Как да изравним дървената основа с подовата защита за пода

ПДЧ за пода

Дървените подове, за съжаление, не са толкова дълготрайни, колкото бихме искали. Следователно, техният ремонт е неизбежен и води до доста сериозен разход. Вярно е, че има технологии, които намаляват разходите до минимум. Най-ефективният начин да се отстранят дефектите е да се запечатат празнините между плочките и да се изравни повърхността с последващото полагане на настилката. Като изравняващ материал могат да се използват различни керемиди, сред които шперплатът е един от най-трайните и гладки материали. Но това не е толкова евтино, но е за оптималните разходи. Ето защо, EAF за пода - най-печелившата възможност за днес.

Как започва поправката на пода?

За много потребители ПДЧ се свързва с не много силен и със сигурност не водоустойчив керемиден материал. Всичко това е вярно, ако е просто ПДЧ, въпреки че често се използва като сексуална база. Важно е да се подходи правилно към решаването на някои проблеми, свързани с хидроизолацията. Но всичко това не е толкова важно днес, защото на пазара се появи нов тип дървесни ПДЧ, който включва полимерни компоненти. Те позволяват да се увеличат качествените характеристики, което прави плочите според някои параметри уникални. Особено трябва да се отбележи висока степен на топлоизолация, която не е толкова силно изразена в шперплат и други материали.

Както при изравняването на дървения под с шперплат, ще има и много подготвителни работи, които трябва да се извършат тук. И първото нещо, което трябва да се направи, е да се проучат плочките и дървените трупи, за да се открият очевидни и скрити дефекти. Ясни пукнатини, чипове, скърцане, пролуки и т.н. са очевидни. За скрити - мухъл на закъснения, които под подови дъски не могат да се видят. От всичко това трябва да се отървете от кардиналните методи. Ако се извършват големи ремонти, тогава ще трябва да се отървете от напълно безполезни елементи. Но ние обмисляме евтин вариант за ремонт и затова предполагаме, че всички дървени елементи на подовата конструкция са в добро състояние.

Единственото нещо, от което трябва да се отървете, е скърцането, мухлятата и пролуките между плочките. За да се премахне скърцането, се използват различни технологии, но най-ефективно е да се закрепят всички елементи с винтове, особено на места, където плочите са закрепени към изоставащите и сами изостават на пода. С плесен също няма проблем. Сега на пазара можете да намерите огромен брой различни антисептични решения, които с това нещастие ще се справят в две отношения. 

Но с пропуски трябва да потъмня. Но нека не се разсейваме от основната тема, особено от днес, че пропуските не са толкова сериозен проблем. Между другото, на нашия сайт можете да намерите инструкции по тази тема и да я прилагате безопасно в живота.

Когато дефектите на пода се елиминират, остава да се смила основата на дъската, като по този начин се постига известно изравняване. Ръчно използване на шкурка всичко това ще бъде дълго и много трудно. Ето защо ви препоръчваме да вземете мелница, за да ви помогне, което ще съкрати времето за такъв процес и ще ви опрости почти 10 пъти. Не го купувайте, вземете лизинг за няколко дни. Когато всички горепосочени работи са завършени, можем да приемем, че подът е готов за полагане на ПДЧ върху него.

Монтаж на ПДЧ панели

Принципът за полагане на изоставането

Подредба на пода

Ако по време на монтажа на шперплата - лепило и винтове обикновено се използват два фиксиращи елементи, ПДЧ се закрепва към дървения под само с винтове. Но помислете за момент, когато равномерността на подготвения под трябва да бъде възможно най-висока. За съжаление, ПДЧ няма голяма якост, така че падането на самолета и значителните товари създават шанс за счупване на плочата и появата на пукнатини, което е силно нежелателно. Разбира се, дебелината на панела в този случай ще играе важна роля.

Съвременните материали за бръснене на дърво са висококачествени продукти. И това не е само за високи технически и експлоатационни качества, а за дизайна на плочите. Понастоящем производителите произвеждат частици на пода под формата на дъгообразен панел. Комбинацията от тези плочи дава възможност да се получи монолитен под, който да не се доставя на известен материал в еднаква степен. В допълнение, отсъствието на шевове и пролуки само повишава стойността на такова покритие. И ако все още се третира със защитни решения, то няма да бъде ценообразуване.

Моля, обърнете внимание! Плочки от ПДЧ Shpuntovannye могат да бъдат използвани отново, ако са правилно демонтирани.

Този начин на изравняване обаче не е много силен и надежден, тъй като дъската на дъската все още ще се оформи. Така че има голяма вероятност ЕАФ да започне да се напуква. Ето защо, експертите препоръчват използването на тези листове като основа за подови настилки, инсталирайте ги само на закъснение. Като дневник могат да се използват барове с малки размери. Вярно е, че колкото по-малък е размерът, толкова по-често ще е необходимо да инсталирате дневници. Но всичко това е много просто, важно е само да зададете ходовете хоризонтално в същата равнина. И прикрепете листовете към тях с винтове.

Но този процес има своите нюанси, невежеството от които може да доведе до проблеми.

Нюанси на процеса на сглобяване

Цветови опции за материала

Асортимент на табла

  1. Панелите от ПДЧ са неизбежно опаковани. Оптималният размер на размерите е 30-40 сантиметра.
  2. За всеки лист трябва да се поставят минимум 3 трупи. Колкото по-голям е размерът на листа, толкова е по-голямо забавянето.
  3. Тъй като ПДЧ се отнася до дървесни продукти, той ще бъде подложен на отрицателни ефекти от влага и температура. Във всеки случай, под действието си, плочите ще се разширяват или свиват. Ето защо между листовете, които ще се полагат, и стените трябва да оставите малка компенсационна разлика от 10 милиметра.
  4. Обърнете внимание, че два съседни панела трябва да бъдат свързани посредством системата за пробиване на жлебове само по протежение на закъсненията.
  5. Разстоянието между винтовете за самозатягане, които задължително са потопени в тялото на листа, трябва да бъде 15-20 при ръбовете на панела и 30-35 сантиметра в средата.

Заключение по темата

Това е оформлението на EAF на пода. Разбира се, дървената основа не е най-добрият пример, защото е много трудно да се постигне гладкостта на дъската на дъската. И често е необходимо да се прилагат кардинални методи за решаване на такъв проблем. И изоставането е универсална опция. Може да се използва за изравняване както на дървени, така и на бетонни основи. ПДЧ е материалът, който ще реши задачата просто и евтино.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочка на дървения етаж съвет от специалистКак да поставите плочка на дървения етаж съвет от специалист
Как да подменим пода в апартаментаКак да подменим пода в апартамента
Разглеждаме дали е възможно да се постави плочка върху дървен подРазглеждаме дали е възможно да се постави плочка върху дървен под
Как плочката приляга на дървения под с нюансите на инсталационния процесКак плочката приляга на дървения под с нюансите на инсталационния процес
Как и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен подКак и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен под
Как да поставите плочки върху плочки професионални съветиКак да поставите плочки върху плочки професионални съвети
Изравняване на дървения подИзравняване на дървения под
Какъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажаКакъв е регулируемият под на свойствата и последователността на монтажа
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
» » Как да изравним дървената основа с подовата защита за пода
© 2021 BggeHat.com