Как плочката приляга на дървения под с нюансите на инсталационния процес

плочки на дървения под

Как се монтира плочката на дървения под? Този въпрос тревожи много хора, които искат да имат подове в собствената си къща в керамика. Вярно е, че всеки има своите причини за това. Но същността е една - комбинация от привидно несъвместими материали под формата на дърво и керамични плочки.

Има ли някакво значение в тази комбинация? След като целия пазар на довършителни материали предлага огромен асортимент от подови настилки. Можете да изберете нещо алтернативно, по-изтънчено и надеждно. Но нека не бързаме, а просто помислете за керамичните подови плочки по отношение на техническите им възможности и оперативните изисквания.

Материални характеристики

Никой няма да спори, че този подови материал има отлични физически и технически качества. Това включва висока якост, отлична устойчивост на износване, отлична устойчивост на влага и огнеустойчивост. Ние добавяме, че плочките са направени само от естествени материали, което е много голямо плюс.

Областта на приложение на плочки отдавна е излязла отвъд банята, душ-кабините и кухнята. Оцветяването и чертежите му позволяват да се използва материал за довършване на пода за всеки интериорен дизайн. Важно е правилно и точно да изберете формата и размерите, както и цветовият дизайн.

Какви са изискванията за монтаж и как да поставите плочката върху дървен под? Технологията е същата като при завършване на всяка друга сексуална база - бетон, гипс и т.н. Единствената разлика е, че преди началото на инсталационния процес е необходимо правилно да се подготви подовата база. Той трябва да бъде закален, да премахне всички видими дефекти и да се приведе в съответствие.

Нека разгледаме етапите на подготвителния процес и неговите нюанси.

Етапи на подготовка на дървесната сексуална база

Първият етап, от който трябва да започнете процеса на ремонт, е идентифицирането на дефекти и недостатъци. Дървеният под се състои от дъски, които са външно покритие и дървен материал. Независимо от състоянието на всички тези елементи, подът трябва да бъде ремонтиран.

Обърнете внимание на три основни фактора:

  1. Качеството на таблата и дневника е червея, смоли, пукнатини, чипове и т.н.
  2. Разстояния между дъските. Колкото повече са, толкова по-лошо - непременно ще има много усилия и пари.
  3. Скреч панели.

В първия случай е възможно да се определят дефектите на дървените елементи само по външен вид и въз основа на последните два критерия. Сега нека обясним защо. Отклоненията между дъските са следствие от тяхното изсъхване по време на продължителна работа. Това са пропуските, които създават големи проблеми. Между тях тече вода, която се използва за почистване на помещенията. И така, върху вътрешните повърхности на дървесината и дъските, непременно ще има колонии от микроорганизми, плесени и гъбички. Ако се появи скърцане, това показва, че на някакво място бордът се е отдалечил от дневника и привързаността му е отслабена или напълно изчезнала.

Сложихме пода

Технология на полагане на масивна дъска

И трите критерия са взаимосвързани. Ето защо, преди да поставите плочките върху дървен под, трябва да ремонтирате дървената основа. Започнете, като идентифицирате най-лошите дъски, които по ваше мнение няма да издържат натоварванията по време на допълнителна работа. Подмяната на дъски е сериозна работа, но не можете да направите без нея. Поради това повдигнете целия дървен под и проверете регистрационните файлове за дефекти. Ако не се намери нищо, продължете да инсталирате плочките. Ако не ви харесва състоянието на дневника, променете ги също.

Моля, обърнете внимание! Всички дървени елементи трябва да бъдат третирани с антисептични съединения и забавители на горенето. Това ще увеличи живота на дървената основа.

Когато закъсненията са готови, можете да продължите с полагане и подреждане на подовете. На този етап от изграждането на дървената основа е необходимо да се обърне специално внимание на пропуските между дъските, или по-скоро на тяхното отсъствие. Колкото по-строги са дъските, толкова по-добре се притискат. Няма празнини - трябва да има еднаква, равна повърхност. И сега един нюанс - използван в ремонта не е само новите дъски, но и старите, които вече лежаха на пода. Тъй като те са боядисани, трябва напълно да се отървете от боята. Как?

Как да почистите дъските на боята

Почистете дъските от боята

Почистване на дъската с шлайфмашина

Има няколко опции:

  • Ръчен метод. Това ще изисква шкурка на едрозърнеста хартия. Вярно е, че този метод е труден и ще отнеме много време, така че рядко се използва.
  • С помощта на шевна машина или шлифовъчна машина. Това е така нареченият механичен метод. Тя е по-проста и по-бърза, но изисква допълнително оборудване.
  • Химически вариант. Това е най-лесно. Необходимо е само да поставите четка върху боядисаната повърхност на разтворителя и след половин час отстранете ексфолираната боя със шпатула.

Има и друг метод, при който се използва специална сешоар. С негова помощ повърхността на боядисаните дъски се нагрява и под въздействието на висока температура на въздуха, боята се разпада от дървото. Някои сешоари за коса загряват въздуха до 600 градуса, така че разстоянието от дюзата на инструмента до повърхността на дървения под не трябва да е по-малко от 25-30 сантиметра. Между другото, боята се отстранява със специален скрепер, въпреки че можете да използвате обикновената шпатула.



