

Нов красив балатум се закупува и не може да изчака да си легне? За да не бързаме, не е необходимо. За да се гарантира, че покритието е изпълнено възможно най-дълго, е необходимо да подготвите пода за тази процедура. Каквото и да е покритие, което не се използва за пода, трябва да му се обърне специално внимание. В зависимост от пола, който ще бъде актуализиран, се разработва план за предстоящата работа.

Подготовка на пода за линолеум

Подготовка на пода за линолеум

Посоката на работата по подготовката на пода за балатум до голяма степен се определя от факта, че ще бъде положена. Контейнерът ще изисква уменията, свързани с гипсовите смеси, а дървеният под - уменията за работа с инструмента за дограма. Целият процес на подова настилка линолеум преминава на етапи:

  • изчисляване на материала;
  • подготовка на повърхността;
  • рязане, оформяне и фиксиране на линолеум.

Нека да разгледаме втория етап и да го разгледаме по-подробно. Удобен и прост на пръв поглед за работата на линолеум, всъщност има функция. Материалът помни повърхността, което означава, че всички нанизи, пукнатини и неравности на ставите на плочите са задължително отпечатани върху линолеума.

Материалът помни повърхността, т.е. всички вдлъбнатини, прорези и неравности на съединенията на плочите са задължително отпечатани върху линолеума

Материалът помни повърхността, т.е. всички вдлъбнатини, прорези и неравности на съединенията на плочите са задължително отпечатани върху линолеума

И колкото по-тънка е субстрата, толкова по-бързо ще се случи. На новия етаж няколко дни след като покритието с линолеум не стане като карта с кухини и хълмове, то трябва да се полага на гладка, без прах и чиста основа.

Подготовка на бетонен под за полагане на балатум

Бетонният под е смятан за най-добрият вариант за полагане на линолеум върху него. Това се дължи на факта, че е доста лесно да се приведе в съответствие и да постигне почти перфектна гладкост. Първото нещо, което трябва да направите, е да изчистите повърхността за предстоящите действия. От стаята се премахват мебелите, старите первази се изваждат, боклукът се изсипва.

Най-лесният начин за подготовка на пода за полагане на линолеум, като се използва замазка от разтвор на пясък с цимент. За решение се взема речен пясък, който трябва да бъде пресяван. Разтворът се смесва 1 час. - цимент + 2,5-3 часа. пясък. (Знакът на растението е 50-100 кг / см2.)

Най-лесният начин за подготовка на пода за полагане на линолеум, като се използва замазка от разтвор на пясък с цимент

Най-лесният начин за подготовка на пода за полагане на линолеум, като се използва замазка от разтвор на пясък с цимент

Понякога вземете цимент-казеин мастик (1/4), например, когато се планира да поставите линолеум на същия състав.

Подготвената повърхност след премахване на всички излишъци, прах и мръсотия трябва да се навлажни добре с вода. За да се постигне максимален резултат, се препоръчва използването на маяци, които служат като релси от дърво или метал. Морските къщи се намират на разстояние един и половина метра, като същевременно зачитат равното си хоризонтално ниво. Всички летви се поддържат отдолу на стъпки от 0,5 м. Това се прави така, че да не се огъват. След това се извършва запълване на пространството между стелажите и точно изравняване с масата. Дебелината на замазката се влияе от релефа на бетонния под.

Наводнение на пода с фарове

Наводнение на пода с фарове

След полагане на хоросан, изравняването на ръцете се извършва от полуремаркета. След това повърхността се разтрива. Тя трябва да бъде изравнена до пълното отсъствие на черупки и добра гладкост. На майстори с опит не се препоръчва да закрепят замазката с чист цимент. Твърде гладката повърхност намалява сцеплението между пода и линолеума, което в този случай няма да продължи.

Завършената повърхност, така че да не се пука, непрекъснато се поддържа в мокра форма за 5 дни. За това се напоява 1-3 пъти на ден. В резултат на този метод подът се изсушава постепенно и равномерно.

Напълнена замазка

Напълнена замазка

Понякога е необходимо само малко да се поправи основата. В този случай целият излишък се отстранява от старата замазка: прах, мръсотия и т.н. След това основата се тества с 2 метра лента. Всички проблемни области са маркирани с плитък периметър.

Проверка на основата с 2 метра лента

Проверка на основата с 2 метра лента

Решението за цименто-пясъчна замазка е една и съща - 1/3. За ремонт ще ви трябва четки, шпатули, половин ножове и мистрия. След отстраняване на дефектите тези области се сушат. Всички боклуци се остъргват и се шлайфа, обикновено се извършва с помощта на специални барове. В заключение, тя може да бъде шлифована с парче или пемза. Качеството на работа ще бъде по-добро, ако се извършва смилане с шлифовъчна машина.

Качеството на работа ще бъде по-добро, ако се извършва смилане с мелница

Качеството на работа ще бъде по-добро, ако се извършва смилане с мелница

За да се запълнят малки неравности и кухини, повърхността също shpatlyuyut. Това е най-често в нежилищни помещения, у дома, можете да правите без него.

