Подготовка на дървения под за лакиране

Подготовка на дървения под за лакиране

Дървеният под - независимо дали е паркет или паркет - почти винаги се нуждае от покритие, което е лак. Качественият състав осигурява пода и надеждна защита и привлекателен външен вид. Но повърхността на борда все още трябва да бъде в състояние да се подготвят за лакиране.

И това важи както за новия, така и за стария пол. В последния случай, ако елементите му не бяха деформирани, а на стария лак слой имаше само малки драскотини, пода не може да се върти. Ще бъде достатъчно просто да ходите по повърхността с шкурка и внимателно да почистете пода от прах. След това можете да продължите да рисувате.

Ако не сте сигурни какъв тип лак е бил покрит с един стар етаж в нова покривка е по-добре да се избере на водна основа лак. Фактът, че такива състави могат да бъдат приложени към разтворител на основата на бои, а напротив, не може да се направи. Но преди да започнете да работите, вие все още се прилага извадка от новия лак на пода малък фрагмент, и да видим как ще се държи в нова покривка, колко силен ще бъде на стария слой.



Какво да правим с новия секс? Тук процедурата ще бъде малко по-сложна. И цялата работа трябва да се извършва в определена последователност, или на пода ще остане непривлекателни подутини, пълни със слой от лак. Или, още по-лошо, покритието няма да бъде достатъчно устойчиво. Така че, в този случай, подът трябва да бъде да се изстърже и след това се третира с метална шпатула. Всички прорези между отделните матриците (или дъски) се пълни с специално предназначени за това лекарство (а не на смес от лак с дървени стърготини, както се препоръчва от някои "майстори", тъй като съдържанието се разрушава с течение на времето). След това се пристъпи към паркет шлифоване с фина шкурка (№120-120), и след това повърхността се почиства от прах.

Следващата стъпка ще бъде прилагането на специален грунд. Това може да се направи с четка, валяк или шпатула (в зависимост от препоръките на производителя). След като грундът изсъхне, можете да нанесете лак директно върху пода. Първо, нанесете един слой, изчакайте да изсъхне, матирайте повърхността с фина шлифова хартия, отново избършете праха и след това нанесете следващия слой.

При прилагането му е важно да се изчисли правилно консумацията на лак. Обикновено производителите определят тези норми. На практика, обаче, това зависи от използвания инструмент и от броя на приложените слоеве.

Е, след като посетите сайта https://zagrandom.ru/catalog/france.phtml, ще намерите най-шикозния недвижим имот във Франция. Има само апартаменти и къщи с широк ремонт и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка на пода за облицовкаПодготовка на пода за облицовка
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Как да покриете дървен под с лакКак да покриете дървен под с лак
Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?
Технология на полагане на паркетТехнология на полагане на паркет
Възстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира подаВъзстановяването на паркета насочва блясъка и актуализира пода
Етапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лакЕтапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лак
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
» » Подготовка на дървения под за лакиране
© 2021 BggeHat.com