Започнахме да говорим за плочки и се докоснахме до сериозен въпрос - как да полагаме дървен под. Тук има пряка зависимост, ако искате да получите солидна и надеждна основа за плочките. Много хора искат да спестят, като използват само частичен ремонт. Но ние повтаряме, че всичко в много отношения ще зависи от качеството на дървения под и неговите елементи, както и от състоянието на скрепителните елементи. Така че не спасявайте на земята.

Етап на подравняване на полова основа

Керамичните плочки на пода на дъската просто не се побират. Това изисква равномерна повърхност, поради което в технологията на монтаж има още един етап, при който се използва съвсем различен материал - шперплат. Днес специалистите вместо шперплат използват гипсови влакна, устойчиви на влага, които са сравнително евтина алтернатива и все по-популярен материал за изравняване на гениталните основи. Под плочката те също са поставени.

Подравняване на пода

Потапя се върху дървения под

Но ние ще спрем на шперплат като на традиционен материал. На първо място, хидроизолацията се поставя върху дъската на дъската. Обикновено за тези цели се използва ролков материал. Неговите ивици се наслагват един върху друг с припокриване от 10 сантиметра. Монтиране на хидроизолация могат да бъдат метални скоби с помощта на телбод, карамфили или винтове. Изберете самата опция.

След това шперплатът е инсталиран. Обърнете внимание на две много важни нюанси:

  1. Първо, листовете от шперплат се подреждат с отместване на половин лист. Това се прави единствено с цел равномерно разпределяне на товара върху цялата площ на помещението.
  2. Вторият - за закрепване на шперплат листа имате нужда от два крепежни елементи - лепило и винтове. Листът се обработва по протежение на периметъра и диагонал с лепилен състав и като самонарязващи винтове се монтират на едно и също място. В резултат на това инсталираният лист не може да бъде отделен от пода.

Моля, обърнете внимание! За да се даде по-голяма здравина на шперплатната основа, експертите препоръчват шперплатът да бъде поставен на два слоя, така че първият да има изместване по отношение на втория. Това е предпоставка.

И още нещо - между новата подова основа и стените, трябва да оставите празнина от 1 сантиметър. Това е необходимо, за да може дървеният под да "диша". Под въздействието на промените във влагата и температурата шперплатът ще промени размера си, а разликата около периметъра на помещението ще компенсира тези колебания.

Подготовка на пода

Дървен под под плочката

Освен това е необходимо да се обработва слоя шперплат със специално импрегниране или нагорещено ленено масло. Материалът се нанася върху пода с дебела четка. В този случай човек не може да съжалява и да спасява, защото това е вид защита. След като защитният материал изсъхне добре, трябва да поставите мрежата върху пода и да я прикрепите към основата с винтове. В същото време, окото трябва да пасне много плътно на шперплат.

И сега трябва да подготвите друг слой материал. Това изисква течно стъкло, едрозърнест пясък и вода. Съотношение - 2 порции течно стъкло, 2 порции пясък, 1 порция вода. Всичко това е добре смесено и нанесено върху подготвения субстрат. Опитайте се да разпределите сместа равномерно върху повърхността. Само когато изсъхне, можем да предположим, че подготвителният процес е свършил. След това започнете да полагате плочките.

Как да поставите плочката на пода

Технологията на полагане на керамични плочки върху дървен под не се различава от стандартната. Няма да опишем завършването на големи помещения, но разгледаме например как се полагат плочките върху дървения под в банята:

Ние изчисляваме необходимото количество материал. За да направите това, измерете зоната на банята и зоната на една плочка, която преди това сме избрали, и разделете един индикатор на друг. Към получения резултат добавете 10 за отпадъци и отпадъци.

Започнете да слагате от всеки ъгъл на стаята или от центъра на стаята. Всеки капитан има собствена технология. И ако сте начинаещ в този бизнес, първо препоръчваме да оформите плочките в банята, за да видите как изглежда всичко и как ще се уредят елементите на бъдещия керамичен под.

Полагане на плочки на пода

Полагане на порцеланови плочки върху пода

Ако решите да започнете да слагате от центъра, то този център трябва да бъде намерен. За да направим това, свързваме ъглите на стаята с диагонали и тяхното пресичане е точката, която търсехме.

Сега започнете да запълвате повърхността от центъра към стените. Обърнете внимание, че е по-добре да нанесете лепилен състав на гърба на плочката, а не на пода. Уверете се, че сте изложили всеки елемент в хоризонталната равнина и подравнете плочките помежду си. Попълнете равномерно пространството на пода, отидете до далечната стена и после към входната врата.

След като всички керемиди са поставени, трябва да им дадете време да изсъхнат лепилото. След това завършихме процеса, като затворихме всички стави между плочките с маска.

Заключение по темата

Това е схемата, която обяснява как плочките пасват на дървения под. Както можете да видите, този процес не е толкова прост, тъй като изисква умения за работа с някои инструменти и материали, включително дърво. Ако лично искате да видите как да поставите керемида на дървен под - видеоклипът, публикуван на тази страница на сайта, ще ви помогне с това. Единственото нещо, което трябва да се подчертае, е много внимателното отношение към подготвителния етап. В крайна сметка това ще зависи от продължителността на експлоатация на новия етаж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Atlas concorde sinua плочки за кухнята и не самоAtlas concorde sinua плочки за кухнята и не само
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
» » Как плочката приляга на дървения под с нюансите на инсталационния процес
© 2021 BggeHat.com