маджун

маджун

Подготовка на подовата настилка под формата на стар линолеум

В зависимост от оригиналната настилка е избран начинът за нанасяне на линолеум. Ако старият линолеум лежи, трябва да прецените критично състоянието му. Наздраве и неравномерно е по-добре да се почисти. Ако състоянието не е лошо, тогава покритието се измива правилно или се почиства. Изравнете неравностите.



Старият линолеум под новия материал ще подобри звукоизолацията в апартамента. Подът ще бъде много по-мек и по-топъл.

Подготовка на подовата настилка от керамични и PVC плочки

Ако старите настилки са PVC плочки, тогава е необходимо да почистите пода от полиране. Керамиката, ако покрива пода, обикновено е оставена, но също така внимателно обработена.

След проверката се разкриват пунктираните и пукнати части. Такива плочки от повърхността се отстраняват. Останалите трябва да бъдат добре измити и образуваните кухини след отстраняването на напуканите плочки се изсипват с разтвор, който помага за заглаждане на повърхността.

Демонтиране на керамични плочки

Демонтиране на керамични плочки

Демонтиране на керамични плочки

Демонтиране на керамични плочки

Ако пукнатините не представляват особена заплаха за линолеума, те се изравняват с епоксидна смола. След това изсушете повърхността и я смилайте.

Подготовка на дървен под за полагане на линолеум

Подготовка на дървен под за полагане на линолеум

Подготовка на дървен под за полагане на линолеум

Понякога е необходимо поради икономически причини да се положи линолеум върху дървени подове или паркет. Първо, се изисква задълбочена проверка на цялата дървена повърхност и извършване на ремонти, ако е необходимо.

Ако смятате, че матриците са станали формовани в таблата, например, можете да ги видите или миришат, покритието е демонтирано. Ако гъбата не присъства, ремонтът се извършва. Липсващите плочи се вмъкват, укрепват се слабо и се движат. Чантите заздравяват по-надеждно. С помощта на самолета цялата повърхност е изравнена. Всички изпъкнали ръбове на дъските и дъските се изрязват.

Съществуващите чипове, пукнатините са затворени с дървена замазка. След това повърхността е почва.

Дори ако подът е много плосък, много препоръчват да използвате плочи. Смята се, че дървото може да се деформира и да коси линолеум. Argalite помага да се предотврати този проблем. Истинската фибростъкло не винаги е подходяща. Ако има значителни разлики, по-добре е да използвате шперплат на 1 см. Основното е, че той не се огъва. След като шперплатът е поставен, краищата на кръстовищата трябва да бъдат подрязани с помощта на шмиргел.

Подравняване на пода

Подравняване на пода

Има и друг начин за изравняване на пода с шперплат. В този случай тънкият шперплат се полага в два слоя.

  1. Първият слой. Шперплатът е монтиран на винтовете към основата. Листовете се прилепват плътно една към друга.
  2. Втори слой. Тя ще лети така, че над долните шевове на първия слой да се получи цялото платно на втория слой. Горната част е също прикрепена към винтовете.

С този метод е необходимо да се опитате, така че винтовете за самобръсначки да не излизат навън. В противен случай може да повреди линолеума. Правилно подготвена повърхност за полагане на линолеум - залог на красив и издръжлив под.

Полагането на линолеум върху дървена подова настилка, трябва да се ръководите от няколко точки:

  • подът за линолеум трябва да бъде изработен от сухи дъски, всяка не по-голяма от 10 см широка;
  • дъска подови настилки, за да се получи плоска повърхност, е рендосан напречно-навътре.

В резултат на това подът е гладък и равен. За да се ускори процесът на подготовка на пода за полагане на линолеум, можете да използвате ренде. По-добре е тази работа да се изпълнява с еднодисково устройство. С образуването на малки пукнатини, те се изравняват с шпакловка, след това се полират.

Подово шлайфане

Подово шлайфане

След това цялата повърхност се разглежда внимателно, за да се открият промените. Можете да премахнете линолеум само на сухо дърво. С помощта на измервател на влага се настройва влагата на дъските.

С помощта на влагомер, влагата на дъските

С помощта на влагомер, влагата на дъските

Ако е 10-15, това е нормално. За да се гарантира, че дъските не гният, не се изглажда и изсъхва във времето, е необходимо да се проветри и вентилира стаята.

За да изсъхне подготвената основа под линолеум е необходимо в зависимост от вида на повърхността, е по-правилно от това, което се състои:

  • дърво - до 1,5 месеца;
  • Бетон - 1 месец;
  • гипс от гипс около 5 седмици.
  • цименто-пясъчна замазка - 1 месец;

Така че, за да се положи линолеум, всяка повърхност, независимо дали е направена от дърво или бетон, ще направи. Ако следвате всички етапи на подготовката на повърхността, като използвате качествен инструмент и материал, това ще бъде добра основа за бъдещето на пода. Основното нещо е да го подготвите правилно за полагане на линолеум, а след това удобен и равен етаж ще бъде в основата на вашия комфортен живот.

Линолеум - евтин и лесен за инсталиране

Линолеум - евтин и лесен за инсталиране

Видео - Подготовка на пода за балатум

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е подготовката на пода за балатумКаква е подготовката на пода за балатум
Как да поставите линолеумКак да поставите линолеум
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Подготовка на пода за линолеум
© 2021 BggeHat.com