Дървен под с ръце

Дървени подове са традиционни подови настилки за жилищни помещения. Но благодарение на своята екологичност и естественост, това покритие остава благоприятна възможност за човешкия живот. Преди да положите дървени подови настилки със собствените си ръце, трябва да знаете някои от нюансите на това произведение.

Процесът на избора на дърво

Изборът на дърво е важен Монтаж на "дървен под">монтаж на дървени подове. Това зависи главно от предназначението на дървения под.

За да инсталирате дървен под в гаража със собствените си ръце, не се вписва в гайка или махагон. Най-добре е да използвате дъски от иглолистни видове, например: смърч, бор, кедър, ела, лиственица, тъй като това дърво има висока якост и издръжливост. Но най-добрият вариант е дъбът.

За да изберете дърво, трябва да разчитате на следните правила:

  • При монтажа на дървени подове се използва само суха дървесина, тъй като суровата или пресушената дъска ще бъде по-късно деформирана.
  • Плочите трябва да бъдат внимателно инспектирани, за да се гарантира, че те нямат дефекти, такива дъски не се използват.
  • Придобийте съвет с марж от 15 квадратни метра. м.
  • Дължината на дъските и дъските трябва да е 2 метра и не трябва повече да се шлайфа.
  • Дървените плоскости от дърво трябва да се третират със забавители на горенето, това са вещества, които намаляват запалимостта и препарат против мъгла. От долната страна дъските се третират с антисептици под формата на натриев флуорид, амониев флуоросиликат.
  • Антисептикът също се обработва и изостава с уплътнения.

Класификация на подове от дърво

Дървените подове се различават по типа материали, от които се произвеждат:

1. Дървена дъска е най-старият традиционен материал за монтаж на дървен под. Най-често такъв етаж е инсталиран във вили, в селски къщи. Бордът има:

  • Език и жлеб от двете страни,
  • дължина до 2 - 6 м,
  • дебелина в диапазона от 20 до 60 mm и повече.

2. Как да "изберем паркет">Паркет съвет от дърво файла има:

  • Жлебовете и езиците от четирите страни,
  • дължина в диапазона от 0.5 - 2 м,
  • дебелина в диапазона от 18 - 25 мм.

3. Панелът за паркет е подобен по външен вид и размер спрямо паркетната плоскост от масива, но се състои от 3 лепени заедно слоя:

  • горният слой е с дебелина 4-5 мм и е направен от ценни дървесни видове,
  • средни и долни слоеве, са направени от по-малко ценни породи, като правило, това е бор.

4. Паркет е малък бар, състоящ се от жлебове и езици от 4 страни.

Съвет: Когато инсталирате паркета, дори и най-малката грешка не бива да се допуска. Ето защо този процес изисква елементарни умения.

Всеки от описаните по-горе видове дъбов паркет има своите плюсове и те се полагат не само в къщи от дърво, но и тухли със стоманобетон. Ето защо има различни правила за подготовка на основите на подовете на дървесината и тяхното полагане.

Основни варианти за подготовка на субстрата, методи Полагане, "подови настилки от дървен под">Полагане на дървени подове, в зависимост от техния вид.

Процесът на подготовка на основата върху дървените трупи

Процесът на подготовка на основата зависи от видовете повърхности, които са характерни за всеки тип конструкция.

Разнообразие от повърхности:

  • Стоманобетонните плочи се монтират в панелни или тухлени къщи;
  • Дървени или стоманени греди са монтирани в рамки или дървени къщи;
  • Постпомощ на място в частни вили и сгради.

Принципът на монтиране на пода за всеки тип повърхност е приблизително еднакъв, но има разлики в подготовката на основата. 

Основай на трупи

Повечето от тях използват полагането на дървения под върху дървените трупи, тъй като дървените подове се полагат върху основата на бетон и почва. При монтажа върху бетонна основа е необходимо първо да изравнете циментовата или бетонната подова замазка.

Полагането на трупи скрива разликите в нивото на пода, скрива електрическата инсталация или телефонния кабел. Недостатъкът при този метод на монтаж е, че той не е подходящ за стаи с нисък таван поради факта, че той отнема от 7 до 9 см височина.



Независимо от основата, върху която са монтирани дървените трупи, под тях трябва да се постави хидроизолационен филм - ролков полиетилен, който се припокрива с 20 см, или пенофол. Тъй като трупите са греди от твърда и иглолистна дървесина, изоставането е по-добре да се третира с водоотблъскващо съединение. Забавянето също така следва определен интервал от време в стаята, където ще се осъществи инсталирането, с цел аклиматизация. Дървените трупи трябва да бъдат поставени върху основата, така че дъските да не започнат да се огъват след известно време.

