Как да направите пода в банята

Вие изграждате къща за вана, но не знаете как правилно да направите пода в банята? Подовите устройства са отговорна и важна строителна точка. Подът е от няколко вида, така че процесът на полагане зависи от използваните материали. Ако искате да използвате термата редовно, трябва сериозно да се обърнете към този проблем, тъй като на пода се поставят високи температури и влага.

Ако го направите погрешно, ще трябва да направите цялата работа от самото начало, като отделите много време и пари за това. За да не се налага да ремонтирате нищо, не забравяйте да проверите нашите съвети. Колко правилно да се направи пода в банята?

Дървени подове

Най-популярният тип подове в баните са дървени, този материал е бил използван в продължение на няколко века, запазил популярността си днес. За да поставите подовата на вана със собствените си ръце, ще ви трябва дъски от иглолистни дървета, те трябва да бъдат листови купчини и канти. Дебелината на дъските може да се колебае, минимум - 29 мм, максимум - 50 мм.

Защо дъски от мека дървесина? Въпросът е, че този материал съдържа смола, която го прави издържлив, и го плъзга много по-малко. И това само има иглолистен аромат, който се усилва по време на процедурата!

Павел в банята със собствените си ръце снимка

Този тип покритие трябва да се постави под определен наклон (от един до сто) към отвора за изтичане, което ще гарантира потока на водата в дупката. Изхвърлянето се извършва в тръба, чийто диаметър е 10 см или повече. За да се предотврати внасянето на неприятни миризми в стаята, на тръбата трябва да се монтира сифон, тя осигурява затвор, течността навлиза в канализационната система.



Водонепромокаеми дървени подове се правят, както следва:

  • За да инсталирате подлежащи подове, трябва да определите ясна посока, за да разберете къде ще тече потокът от вода. От тази посока зависи местоположението на изоставането, те трябва да са напречни по отношение на изтичането. По-добре е да уредите изоставането успоредно на страната, която е най-късата. Дървените трупи са изработени от дървен материал или дървени трупи, те са монтирани върху подпорни подпори от бетон и са поставени два слоя покривен материал.
  • Под колоната е необходимо да се монтира стоманобетонна възглавница. За да се създаде желания наклон на пода, нагоре се правят щифтове на повърхността на изоставането, можете също да използвате подложки. Разстоянието между закъсненията и стените на банята не трябва да надвишава 3 см.
  • За да започнете, трябва да очертаете грубата версия на пода, това е направено по този начин - няколко бара са заковани в дъното на дървения материал, върху който е направена дъска. На тях трябва да поставите покривен материал, след това между запушванията подредени експандирана глина и друг слой покривен материал.
  • Почистете подовете трябва да се извършват само от купчината листове. Първата дъска е поставена във вътрешността на канала, просветът от повърхността на стената е 3 см. Дъските трябва да са здраво свързани и маркирани, ноктите не е необходимо да се задвижват, а да бъдат заковани. След първото измиване всички дъски трябва да бъдат извадени и изсушени, след това да бъдат поставени на старото място. Те са фиксирани с 2 пирони, които са ударени в самите ръбове под лек ъгъл. След това подът е полиран и покрит с няколко слоя масло за сушене.

Дървеният под, който тече, се различава от това, че не е потопен от факта, че закъснението е поставено в фина версия на пода, освен това няма пристрастие. Водата се влива в празнината между дървените дъски, след което влиза в ямата и се отвежда до най-близката канализация.

Характеристики на полагане на течащ под:

  • за да се осигури добро изтичане в ямата, под повърхността на пода е необходимо да направите ключалка от глина, която ще има наклон към ямата. Заключването може да бъде заменено с циментова замазка с няколко канала.
  • за да се осигури подходящ температурен режим, подът в банята трябва да бъде подреден на различни нива - 25 cm по-високи в парната стая и 3 cm в чакалнята.
  • за вентилация в основата, направете отдушник и в ъглите на отделението за миене поставете подовата на тръбата (поцинкована, PVC).

Бетонни подове

Бетонният под не толкова често се използва във ваната, тъй като е дървен. Процесът на полагане на бетонен под е както следва:

  • монтаж на яма и тръба, която е отклонена към канализационната система
  • монтаж на двуслойна бетонна настилка с наклон в същата посока като ямата. Първият етап е полагане на долния слой, дебелината му трябва да е най-малко 5 см. След това трябва да бъде покрита с експандирана глина и да се постави крайният слой от бетон. Мрежата за подсилване се поставя на върха, върху нея се полага циментова каша, което ще осигури изравняване на повърхността.

Бетонният под е твърде студен, така че допълнително ще трябва да се грижите за отоплението и декорацията на такава замазка. Можете да поставите върху него дървени барове или килими за баня, това частично ще реши проблема.

Керамични плочки

Също така за довършване на пода в банята се използват керамични плочки. Неговите предимства са, че можете да изберете абсолютно всички оцветявания, освен че цената му няма да се отрази на вашия бюджет.

Процесът на полагане на керамични плочки е доста проста - трябва да го поставите на разтвор на цимент, в който трябва да добавите течно стъкло. Наклонът трябва да бъде направен отстрани на отвора за оттичане. На плочките поставете решетката от дърво или рогозки за банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим пода в банятаНие правим пода в банята
Как да направите таван, за да спестите бюджет в саунатаКак да направите таван, за да спестите бюджет в сауната
Как да изолирате пода в банятаКак да изолирате пода в банята
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Как да инсталирате вана с чугун със собствените си ръцеКак да инсталирате вана с чугун със собствените си ръце
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
Цената за ремонт на банятаЦената за ремонт на банята
Как да си направим баня със собствените си ръцеКак да си направим баня със собствените си ръце
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
» » Как да направите пода в банята
© 2021 BggeHat.com