Стъпката между закъсненията е:

  • 80 см - това е за дъски с дебелина 35-40 см
  • 50-60 - това е за дъски с дебелина по-малка от 35-40 см и е най-оптималното разстояние
  • до 1 м - това е за дъски с дебелина повече от 35-40 см.

Вместо да изоставаме, обикновено използваме греди с размери 50х100 мм или 50х80 мм. Лагерите като правило са перпендикулярни на лъчите на слънцето, които падат от прозорците. Сложете трупи хоризонтално с помощта на лазерно или водно ниво, правила и конец на капрон.

Височината на дървото се регулира с помощта на дървени клинове, които са поставени от двете страни на едно място. За тази цел използвайте тънък шперплат, например 5 мм, и го нарежете на парчета с размери 12 х 15 см, след което ги използвайте като клинове на необходимите места.

В основата на дървени клинове и трупи закрепени с дълги нокти или винтове в дърво, както и в основата на бетон или тухла е свързан с анкери или дюбели.

В първите два МИГ разстилат върху една хоризонтална ниво на срещуположни стени, чрез допълнително разстояние между тях 1-1.5 m опъната найлонова нишка, на която се разпространява и останалите МИГ.

Греди трябва винаги да са перпендикулярни на дъските са фиксирани към пода с дюбели и кухини между гредите се запълва с изолация или 2-3-спални слоеве от гипсофазер (вж. ЧлДървеният "под на закъснение на предимствата и недостатъците"> Дървен под на трупи - неговите предимства и недостатъци).

Монтаж на дъски

  • Полагане на плоскости след инсталиране и изравняване на изоставанията и натрупаната фибростъкло.
  • Размерите на дъските се избират така, че връзките между тях да са в средата на изоставането и да имат правилен ъгъл с дългата страна на дъската. Първият ред от плоскости се полага с вдлъбнатина от стената от 1,5 см и се подрежда от опъната конци.
  • Широката дъска от стената е закотвена с 60 мм пирони или галванизирани специални гвоздеи с диаметър 75-2,8 мм под ъгъл 45 градуса.
  • За всяко закъснение се прикрепват дъските.
  • Отворите за самонавиващите се пробиват предварително с фино свредло и с дебел свредло подредете място под капака.
  • Когато тръбите преминават през пода, дупки се маркират върху дъските и се пробиват в тях с 5-10 mm повече от диаметъра на самата тръба.
  • Слотовете между пода и стените са маскирани с плинт или филе.

Също така се прилага за по-голяма надеждност и скоби: всички дъски на пода се съединяват със скобами и след това се закрепват с нокти. За шивашките дъски се използват строителни стаплери е идеална опция. Но поради небрежност или невъзможност да работи с тях, тя може да съсипе цялата трудова дейност.

База от ПДЧ или шперплат 

Дървени подове със собствените си ръце и да направи различна инсталация технология, което означава изравняване слой от шперплат на пода от дърво или ПДЧ.

Дървен под с ръцеподравнен Пол, като се започне с инсталирането на фарове през етаж, благодарение на винтове, които са завинтени на желаната височина в ъглите на квадрат с площ от 20x30 см.

Колкото по-дебел е слоят от шперплат, толкова по-рядко се поставя закъснението. След инсталирането на маяците отидете за поставяне на лагери с ширина 30-50 мм, закрепване към пода с самонарезни винтове или PVA лепило за дърво.

Там, където са фиксирани дървените трупи, поставете намазани парчета шперплат с лепило.

След сушене на лепилото, образуван от гъста мрежа от МИГ е покрита с изравняване материал ПДЧ или шперплат листа, ставите са разположени греди. Съединенията на дъските се поставят на различни закъснения, от ред на ред, без да се повтарят. Плочите се полагат върху филм, защитен срещу влага.

Листове от слоя подравняване е фиксиран към дъските на пода и греди с помощта на винтове, на 1 лист 9 парчета от капачка го мъчим под повърхността на плочата за 3-4 мм, или така че да не стърчат, тяхната nadsverlivayut.

В резултат на това тя формира равен под, вдигна на 2-3 см. Стека борда след началото на груб шлайфане с помощта на мелница, където нивата на повърхността на дъска, шпертплат или плочи. След монтажа, пролуката между пода и стените се затваря от перваза.

инструменти:

  • закъснение с напречно сечение от 50x100 мм,
  • самобръчкови винтове,
  • ножовка,
  • дюбели,
  • чук,
  • отвертка,
  • пирони,
  • кръгово е по-добре от кант
  • телбод,
  • лост,
  • монтиране,
  • шлифовъчна машина.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пода в банятаКак да направите пода в банята
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
» » Дървен под с ръце
© 2021 BggeHat.com